78 70 63 63 Døgnåbent

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Solrød

Har du brug for hjælp, så ring til os på 78 70 63 63 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla Bedemand Solrød 

Når I mister et nært familiemedlem, kan det være svært at overskue så meget. Derfor tilbyder Lavendla Bedemand at stå for hele begravelsesplanlægningen- og afholdelsen. Vi begynder med et møde, hvor vi spørger ind til jeres behov og ønsker og kommer med forslag. På den måde går I fra mødet med en tryg fornemmelse af, at der er styr på tingene. Herefter går vi i gang med de praktiske forberedelser. Det kan for eksempel være kontakt til præsten i den kirke i Solrød, hvor I gerne vil holde begravelsen, søgning af begravelseshjælp for jer, pæn påklædning af afdøde, bestilling af kiste, urne og rustvogn og gravsted samt at træffe aftaler om eventuel urnenedsænkning med graveren. 

Bedemand møde Solrød

Om Lavendla Begravelse Solrød

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker. Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Solrød?

En begravelse/bisættelse i Solrød kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

  • Begravelse fra 13.510,-
  • Bisættelse fra 11.510,-
  • Askespredning fra 9.720,-
  • Bisættelse uden ceremoni fra 8,925,-

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne – askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den type begravelse, du ønsker.

Begravelse i Solrød

Lavendla Bedemand Solrød hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser overalt i Solrød.

Kirkelig begravelse i Solrød

Der findes i dag tre kirker i Solrød, som borgere kan blive begravet eller bisat fra. Lavendla Bedemand Solrød hjælper jer med at kontakte den præst og kirke i Solrød, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de mest brugte kirker i Solrød er Solrød Kirke og Solrød Strandkirke.

Solrød Kirke

Solrød Kirke hører til landsbyen Solrød, som ligger ca. 11 kilometer fra Køge. Kirken er sognets ældste bygning og er opført omkring år 1200. Kirken er en traditionel middelalderkirke med skib og tårn i nygotisk stil, og kirken er gulkalket med rødt murstenstag. Kirkerummet er holdt i hvidt og gråt med lave loftshvælvinger og gråmalede traditionelle bænkerækker. Her kan sidde 100 tilhørere. Det meste af kirkerummets inventar er fra 15-1600-tallet. Kirken ligger centralt i Solrød, men nærmeste stationer er Jersie Station og Solrød Strand Station, som ligger mere end 2,5 kilometer væk. Til gengæld ligger den tæt på Køge Bugt Motorvejen, og der er fine parkeringsforhold ved kirken.

Solrød Strandkirke

Solrød Strandkirke er en moderne kirke beliggende i Solrød Kommune. Kirken blev opført i 1982 og har et moderne udseende med et stort firkantet kirkeskib i hvide sten med skråt tag i mørkegrå og fritstående tårn. Kirkerummet er enkelt med hvide vægge og rødt klinkegulv og lyst bølgeloft. Bænkerækkerne har et moderne udseende i lyst træ, og der kan sidde 230 personer til en begravelse. Solrød Strandkirke ligger centralt i Solrød Strand by, tæt ved vandet og kun 400 meter fra Solrød Strand Station. Ligesom Solrød Kirke ligger den også tæt på Køge Bugt Motorvejen, dog på den østlige side.

Borgerlig begravelse i Solrød

Lavendla Bedemand Solrød hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Begravelse i Solrød fra Køge Kapel

Hvis afdøde har ønsket en borgerlig begravelse, kan det blandt andet foregå i det nærliggende Køge Kapel, som ligger på Parkvej i Køge, det tidligere Køge Krematorium. Her kan der både afholdes ikke-kirkelige bisættelser og anden form for borgerlig begravelse.

 

Begravelsesplads i Solrød

Begravelse i Solrød fra Solrød Kirkegård 

På Solrød Kirkegård kan afdøde blive begravet på alle de traditionelle måder som selvstændige kistegrave og urnegrave og fælles anonyme kistegrave og urnegrave. Hvis I ønsker at begrave afdøde på kirkegården, kan Lavendla Bedemand Solrød være behjælpelige med at kontakte kirken og aftale et tidspunkt for begravelsen.

Begravelse i Solrød fra andre kirkegårde

  • Solrød Annekskirkegård