78 70 63 63 Døgnåbent

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Slangerup

Har du brug for hjælp, så ring til os på 78 70 63 63 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla, bedemand Slangerup

Lavendla Begravelse Slangerup giver tryghed og overblik i hele begravelsesprocessen. Vores erfarne bedemænd, eller begravelsesrådgivere som vi kalder det, kan arrangere begravelser i Slangerup uanset hvor og hjælpe med alle opgaver i forbindelse med begravelser og bisættelser. Vi står også klar til at besvare de mange spørgsmål der opstår i forbindelse med processen.

Lavendla i Slangerup har øje for at planlægge en fin og personlig afsked. Vi kan hjælpe med alle de opgaver, en bedemand normalt hjælper med- og mere til! Vi lytter og bistår med rådgivning, sparring og praktiske gøremål, så I får sagt det farvel I ønsker helt ned til mindste detalje.

Vi skaber trygge rammer. I får en personlig kontaktperson, så I altid møder et velkendt ansigt, som er godt inde i jeres situation og behov.

Bedemand møde

Om Lavendla Begravelse Slangerup

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker. Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Slangerup?

En begravelse/bisættelse i Slangerup kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

  • Begravelse fra 13.510,-
  • Bisættelse fra 11.510,-
  • Askespredning fra 9.720,-
  • Bisættelse uden ceremoni fra 8,925,-

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse, bisættelse eller askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den type begravelse, du ønsker.

Begravelse i Slangerup

Lavendla Bedemand hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser overalt i Slangerup.

Kirkelig begravelse i Slangerup

Der findes i dag tre kirker i Slangerup, som borgere kan blive begravet eller bisat fra. Lavendla Bedemand Slangerup hjælper jer med at kontakte den præst og kirke i Slangerup, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de mest brugte kirker i Slangerup er Slangerup Kirke Skt. Mikaels og Jørlunde Kirke.

Slangerup Kirke Skt. Mikaels

Slangerup Kirke, som også er kendt som Skt. Mikaels, er en middelalderkirke, hvis oprindelige del blev bygget i 1411. Den nederste del af kirken er fra denne tid, mens den nyere del af kirken stod færdig i 1588. Kirken er en klassisk middelalderkirke i røde sten med skib og kirketårn i nygotisk stil. Kirkerummet har lyse vægge og hvide loftshvælvinger med store guldlysekroner. Bænkerækkerne er i lyst træ med plads til 350 tilhørere. Slangerup Kirke ligger centralt i Slangerup by og kun knapt 500 meter fra Slangerup Station, hvor der kører busser og S-tog. Kirken ligger desuden tæt på Hillerødmotorvejen, og der er glimrende parkeringsforhold ved kirken. Hvis I ønsker at holde en kirkelig begravelse for afdøde, kan Lavendla Bedemand Slangerup være behjælpelige med at kontakte kirken og aftale et tidspunkt for begravelsen.

 

Jørlunde Kirke

Jørlunde Kirke er en middelalderkirke fra omkring 1100-tallet, der ligger ved landsbyen Jørlunde i nærheden af Slangerup. Udefra er kirken en helt klassisk kirke fra den tid med hvidkalkede ydermure og teglstenstag i rød, nygotisk stil. Kirkerummet er ikke stå stort, og der er plads til 100 siddende gæster på de hvide bænkerækker. Over dem kan de nyde de udsmykkede lave hvide loftshvælvinger og kalkmalerier på væggene. Jørlunde Kirke ligger syd for Slangerup ca. 2,5 kilometer fra den nærmeste station, Slangerup Station. Til gengæld er den let at komme til i bil, da den ligger klods op ad Roskildevej med glimrende parkeringsforhold for biler og cykler ved kirken.

 

Kirkelig begravelse i Slangerup fra andre potentielle kirker

  • Uvelse Kirke

 

Borgerlig begravelse i Slangerup

Lavendla Bedemand Slangerup hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Begravelse i Slangerup fra kapel i Stenløse

Et af de nærmeste kapeller for borgere i Slangerup er Kapellet i Stenløse. Kapellet er fra 1916 og ligger uden for kirkegården ved Præstegårdsvej. Bygningen er hvidkalket, teglhængt med årstallet over døren og er omkredset af kraftigt jernrækværk mellem stenbårner. Døren i kapellet er fremstillet af et stort egetræ, der blev fældet i Enkesædets have. I 1991 blev kapellet moderniseret med tidssvarende toiletforhold.

Muslimsk begravelse i Slangerup

Lavendla Bedemand Slangerup kan hjælpe familier med at arrangere muslimske begravelser. Vi har mange års erfaring med at arrangere begravelse af muslimer. Vi ved, at muslimer i overensstemmelse med islamisk skik skal begraves i kiste, og vi kan hjælpe med at arrangere det på en af de særlige muslimske afdelinger på Københavns kirkegårde eller på Den muslimske gravplads i Brøndby. Vi er desuden behjælpelig med alle de praktiske ting som bestilling af rustvogn til den lokale moske, hvor det religiøse ritual kan finde sted, hvis afdøde og familien ønsker det. Det kan også foregå i kapellet, hvis det ønskes. I moskeen tager imamen og familien imod kisten og den døde bliver vasket og klædt i hvidt ligklæde, som den islamiske tradition foreskriver. Endelig køres afdøde til kirkegården, hvor Lavendla Bedemand Slangerup har sørget for alt det praktiske. Kisten bæres til gravpladsen, hvor afdøde lægges i jorden, og alle tilstedeværende kaster en håndfuld jord på kisten.

 

Begravelsesplads i Slangerup

Begravelse i Slangerup fra Slangerup Kirkegård 

På Slangerup Kirkegård kan afdøde blive begravet på alle de traditionelle måder som selvstændige kistegrave og urnegrave og fælles anonyme kistegrave og urnegrave. Hvis I ønsker at begrave afdøde på kirkegården, kan Lavendla Bedemand Slangerup  være behjælpelig med at kontakte kirken og aftale et tidspunkt for begravelsen.