52 51 30 44 Døgnåbent

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Solrød

Har du brug for hjælp, så ring til os på 52 51 30 44 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Om Lavendla Bedemand Solrød 

Hos Lavendla Bedemand Solrød møder du medmenneskeligt nærvær og høj faglighed. Vi tilbyder hjælp med begravelse, bisættelse og samtale

Når I mister et nært familiemedlem, kan det være svært at overskue så meget. Lavendla Bedemand Solrød tilbyder at stå for hele begravelsesplanlægningen- og afholdelsen.

Vi begynder med et møde, hvor vi spørger ind til jeres behov og ønsker og kommer med forslag. På den måde går I fra mødet med en tryg fornemmelse af, at der er styr på tingene. Herefter går vi i gang med de praktiske forberedelser. Det kan for eksempel være kontakt til præsten i den kirke i Solrød, hvor I gerne vil holde begravelsen. Lavendla Bedemand Solrød hjælper jer også med søgning af begravelseshjælp, pæn påklædning af afdøde, bestilling af kiste, urne, rustvogn og gravsted samt at træffe aftaler om eventuel urnenedsænkning med graveren.

 

Bedemand solrød

Lavendla Begravelse Solrød har øje for at planlægge en fin og personlig afsked. Vi kan hjælpe med alle de opgaver, en bedemand normalt hjælper med – og mere til! Vi lytter og bistår med rådgivning, sparring og praktiske gøremål, så I får sagt det farvel I ønsker helt ned til mindste detalje.

 

Det hjælper Lavendla Begravelse Solrød dig med:

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlige præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.

 

Lavendla Bedemand Solrød kan også hjælpe med:

 • Samtale med pårørende og døende – hvis du eller I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.
 • Min sidste vilje – sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.

 

Læs mere:

 

Du er i trygge hænder hos Lavendla Bedemand Solrød

Det er vigtigt, at du har tillid til de mennesker, du omgiver dig med, når du står overfor en begravelse. Det gælder også med hensyn til valg af bedemand. Hos Lavendla Bedemand Solrød gør vi meget ud af at lede dig trygt og nænsomt igennem processen, og du bliver selvfølgelig fast tilknyttet den samme bedemand/begravelsesrådgiver. 

 

Kontakt Lavendla Bedemand Solrød

Du velkommen til at kontakte os på telefon, e-mail eller besøge os. Vi vil lytte, rådgive og hjælpe dig.

Ring til Lavendla Bedemand Solrød på 52 51 30 44 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Om Lavendla Begravelse Solrød

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Solrød hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Solrød?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 52 51 30 44 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Solrød.

Ring til os på 52 51 30 44 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 52 51 30 44.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 52 51 30 44

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 52 51 30 44

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Hjælp til begravelse og bisættelse i Solrød

Hos Lavendla Bedemand Solrød hjælper vi dig med alle de praktiske gøremål og støtter dig i de valg, som skal træffes undervejs.

Bedemand Solrød

Få hjælp af vores lokale begravelsesrådgivere til blandt andet:

 

Planlægning af begravelse

Når I skal planlægge en begravelse/bisættelse, skal I tage stilling til, hvor og hvordan I ønsker, at ceremonien skal foregå. Og hvilke behov og ønsker I har.

Bedemand Solrød

Hos Lavendla Bedemand Solrød kan vi tilbyde hjælp til alle typer af begravelser. Hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en borgerlig begravelse, så har vi erfaring med det og kan hjælpe jer. Ønsker I en så bæredygtig og miljørigtig begravelse som muligt, kan vi også sammen arrangere det.

Der findes mange måder at blive begravet på. Begravelse og bisættelse kan også være afhængig af tro og religion, og i Danmark kan det lade sig gøre at blive begravet efter de fleste trosretninger.

Her et udpluk af forskellige typer begravelser og bisættelser:

 • Kistebegravelse
 • Bisættelse
 • Askespredning
 • Skovbegravelse
 • Borgerlig begravelse
 • Bæredygtig begravelse

 

Læs mere: Forskellige typer af begravelse

 

Begravelse i Solrød

Lavendla Bedemand Solrød hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser i Solrød.

Kirkelig begravelse i Solrød

Hvis I ønsker og vælger en kirkelig begravelse eller bisættelse, vil ceremonien typisk foregå i en af folkekirkerne i kommunen, og ceremonien foretages af en præst.

Du kan få hjælp og sparring af Lavendla Bedemand Solrød, hvis du er i tvivl om, hvilken kirke du skal vælge, eller hvordan det foregår. Vores begravelsesrådgivere har god erfaring med kirkerne og hjælper dig med valg af kirke, henvendelse til præsten, koordinering med kordegn, pyntning af kirken med blomster mv.

