DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Smørum

Lavendla Begravelsesforretning Smørum

Når et menneske dør, skal en række processer sættes i gang. Den afdøde skal meldes bortgået på borger.dk, der skal kontaktes pårørende, vælges begravelsesform, vælges lokation, præsten skal kontaktes, lokale firmaer såsom blomsterhandlere skal kontaktes, begravelsen eller bisættelsen skal afholdes og boet skal opgøres. Det kan være en stor mundfuld for pårørende at stå med alene, og derfor vælger mange at hyre en bedemand, som kan hjælpe undervejs.

Hos Lavendla bedemand Smørum tilbyder vi hjælp med praktiske, juridiske og personlige spørgsmål og gøremål. Vores begravelsesrådgivere har megen erfaring indenfor bedemandsfaget, og kender til alle muligheder og begrænsninger, når det kommer til begravelsesplanlægning. Derudover er vores begravelsesrådgivere særdeles kyndige indenfor den gældende jura på området. De kan derfor også assistere, når der skal formidles kontakt med myndighederne, eller når boet skal gøres op.

Vi ved, at omstændighederne omkring en begravelse kan være svære. Der er mange valg og beslutninger, som de færreste har taget stilling til på forhånd. Og verden uden om kører videre, som den altid gør. Derfor tilbyder vi fleksible mødeformer og mødetider. Hos os, kan i booke almindelige fysiske møder, online videomøder og telefonmøder – både indenfor og udenfor normale kontoråbningstider. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

 

Bedemand møde Smørum

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Smørum

Om Lavendla Begravelsesforretning Smørum

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Smørum?

En begravelse/bisættelse i Smørum kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse Smørum

Lavendla Bedemand Smørum hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Kirkelige Begravelser i Smørum

Smørum Kirke: Kirken skulle oprindeligt være bygget på et lille højdedrag, men historien lyder, at onde kræfter spolerede konstruktionsarbejdet, og derfor blev kirkebyggeriet flyttet til sin nuværende lokation. Smørum Kirke skulle angiveligt have stået færdig omkring år 1170. Den er bygget efter datidens mode i romansk byggestil med kirkeskibet og et lille kor. I dag er det dog kun ydermure, der står tilbage fra den oprindelige kirke. Smørums kirketårn blev tilføjet i gotikkens middelalder. Kirken ligger klemt inde mellem Skebjergvej/Smørum Bygade og Kirkevangen, og har gode parkeringsfaciliteter.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige Begravelser i Smørum

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra kapellet ved Smørum Kirkegård.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Smørum

I Danmark er det tilladt for alle, uanset deres religiøse overbevisning, at blive begravet på en dansk kirkegård. Dette gør sig naturligvis også gældende i Smørum.

Smørum Kirkegård: Kirkegården ligger i forbindelse med Smørum Kirke. Der kan fås traditionelle gravsteder for både kister og urner, samt fællesgravsteder for både kister og urner.

Læs mere Læs mindre