DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla begravelsesforretning Syddjurs

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Syddjurs

Det at arrangerer og planlægge en begravelse sammen handler meget om tillid og værdier. Nedenfor kan du læse om vores rådgivere og selv være med til at vælge, hvem du gerne vil samarbejde med omkring din afsked. Ring til os på 78 70 63 63.

Lavendla Begravelsesforretning Syddjurs

Når en person dør er der mange praktiske hensyn at tage. Først og fremmest skal de relevante myndigheder have besked om dødsfaldet, dernæst skal boet gøres op og til slut skal selve begravelsen eller bisættelsen planlægges. Det kan være en stor mundfuld for pårørende, der ikke nødvendigvis har erfaring med alle disse ting. Derfor kan det være en god idé at hyre en bedemand til at hjælpe og støtte med alle de praktiske ting, samt yde støtte til de mere personlige valg, som skal træffes.

Hos Lavendla Bedemand Syddjurs er vi ikke blot professionelle bedemænd, men også investerede i vores kunder. Det er essentielt for os, at alle parter bliver hørt i planlægningen af den afdødes begravelse. Vi tager os derfor tid til at lære, hvad vi kan om den afdøde, samtidig med at vi sætter os ind i de pårørendes behov og ønsker.

Vi har erfaret, at planlægningen af en begravelse kan være stressende. Derfor bestræber vores bedemænd sig på at møde de pårørende på deres hjemmebane. Det kan eksempelvis være via et videomøde, et telefonmøde eller et traditionelt fysisk møde.

Bedemand møde Syddjurs

Om Lavendla Begravelsesforretning Syddjurs

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Syddjurs?

En begravelse/bisættelse i Syddjurs kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Se priseksempler.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse Syddjurs

Lavendla Bedemand på Syddjurs hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige begravelser i Syddjurs

Som medlem af Folkekirken har man mulighed for at arrangere begravelser i enhver dansk folkekirke, samt at få en lokal præst til at foretage gudstjenesten. Syddjurs dækker per 2022 over mere end 25 kirker fordelt på 32 sogne. Mange af kirkerne på Syddjurs er opført i 1100-1200tallet i romansk stil, imens der ligeledes er en del, som er opført eller renoveret efter middelalderens gotiske stil.

Marie Magdalene Kirke ligger i Ryomgård og er en af de mere historiske kirker på egnen. Kirken blev opført i 1400tallet, og skulle efter sigende være opkaldt efter to piger, som blev helbredt nær kirken.

Thorsager Kirke er den jyske pendant til de bornholmske rundkirker. Den skulle efter sigende være bygget på samme lokation som en ældre trækirke, der stod helt tilbage i 900-tallet. Rundkirken blev bygget i 120tallet

Læs mere Læs mindre

Borgerlige begravelser i Syddjurs

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra et af kapellerne ved kirkegårdene i Syddjurs Kommune.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Syddjurs

Tilknyttet hver af de mange kirker finder man kirkegårde. Valget af kirkegård afhænger således af, i hvilket sogn man vælger at få begravelsen foretaget.

Læs mere Læs mindre