Når du har valgt en begravelse eller bisættelse i en kirke, foregår det efter de kristne begravelsesritualer, og selve ceremonien er oftest traditionelt bygget op i en bestemt rækkefølge med prædiken og tale, oplæsning fra biblen, salmer, sange og jordpåkastelse. Læs mere her om Kristen begravelse

 

Lad os hjælpe dig med:

 

 • Valg af kirke
 • Henvendelse til præsten
 • Praktisk koordinering med kordegn
 • Bestilling af blomster og pyntning af kirke

Kirker i Solrød

Der findes i dag tre kirker i Solrød, som borgere kan blive begravet eller bisat fra. Lavendla Bedemand Solrød hjælper jer med at kontakte den præst og kirke i Solrød, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de mest brugte kirker i Solrød er Solrød Kirke og Solrød Strandkirke.

Solrød Kirke

Solrød Kirke hører til landsbyen Solrød, som ligger ca. 11 kilometer fra Køge. Kirken er sognets ældste bygning og er opført omkring år 1200. Kirken er en traditionel middelalderkirke med skib og tårn i nygotisk stil, og kirken er gulkalket med rødt murstenstag. Kirkerummet er holdt i hvidt og gråt med lave loftshvælvinger og gråmalede traditionelle bænkerækker. Her kan sidde 100 tilhørere. Det meste af kirkerummets inventar er fra 15-1600-tallet. Kirken ligger centralt i Solrød, men nærmeste stationer er Jersie Station og Solrød Strand Station, som ligger mere end 2,5 kilometer væk. Til gengæld ligger den tæt på Køge Bugt Motorvejen, og der er fine parkeringsforhold ved kirken.

Solrød Strandkirke

Solrød Strandkirke er en moderne kirke beliggende i Solrød Kommune. Kirken blev opført i 1982 og har et moderne udseende med et stort firkantet kirkeskib i hvide sten med skråt tag i mørkegrå og fritstående tårn. Kirkerummet er enkelt med hvide vægge og rødt klinkegulv og lyst bølgeloft. Bænkerækkerne har et moderne udseende i lyst træ, og der kan sidde 230 personer til en begravelse. Solrød Strandkirke ligger centralt i Solrød Strand by, tæt ved vandet og kun 400 meter fra Solrød Strand Station. Ligesom Solrød Kirke ligger den også tæt på Køge Bugt Motorvejen, dog på den østlige side.

Borgerlig begravelse i Solrød

Ønsker du ikke en kirkelig begravelse, kan vi tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi sætter en ære i at imødekomme jeres individuelle ønsker. Sammen kan vi planlægge en helt særlig ceremoni, med mulighed for, at det bliver nærværende, personligt og helt unikt.

En borgerlig begravelse eller bisættelse adskiller sig fra en kirkelig ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men typisk i et kapel eller et andet sted. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor det kan være.

Din begravelsesrådgiver hos Lavendla Bedemand Solrød giver gerne sparring og gode råd, hvis du har behov for det.

Ring til os på 52 51 30 44 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig.

Hvor kan en borgerlig begravelse foregå?

En borgerlig afskedsceremoni kan foregå i et kapel, i naturen, privat eller på restaurant.  Typiske steder kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere om Borgerlig begravelse

Kapel i Solrød

Lavendla Bedemand Solrød hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Begravelse i Solrød fra Køge Kapel

Hvis afdøde har ønsket en borgerlig begravelse, kan det blandt andet foregå i det nærliggende Køge Kapel, som ligger på Parkvej i Køge, det tidligere Køge Krematorium. Her kan der både afholdes ikke-kirkelige bisættelser og anden form for borgerlig begravelse.

 

Begravelsesplads i Solrød

Begravelse i Solrød fra Solrød Kirkegård 

På Solrød Kirkegård kan afdøde blive begravet på alle de traditionelle måder som selvstændige kistegrave og urnegrave og fælles anonyme kistegrave og urnegrave. Hvis I ønsker at begrave afdøde på kirkegården, kan Lavendla Bedemand Solrød være behjælpelige med at kontakte kirken og aftale et tidspunkt for begravelsen.

Begravelse i Solrød fra andre kirkegårde

 • Solrød Annekskirkegård

 

Anden religion eller trosretning
Har I brug for en kirkegård eller begravelsesplads med en anden religion eller trosretning end kristen, så få mere information ved at kontakte den religiøse organisation eller forening i Danmark eller tal med os om det i Lavendla, som ved besked og har erfaring med det. Du kan også læse mere her: