78 70 63 63 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Nørresundby

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Nørresundby

Har du brug for hjælp, så ring til os på 78 70 63 63 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Lavendla Begravelsesforretning Nørresundby

Dødsfald kan være en prøvelse for pårørende. Ikke nok med, at det kan være en personlig hård tid, så skal der også arrangeres begravelse og kontaktes myndigheder. Der skal vælges begravelsesform, inviteres til ceremoni og opgøres bo. Det kan være svært at finde rundt i de mange muligheder, og derfor vælger mange at benytte en bedemand.

Hos Lavendla Bedemand Nørresundby tilbyder vi hjælp til både arrangering af begravelse og formidling af kontakt til myndighederne. Vi står til rådighed med praktisk hjælp og vejledning, hvad enten det er af objektiv natur eller personlige spørgsmål. Vores bedemænd priser deres medmenneskelighed og lydhørhed, og vil altid forsøge at skabe den bedste ceremoni for vores kunder. Derudover er vores bedemænd veluddannet indenfor det juridiske område og kender til alle veje og muligheder for, hvordan man kan afmelde en persons liv.

Vi ved, at omstændighederne omkring en begravelse kan være stressende. Der er meget at gøre og mange valg at træffe. Derfor tilbyder vi forskellige mødeformer, som er tiltænkt at skulle gøre disse valg og spørgsmål lettere at finde svar på. Vi tilbyder derfor almindelige fysiske møder, online videomøder og telefonmøder. Ofte opstår spørgsmål uforudset, og derfor er vi fleksible med vores mødetider. Alt dette skal forhåbentligt hjælpe vores kunder med at gøre det svære lidt lettere.

bedemand møde Nørresundby

Om Lavendla Begravelse Nørresundby

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Nørresundby hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Nørresundby?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 78 70 63 63 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Nørresundby.

Ring til os på 78 70 63 63 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 78 70 63 63.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 78 70 63 63

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 78 70 63 63

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelser Nørresundby

Lavendla Bedemand Nørresundby tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Nørresundby Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.

Kirkelige Begravelser i Nørresundby

Vælger I en kirkelig begravelse vil den foregå i en af folkekirkerne i Nørresundby. Ceremonien vil blive ledet af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. En kirkelig begravelse er traditionsrig og det foretrukne valg fra størstedelen af de mennesker, som er medlem af den danske folkekirke.

Nørresundby Kirke: Kirken er opført i midt-1100tallet. Den første kirke på lokationen var i romansk stil og bygget af kvadersten, ligesom mange andre jyske kirker. Der skete dog store ombygninger i middelalderen, og kirken fik derfor et mere gotisk udtryk, da tårn og våbenhus blev tilføjet til kirken. Med årene og industrialiseringens komme blev Nørresundby kirke dog for lille. Derfor skete der omfattende ombygninger i slutningen af 1800tallet, hvor alt bortset fra præsteværelset og tårnet blev udskiftet. Kirken ligger på Sankt Peders Gade og skulle efter sigende oprindeligt været viet til den katolske helgen Skt. Peter, ligesom den store kirke i Rom.

Nørre Uttrup Kirke: Kirken er af nyere dato og blev indviet i 1977. Den har et moderne udtryk, hvilket står i kontrast til de mange traditionelle romanske eller gotiske kirker i Danmark. Kirken ligger ud til Hjørringvej og har gode parkeringsmuligheder tæt ved. Derudover er der gode busforbindelser til kirken

Lindholm Kirke: Kirken blev bygget i midten af 1930’erne og indviet i 1934. Den er hovedsageligt finansieret af private, heriblandt Dansk Andels Cementfabrik. Kirken er bygget efter de sengotiske ø-kirker i røde mursten. Lindholm Kirke ligger ud til Thistedvej med gode parkeringsfaciliteter og adgang med både bil og offentlig transport.

Borgerlige Begravelser i Nørresundby

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Nørresundby tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser. En borgerlig begravelse adskiller sig fra en kirkelig begravelse ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men i et kapel eller anden lokation.

Det tætteste kapel på Nørresundby er Centralkirkegårdens Kapel, som ligger på Erantisvej 2,5km fra torvet i Nørresundby. Kapellet ligger i forbindelse med Hvorup Kirkegård og har lokaler, som kan benyttes af både medlemmer af folkekirken og dem som ikke er medlemmer af folkekirken.

Begravelsesplads i Nørresundby

I Danmark er det tilladt for alle, uanset deres religiøse overbevisning, at blive begravet på en af de mange kirkegårde. Dette gælder også for kirkegårdene i Nørresundby.

Nørresundby Kirkegård: Kirkegården ligger på Kapelvej kun få hundrede meter fra Nørresundby Kirke. På kirkegården findes flere forskellige gravtyper. Der er mulighed for traditionelle gravsteder for både kister og urner. Derudover findes der plænegravpladser for kister og urner med og uden plade. Kirkegården har gode parkeringsfaciliteter og kan nemt nås fra bymidten.