78 70 63 63 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Rødovre

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Rødovre

Har du brug for hjælp, så ring til os på 78 70 63 63 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla Bedemand Rødovre

At sige farvel til en, vi har kær, er en svær og ofte uoverskuelig proces. For at gøre denne proces en smule nemmere tilbyder vi at tage os af alle aspekter af både begravelse og juridiske spørgsmål i forbindelse med et dødsfald. 

Vi er en bedemandsforretning, som favner både det traditionelle og det innovative. Vi lytter altid til de pårørendes ønsker og forsøger at arrangere en afsked, som er så tæt på disse som muligt. Vores medarbejdere er professionelle, men altid på en varm og omsorgsfuld måde. 

Bedemand møde Rødovre

Om Lavendla Begravelse Rødovre

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker. Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Rødovre?

En begravelse/bisættelse i Rødovre kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

  • Begravelse fra 13.510,-
  • Bisættelse fra 11.510,-
  • Askespredning fra 9.720,-
  • Bisættelse uden ceremoni fra 8,925,-

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse, bisættelse eller askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den type begravelse, du ønsker.

Begravelse i Rødovre

Lavendla Bedemand Rødovre hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser overalt i Rødovre.

Kirkelig begravelse i Rødovre

I Rødovre kan borgere blive begravet fra en af de kirker, som de enten hører til via det sogn, hvor de bor, eller som de har en anden tilknytning til. Lavendla Bedemand Rødovre hjælper jer med at kontakte den præst og kirke i Rødovre, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de mest brugte kirker i Rødovre er Grøndalslund Kirke og Rødovre Kirke.

Grøndalslund Kirke

Grøndalslunde Kirke, som ligger mellem Vestvolden og Damhusengen, blev opført i 1952, da befolkningstallet Rødovre, ligesom i så mange andre af Københavns forstæder, voksede støt. Kirkebygningen er moderne med form som et almindeligt rødt murstensbyggeri med skrå teglstenstag. Oprindeligt var den tegnet som et kapel, men blev dog godkendt som kirke. Kirkerummet er ligeledes firkantet i sin udformning med hvide og bænkerækker i lyst træ med plads til ca. 200 siddende gæster. Kirken ligger tæt på Jyllingevej, men dog ikke i gåafstand til nogle af de nærliggende stationer. 

 

Rødovre Kirke

Rødovre Kirke er Rødovres ældste bygning og kan dateres tilbage til 1664. Den ligger nord for Damhussøen og har form som en traditionel middelalderkirke, selvom de glatte ydermure adskiller hende fra den sædvanlige stil. Der er plads til 125 siddende gæster på bænkerækkerne i lyst træ inde i kirkerummet med de hvidmalede vægge og lofter og det mahognifarvede gulv. Rødovre Kirke ligger tæt på Roskildevej, og der kører busser tæt på kirken. 

 

Kirkelig begravelse i Rødovre fra andre potentielle kirker

  • Islev Kirke
  • Hendriksholm Kirke

Borgerlig begravelse i Rødovre

Lavendla Bedemand Rødovre hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Begravelse i kapel i Rødovre

Siden kapellet på Grøndalslund Kirkegård i 1952 blev omformet til en kirke, har der ikke været et kapel i Rødovre. Ønskes det derfor at tage afsked på et kapel, sker det typisk i et af nærområdets kapeller. Det kunne for eksempel være Søndermark Krematorie Kapel, Bispebjerg Søndre Kapel eller Glostrup Krematorie og Kapel. I Glostrup Krematorie og Kapel er der plads til 120 siddende gæster, og der må i alt være 150 personer til stede ved en begravelse eller bisættelse. Kisten står i salen under ceremonien, med mindre den skal transporteres til begravelse efterfølgende. I kapellet kan der finde borgerlige ceremonier sted, og salen kan lejes for en halv time ad gangen. I kapellet kan man låne CD-afspiller med USB-stik, og uddannede organister kan låne orglet. Der er gode adgangsforhold til kapellet for kørestolsbrugere og almindelige og handicaptoiletter ved indgangen. Lavendla Bedemand Rødovre kan hjælpe pårørende med at booke kapellet gennem kordegnen, og vi vil også være til stede under ceremonien til at bistå jer med det praktiske.

Muslimsk begravelse i Rødovre

Lavendla Bedemand Rødovre kan hjælpe familier med at arrangere muslimske begravelser. Vi har mange års erfaring med at arrangere begravelse af muslimer, som kan stedes til hvile på en af de muslimske afdelinger på de københavnske og storkøbenhavnske kirkegårde eller Den muslimske gravplads i Brøndby.

Begravelsesplads i Rødovre

Begravelse i Rødovre fra Grøndalslund Kirkegård 

En voksende befolkning i Rødovre i det 20. århundrede skabte også et større behov for flere steder at begrave folk, når de døde. Da kirkegården ved Rødovre var fuldt belagt omkring 1946, besluttede man derfor at anlægge kirkegården Grøndalssund, som blev indviet i 1952. Kirkegården er siden da blev udvidet af flere omgange, senest i 2008 med anlæg af to nye afdelinger. 

På Grøndalslunde Kirkegård i Rødovre findes alle de traditionelle gravpladstyper. Her kan afdøde blandt andet blive begravet på forskellige urnegravsteder. Der er to afdelinger med urnegravsteder i græs og to afdelinger med urnegravsteder i græs med kant.  Der er tilhugget liggesten på 40 x 50 cm, og der kan lægges afskårne blomster i nedgravet vase eller på stenen. 

Der findes to forskellige anonyme fælles urnegrave på Grøndalslund Kirkegård. Her markeres placeringen af urnen ikke, og der må ikke placeres blomster på græsset. I stedet skal de afskårne blomster lægges på de anlagte pladser til blomster og kranseplader. 

Endelig er der individuelle urnegravsteder med hæk med pynt og gravsten efter eget ønske og urnegravsteder med hæk og obligatoriske planter bestående af grøndalslundblå stedmoder, lyserøde isbegonier og gran i de respektive sæsoner. Der kan lægges tilhugget liggesten på 40 x 50 cm og lægges afskårne blomster i nedgravet vase eller på stenen.

Hvad kistegravsteder angår findes der kistegravsteder i græs i fire afdelinger med liggesten på 40 x 50 cm og mulighed for at lægge afskårne blomster i nedgravet vase samt individuelle kistegravsteder med hæk på tre afdelinger.

Begravelse i Rødovre fra andre kirkegårde

  • Rødovre Kirkegård