78 70 63 63 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Nyborg

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Nyborg

Har du brug for hjælp, så ring til os på 78 70 63 63 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Lavendla Begravelsesforretning Nyborg

Begravelser er svære. Ikke nok med, at mange står i en personlig sårbar situation, så er der også mange praktiske gøremål. Der skal vælges begravelsesform, bookes lokaler, sendes invitationer ud og laves aftaler med myndigheder. Disse gøremål kan være vanskelige at gennemskue for mange, da det er de færreste som har megen erfaring med at arrangere en begravelse eller bisættelse. Derfor er der mange, som vælger at benytte en bedemand, der kan hjælpe med alt det praktiske.

Lavendla Bedemand Nyborg har stor erfaring med at arrangere begravelser og bisættelser. Vores bedemænd kender til alle de praktiske muligheder, og tager gerne kontakten med både kirke, udlejningslokaler og myndighederne. Når et menneske dør, skal man ikke blot arrangere begravelsen, men også afmelde den afdøde formelt via myndighederne. Vores bedemænd har stor erfaring med den gældende jura på området, og kan således hjælpe med opgørelse af boet og afmelding af den afdødes aftaler.

Vi ved, at mennesker er forskellige, og menneskers tidsplaner ligeså. Derfor tilbyder vi forskellige mødeformer både indenfor normale åbningstider og udenfor. Vi tilbyder almindelige fysiske møder, online videomøder, telefonmøder og e-mailkorrespondancer. På den måde håber vi, at vi kan gøre en stressende situation lettere for jer.

 

Bedemand møde Nyborg

Om Lavendla Begravelse Nyborg

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker. Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Nyborg?

En begravelse/bisættelse i Nyborg kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

  • Begravelse fra 13.510,-
  • Bisættelse fra 11.510,-
  • Askespredning fra 9.720,-
  • Bisættelse uden ceremoni fra 8,925,-

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne – askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den type begravelse, du ønsker.

Begravelser i Nyborg

Lavendla Bedemand Nyborg tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Nyborg Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.

Kirkelige Begravelser i Nyborg

Såfremt I ønsker en kirkelig begravelse eller bisættelse, vil den finde sted i en af de 16 folkekirker i Nyborg Kommune. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. Kirkelige begravelser er traditionsrige og de fleste medlemmer af folkekirken vælger denne form.

Vor Frue Kirke: Kirken skulle efter sigende være indviet i 1428, og er derfor en traditionel middelalderkirke. Der har dog været en mindre romansk kirke på samme lokation, som formodentligt er blevet revet ned, da den nye kirke stod færdig. Kirken er igennem årene blevet ombygget og renoveret adskillige gange. Her er der blandt andet blevet tilføjet det karakteristiske spir samt kapeller og sideskibe. Vor Frue kirke er viet til Jomfru Maria, og bærer i dag stadig sit gamle katolske navn. Til kirken hører der i dag en del historier. Blandt andet skulle kirken have forbindelse til sagnet om Skt. Jørgen og dragen, da dragen skulle have boet i Nyborg indtil Skt. Jørgen nedkæmpede den.

Vindinge Kirke: Kirken blev bygget i 1181 og var dengang en romansk kirke. Men ligesom Vor Frue Kirke blev Vindinge Kirke ombygget i 1300tallet i gotisk stil. Det er i dag en af de største landsbykirker på Fyn. Kirkens størrelse hænger hovedsageligt sammen med dens katolske baggrund, da der efter sigende skulle være en hellig kilde i kort afstand fra kirken. Desuden tyder det på, at Vindinge Kirke har haft en mere prominent position end Vor Frue i den tidlige middelalder. Vindinge Kirke har ligget centralt i forhold til handelsveje, og derfor har der været mere aktivitet her, end inde i Nyborg.

Borgerlige Begravelser i Nyborg

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Nyborg tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser. En borgerlig begravelse adskiller sig fra en kirkelig begravelse ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men i et kapel eller anden lokation.

På Nyborg Kirkegård ligger kapellet, hvorfra borgerlige begravelser eller bisættelser kan finde sted. Kapellet ligger i forlængelse af selve kirkegården ved Kronprinsensgade kun 700meter fra banegården.

Begravelsesplads i Nyborg

I Danmark har alle, uanset deres religiøse overbevisning, ret til at blive begravet på en af de mange kirkegårde. Det samme gør sig gældende i Nyborg kommune.

Nyborg Kirkegård: Kirkegården ligger centralt i Nyborg, kun få hundrede meter fra banegården og havnen. Kirkegården blev anlagt i 1665, som de fattiges kirkegård, og var derfor ikke den primære begravelsesplads. Denne lå inde omkring Vor Frue kirke. I dag ligger kirkegården på det gamle fæstningsterræn omkring Nyborg Slot. På kirkegården er der mulighed for mange forskellige gravtyper. Der er både mulighed for traditionelle gravsteder for både kister og urner, og plænegravsteder for både kister og urner med og uden plade.