Din nærmeste rådgiver

Lavendla Bedemand Nykøbing M

Lavendla Begravelsesforretning Nykøbing M

Begravelser er svære. Der skal tages en masse valg og træffes beslutninger, som de færreste har tænkt over på forhånd. Samtidig med dette, kan det også være særdeles vanskeligt at finde hoved og hale i de mange regler på området. Derfor vælger mange at hyre en bedemand, som kan hjælpe til undervejs.

Hos Lavendla bedemand Nykøbing M tilbyder vi hjælp til praktiske, juridiske og personlige spørgsmål og gøremål. Vores begravelsesrådgivere er desuden særligt uddannet indenfor den gældende jura på området, og kan således assistere, når boet skal gøres op og arven fordeles.

Vi ved, at det kan være svært at finde tid under en begravelsesplanlægning. Derfor tilbyder vi fleksible mødeformer og mødetidspunkter til vores kunder. Hos os, kan I booke almindelige fysiske møder, online videomøder eller telefonmøder – både indenfor og udenfor normale kontoråbningstider. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

Bedemand møde Nykøbing M

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Nykøbing M

Om Lavendla Begravelsesforretning Nykøbing M

Lavendla begravelsesforretning i Nykøbing M tager ansvar for alle detaljerne ved begravelsen. Vor bedemand fungerer som din kontakt igennem hele processen. Vi ved, hvor turbulent og krævende det kan være at miste en pårørende. Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at tilpasse os netop dine frie tidspunkter, så hverdagen kan gå op. På den måde kan vi gøre det svære lidt lettere.

Vores rådgivere findes i hele landet, og gør deres bedste for at tilbyde tider, der passer ind i din hverdag. Mange foretrækker at mødes eller at snakke om aftenen, når børnene er lagt i seng, eller i weekenden, hvor hverdagen er sat på pause. Ønsker du, at vi mødes fysisk, vil det foregå tæt på dig, da vores kunder altid er centrum for vores virke.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Nykøbing M?

En begravelse/bisættelse i Nykøbing M kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelser i Nykøbing M

Lavendla Bedemand i Nykøbing M hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige Begravelser i Nykøbing M

Kirkelige begravelser er ofte meget traditionsrige, og det som langt de fleste medlemmer af folkekirken vælger.

Nykøbing Mors Kirke: Kirken er, på trods af dens ældre udseende, bygget i 1891. Årsagen til det aldrende udseende skyldes, at den er bygget i nygotisk stil – altså som en moderne fortolkning af middelalderens gotiske stil. Kirken ligger på samme lokation, som den tidligere Sct. Clemens Kirke, der var blevet revet ned få år forinden på grund af dårlig stand. Det var arkitekterne Momme og Olesen fra Aalborg, der tegnede Nykøbing Mors Kirke. I 1995 blev der gennemført en større renovering af kirkebygningen, hvor bænke og gulve blev totalt renoverede. Derudover blev der lagt nye teglstensgulve i skibet og i våbenhuset. Selvom Sct. Clemens Kirke ikke længere eksisterer, er der levn fra den i Nykøbing Mors Kirke. Eksempelvis er prædikestolen fra den gamle kirke, og er således fra 1605, samt kirkeklokkerne fra 1573. Munkestolene i kirken stammer fra Dueholm Kloster, og blev byggede i 1500-tallet. Kirken ligger 130meter til fods fra busterminalen og 290meter fra havnen. Der findes gode parkeringsfaciliteter nær havneområdet og busterminalen.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige Begravelser i Nykøbing M

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra kapellet ved Nykøbing M Kirkegård.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Nykøbing M

I Danmark er det tilladt for alle, uanset deres religiøse tilhørsforhold, at blive begravet på en dansk kirkegård. Det samme er gældende i Nykøbing M.

Nykøbing Mors Kirkegård: Kirkegården har både traditionelle kistegravsteder, græsgravsteder til kister, anonyme kistegravsteder, traditionelle urnegravsteder, urnegravsteder med bunddække, plade i plæne og fællesplæne. Kirkegården ligger 750meter til fods fra havnen. Kommer man i bil, kan man køre via Fredensvej, hvor man også vil finde gode parkeringsmuligheder.

Læs mere Læs mindre