DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Skanderborg

Lavendla Begravelsesforretning Skanderborg

Planlægning af en begravelse indebærer ikke blot personlige problemstillinger, men også en masse praktiske gøremål, som skal håndteres. Der skal tages stilling til en masse ting, som man måske ikke har haft mulighed for at diskutere med den afdøde eller med hinanden, og derfor kan det hurtigt blive et stressende foretagende. Dertil kommer megen kommunikation med myndigheder og banker, når den afdødes liv skal formelt afrundes.

Lavendla Bedemand Skanderborg tilbyder hjælp til alle disse ting. Vores bedemænd er specialuddannede og særdeles erfarne indenfor bedemandsfaget. Vi kan derfor tilbyde hjælp med både praktiske og juridiske aspekter af en begravelse. Om du ønsker hjælp til valg af kiste og kirke, eller om du har brug for hjælp til at håndtere kontakten med de lokale myndigheder, så hjælper vi dig gerne.

Vi hos Lavendla Bedemand Skanderborg ser det, som vores fornemmeste opgave at arrangere netop den begravelse eller bisættelse som du ønsker. Vi vil altid agere professionelt og være lydhør overfor alle behov og ønsker, som afdøde eller pårørende måtte have.

Vi ved, at alle familier er forskellige, og at tidsplaner kan være svære at overholde, når man som pårørende står midt i at skulle arrangere en begravelse. Det er ikke blot et organisatorisk pres, men ofte også et personligt pres, der ligger på de pårørendes skuldre. Derfor tilbyder vi forskellige typer af møder, som forhåbentligt gør det lettere for dig, som pårørende, at finde tid. Vi tilbyder således både almindelige fysiske møder, online videomøder og telefonmøder – også gerne udenfor almindelige åbningstider.

Bedemand møde Skanderborg

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Skanderborg

Om Lavendla Begravelsesforretning Skanderborg

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Skanderborg?

En begravelse/bisættelse i Skanderborg kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelser i Skanderborg

Lavendla Bedemand Skanderborg tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Skanderborg Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige Begravelser i Skanderborg

Hvis der ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse, vil det foregå i en af Skanderborg Kommunes 28 kirker. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual.

Skanderup Kirke

Kirken er bygget omkring år 1050 og er dermed en af de ældste kirker i Danmark. Helt fra tidlig tid af har kirken haft en tæt forbindelse til den nærtliggende borg. Derudover er der flere kalkmalerier, som er enestående eksempler på tidlig nordisk middelalderkunst. Kirken ligger utroligt smukt med udsigt over Skanderborg sø. Du kommer til Skanderup Kirke via Banegårdsvej kun 650meter fra Skanderborg Station.

Skanderborg Slotskirke

Slotskirken blev etableret i 1572 under Frederik II’s ombygning af den gamle middelalderborg. Kirken har dermed i meget høj grad været præget af Slotsholmens tidligere og nuværende bygninger, for modsat selve slottet blev det i 1767 besluttet at slotskirken skulle bevares. Fra at have huset adelige og kongelige blev kirken da til en almindelige sognekirke, og det er stadig sådan at den fungerer i dag.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige begravelser i Skanderborg

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Skanderborg tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser. I Danmark er det desuden tilladt for alle, uanset religiøse overbevisning, at blive begravet på en af de mange kirkegårde. Vælger du en borgerlig begravelse, vil du derfor stadig kunne blive begravet på enten Skanderup Kirkegård eller Skanderborg Slotskirkegård.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Skanderborg

Skanderup Kirkegård: Ligesom den gamle konge by og kirken er kirkegården fra 1200tallet, og har formodentlig været benyttet som gravplads før 1200tallet. Kirkegården tilbyder alle de normale typer af gravsteder, heriblandt: traditionel gravplads for kiste eller urne og gravplads på plæne med og uden plade. Skanderup Kirkegård kan ligger i forlængelse af Skanderup Kirke, og har både gode parkeringsfaciliteter og kort distance til banegård og busstop.

Skanderborg Slotskirkegård: Kirkegården var en del af den aftale, som blev lavet i 1767 omkring bevaringen af slotskirken. Der blev dog anlagt en nyere slotskirkegård i 1773. Dengang var kirkegården delt op i en afdeling for rige og fattige – de rige lå tættest på kirken, imens de fattige lå længst fra kirken. I dag er kirkegården opdelt på baggrund af gravtyper og ikke brugernes indkomst. Der findes både almindelige gravsteder for kister og urner og plænegravpladser med og uden plade. Slotskirkegården kan tilgås via Slotsholmen-landevejen.

Læs mere Læs mindre