DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Struer

Lavendla Begravelsesforretning Struer

Når et menneske dør, skal personens liv formelt afsluttes via forskellige processer. Først og fremmest skal den afdøde meldes død på borger.dk. Dernæst skal der planlægges en mindehøjtidelighed, hvis det ønskes. Til slut skal den afdødes bo gøres op, og alle eksisterende aftaler afsluttes. Der er mange ting at tage hensyn til, og det kan være svært at finde rundt i, når man står som pårørende. Derfor vælger mange at benytte en bedemand.

Hos Lavendla Bedemand Struer kan vi hjælpe med både praktiske og juridiske gøremål samt personlige spørgsmål. Vi har mange års erfaring indenfor bedemandsfaget og kender alle muligheder og begrænsninger, der måtte være. Derudover er vores bedemænd veluddannede indenfor den gældende jura på området, og kan således hjælpe, når boet skal opgøres.

Vi sætter en stor ære i vores medmenneskelighed og lydhørhed. For os er det vigtigste, at I som pårørende får sagt farvel på netop den måde, som I finder rigtig. Vi gør os derfor umage med at sætte os ind i den afdødes liv, samt jeres ønsker og behov for begravelsen. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

Bedemand møde Struer

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Struer

Om Lavendla Begravelsesforretning Struer

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Struer?

En begravelse/bisættelse i Struer kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse i Struer

Lavendla Bedemand i Struer hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige Begravelser i Struer

Vælger I en kirkelig begravelse vil den blive foretaget i en af de 17 folkekirker, som der findes i Struer Kommune. Ceremonien vil blive udført af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual.

Struer Kirke: Kirken blev indviet i 1891 og er således af nyere dato. Årsagen til dette var, at befolkningsudvikling først havde taget rigtigt fat i slutningen af 1800tallet, og der derfor ikke længere var plads i den gamle Gimsing Kirke. Befolkningsudviklingen vedblev dog og i 1920’erne valgte man at udvide kirken med to nye sideskibe. Struer Kirke ligger central i Struer, tæt på både den gamle bydel og på havnen. Kommer man med tog, er der en kortere gåtur på 700m til kirken. Ankommer man i bil, skal man køre via Ringgade og Torvegade, hvor der findes gode parkeringsmuligheder.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige Begravelser i Struer

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra kapellet ved Struer Kirkegård.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Struer

Struer Kirkegård: Kirkegården har både traditionelle gravsteder, plænegravsteder, fællesgravsteder og skovgravsteder – alle for både kister og urner. Derudover ligger byens kapel også ved kirkegården.

Læs mere Læs mindre