52 51 63 43 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Nyborg

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Nyborg

Har du brug for hjælp, så ring til os på 52 51 63 43 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Lavendla Begravelsesforretning Nyborg

Begravelser kan være svære. Mange står i en personlig sårbar situation, og skal samtidig overskue mange praktiske gøremål. Der skal vælges begravelsesform, bookes lokaler, sendes invitationer ud og laves aftaler med myndigheder. Disse gøremål kan være vanskelige at gennemskue for mange, da det er de færreste som har megen erfaring med at arrangere en begravelse eller bisættelse. Derfor er der mange, som vælger at benytte en bedemand, der kan hjælpe med alt det praktiske.

Lavendla Bedemand Nyborg har stor erfaring med at arrangere begravelser og bisættelser. Vores bedemænd kender til alle de praktiske muligheder, og tager gerne kontakten med både kirke, udlejningslokaler og myndighederne. Når et menneske dør, skal man ikke blot arrangere begravelsen, men også afmelde den afdøde formelt via myndighederne. Vores bedemænd har stor erfaring med den gældende jura på området, og kan således hjælpe med opgørelse af boet og afmelding af den afdødes aftaler.

Vi ved, at mennesker er forskellige, og menneskers tidsplaner ligeså. Derfor tilbyder vi forskellige mødeformer både indenfor normale åbningstider og udenfor. Vi tilbyder almindelige fysiske møder, online videomøder, telefonmøder og e-mailkorrespondancer. På den måde håber vi, at vi kan gøre en stressende situation lettere for jer.

 

Bedemand møde Nyborg

Om Lavendla Begravelse Nyborg

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Nyborg hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Nyborg?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 52 51 63 43 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Nyborg.

Ring til os på 52 51 63 43 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 52 51 63 43.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 52 51 63 43

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 52 51 63 43

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelser i Nyborg

Lavendla Bedemand Nyborg tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Nyborg Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.

Kirkelige Begravelser i Nyborg

Såfremt I ønsker en kirkelig begravelse eller bisættelse, vil den finde sted i en af de 16 folkekirker i Nyborg Kommune. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. Kirkelige begravelser er traditionsrige og de fleste medlemmer af folkekirken vælger denne form.

Vor Frue Kirke: Kirken skulle efter sigende være indviet i 1428, og er derfor en traditionel middelalderkirke. Der har dog været en mindre romansk kirke på samme lokation, som formodentligt er blevet revet ned, da den nye kirke stod færdig. Kirken er igennem årene blevet ombygget og renoveret adskillige gange. Her er der blandt andet blevet tilføjet det karakteristiske spir samt kapeller og sideskibe. Vor Frue kirke er viet til Jomfru Maria, og bærer i dag stadig sit gamle katolske navn. Til kirken hører der i dag en del historier. Blandt andet skulle kirken have forbindelse til sagnet om Skt. Jørgen og dragen, da dragen skulle have boet i Nyborg indtil Skt. Jørgen nedkæmpede den.

Vindinge Kirke: Kirken blev bygget i 1181 og var dengang en romansk kirke. Men ligesom Vor Frue Kirke blev Vindinge Kirke ombygget i 1300tallet i gotisk stil. Det er i dag en af de største landsbykirker på Fyn. Kirkens størrelse hænger hovedsageligt sammen med dens katolske baggrund, da der efter sigende skulle være en hellig kilde i kort afstand fra kirken. Desuden tyder det på, at Vindinge Kirke har haft en mere prominent position end Vor Frue i den tidlige middelalder. Vindinge Kirke har ligget centralt i forhold til handelsveje, og derfor har der været mere aktivitet her, end inde i Nyborg.

Borgerlige Begravelser i Nyborg

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Nyborg tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser. En borgerlig begravelse adskiller sig fra en kirkelig begravelse ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men i et kapel eller anden lokation.

På Nyborg Kirkegård ligger kapellet, hvorfra borgerlige begravelser eller bisættelser kan finde sted. Kapellet ligger i forlængelse af selve kirkegården ved Kronprinsensgade kun 700meter fra banegården.

Begravelsesplads i Nyborg

I Danmark har alle, uanset deres religiøse overbevisning, ret til at blive begravet på en af de mange kirkegårde. Det samme gør sig gældende i Nyborg kommune.

Nyborg Kirkegård: Kirkegården ligger centralt i Nyborg, kun få hundrede meter fra banegården og havnen. Kirkegården blev anlagt i 1665, som de fattiges kirkegård, og var derfor ikke den primære begravelsesplads. Denne lå inde omkring Vor Frue kirke. I dag ligger kirkegården på det gamle fæstningsterræn omkring Nyborg Slot. På kirkegården er der mulighed for mange forskellige gravtyper. Der er både mulighed for traditionelle gravsteder for både kister og urner, og plænegravsteder for både kister og urner med og uden plade.