35 15 61 00 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Rødovre

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Rødovre

Har du brug for hjælp, så ring til os på 35 15 61 00 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla Bedemand Rødovre

At sige farvel til en, vi har kær, er en svær og ofte uoverskuelig proces. For at gøre denne proces en smule nemmere tilbyder vi at tage os af alle aspekter af både begravelse og juridiske spørgsmål i forbindelse med et dødsfald. 

Vi er en bedemandsforretning, som favner både det traditionelle og det innovative. Vi lytter altid til de pårørendes ønsker og forsøger at arrangere en afsked, som er så tæt på disse som muligt. Vores medarbejdere er professionelle, men altid på en varm og omsorgsfuld måde. 

Bedemand møde Rødovre

Om Lavendla Begravelse Rødovre

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Rødovre hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Rødovre?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Rødovre.

Ring til os på 35 15 61 00 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 35 15 61 00

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 35 15 61 00

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelse i Rødovre

Lavendla Bedemand Rødovre hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser overalt i Rødovre.

Kirkelig begravelse i Rødovre

I Rødovre kan borgere blive begravet fra en af de kirker, som de enten hører til via det sogn, hvor de bor, eller som de har en anden tilknytning til. Lavendla Bedemand Rødovre hjælper jer med at kontakte den præst og kirke i Rødovre, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de mest brugte kirker i Rødovre er Grøndalslund Kirke og Rødovre Kirke.

Grøndalslund Kirke

Grøndalslunde Kirke, som ligger mellem Vestvolden og Damhusengen, blev opført i 1952, da befolkningstallet Rødovre, ligesom i så mange andre af Københavns forstæder, voksede støt. Kirkebygningen er moderne med form som et almindeligt rødt murstensbyggeri med skrå teglstenstag. Oprindeligt var den tegnet som et kapel, men blev dog godkendt som kirke. Kirkerummet er ligeledes firkantet i sin udformning med hvide og bænkerækker i lyst træ med plads til ca. 200 siddende gæster. Kirken ligger tæt på Jyllingevej, men dog ikke i gåafstand til nogle af de nærliggende stationer. 

 

Rødovre Kirke

Rødovre Kirke er Rødovres ældste bygning og kan dateres tilbage til 1664. Den ligger nord for Damhussøen og har form som en traditionel middelalderkirke, selvom de glatte ydermure adskiller hende fra den sædvanlige stil. Der er plads til 125 siddende gæster på bænkerækkerne i lyst træ inde i kirkerummet med de hvidmalede vægge og lofter og det mahognifarvede gulv. Rødovre Kirke ligger tæt på Roskildevej, og der kører busser tæt på kirken. 

 

Kirkelig begravelse i Rødovre fra andre potentielle kirker

 • Islev Kirke
 • Hendriksholm Kirke

Borgerlig begravelse i Rødovre

Lavendla Bedemand Rødovre hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Begravelse i kapel i Rødovre

Siden kapellet på Grøndalslund Kirkegård i 1952 blev omformet til en kirke, har der ikke været et kapel i Rødovre. Ønskes det derfor at tage afsked på et kapel, sker det typisk i et af nærområdets kapeller. Det kunne for eksempel være Søndermark Krematorie Kapel, Bispebjerg Søndre Kapel eller Glostrup Krematorie og Kapel. I Glostrup Krematorie og Kapel er der plads til 120 siddende gæster, og der må i alt være 150 personer til stede ved en begravelse eller bisættelse. Kisten står i salen under ceremonien, med mindre den skal transporteres til begravelse efterfølgende. I kapellet kan der finde borgerlige ceremonier sted, og salen kan lejes for en halv time ad gangen. I kapellet kan man låne CD-afspiller med USB-stik, og uddannede organister kan låne orglet. Der er gode adgangsforhold til kapellet for kørestolsbrugere og almindelige og handicaptoiletter ved indgangen. Lavendla Bedemand Rødovre kan hjælpe pårørende med at booke kapellet gennem kordegnen, og vi vil også være til stede under ceremonien til at bistå jer med det praktiske.

Muslimsk begravelse i Rødovre

Lavendla Bedemand Rødovre kan hjælpe familier med at arrangere muslimske begravelser. Vi har mange års erfaring med at arrangere begravelse af muslimer, som kan stedes til hvile på en af de muslimske afdelinger på de københavnske og storkøbenhavnske kirkegårde eller Den muslimske gravplads i Brøndby.

Begravelsesplads i Rødovre

Begravelse i Rødovre fra Grøndalslund Kirkegård 

En voksende befolkning i Rødovre i det 20. århundrede skabte også et større behov for flere steder at begrave folk, når de døde. Da kirkegården ved Rødovre var fuldt belagt omkring 1946, besluttede man derfor at anlægge kirkegården Grøndalssund, som blev indviet i 1952. Kirkegården er siden da blev udvidet af flere omgange, senest i 2008 med anlæg af to nye afdelinger. 

På Grøndalslunde Kirkegård i Rødovre findes alle de traditionelle gravpladstyper. Her kan afdøde blandt andet blive begravet på forskellige urnegravsteder. Der er to afdelinger med urnegravsteder i græs og to afdelinger med urnegravsteder i græs med kant.  Der er tilhugget liggesten på 40 x 50 cm, og der kan lægges afskårne blomster i nedgravet vase eller på stenen. 

Der findes to forskellige anonyme fælles urnegrave på Grøndalslund Kirkegård. Her markeres placeringen af urnen ikke, og der må ikke placeres blomster på græsset. I stedet skal de afskårne blomster lægges på de anlagte pladser til blomster og kranseplader. 

Endelig er der individuelle urnegravsteder med hæk med pynt og gravsten efter eget ønske og urnegravsteder med hæk og obligatoriske planter bestående af grøndalslundblå stedmoder, lyserøde isbegonier og gran i de respektive sæsoner. Der kan lægges tilhugget liggesten på 40 x 50 cm og lægges afskårne blomster i nedgravet vase eller på stenen.

Hvad kistegravsteder angår findes der kistegravsteder i græs i fire afdelinger med liggesten på 40 x 50 cm og mulighed for at lægge afskårne blomster i nedgravet vase samt individuelle kistegravsteder med hæk på tre afdelinger.

Begravelse i Rødovre fra andre kirkegårde

 • Rødovre Kirkegård