35 15 61 00 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Sydhavnen

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Sydhavnen

Har du brug for hjælp, så ring til os på 35 15 61 00 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla Bedemand Sydhavnen

Vi er et begravelsesforretning med mange års praktisk erfaring. En viden og erfaring, der har gjort os til en af de foretrukne bedemænd med, og som vi har taget med os til Sydhavnen.

Vi giver tryghed i en svær tid. Når vi mister en pårørende, kan det være svært at samle os om ting, vi normalt tager for givet. Hos Lavendla har vi gjort det til vores mission at hjælpe de efterladte gennem en svær tid. Selvom vi ikke kan erstatte det mistede, kan vi hjælpe med at gøre afskeden til afdøde tryg.

Vi træder til med vores ekspertise ved begravelse i Sydhavnen. Vi hjælper med de praktiske forhold med at arrangere en begravelse, der passer til jeres og afdødes ønsker.

Vi står altid til rådighed i sorgen. Har du brug for en bedemand i Sydhavnen, så tøv ikke med at kontakte os. Du kan mødes os personligt, pr. telefon eller online, som det passer dig bedst, og vi bidrager både med viden om den traditionelle begravelse samt kommer med ideer og hjælper med den praktiske gennemførelse, hvis du ønsker noget mere alternativt.

Bedemand møde Sydhavnen

Om Lavendla Begravelse Sydhavnen

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Sydhavnen hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Sydhavnen?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Sydhavnen.

Ring til os på 35 15 61 00 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 35 15 61 00

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 35 15 61 00

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelse i Sydhavnen

Lavendla Bedemand Sydhavnen hjælper med at arrangere både kirkelige og borgerlige begravelser i Sydhavnen. Vi kan tage os af hele processen fra bestilling af tid i kirke eller kapel til udvælgelse af salmer, pynt og musik i overensstemmelse med jeres ønsker og religiøse skikke og traditioner.

Kirkelig begravelse i Sydhavnen

Kirker i Sydhavnen

Kirkeskibet

Kirkeskibet er faktisk en midlertidig løsning, om end meget spændende og alternativ løsning, indtil den nye kirke står færdig. Kirkeskibet er en husbådskirke, som ligger til kaj ved Alfred Nobels Bro på Teglholmen, og har plads til ca. 100 personer.

Frederiksholm kirke

For dem, som ønsker en kirkelig begravelse i Sydhavnen, er Frederiksholm Kirke, som ligger i Louis Pios gade, også et rigtigt godt bud. Kirken blev indviet i 1952 og har et uformelt præg over sig med sine lavloftede lokaler og 15 meter høje klatrevæg på kirketårnet, som blev installeret i 2014. Kirken har plads til ca. 220 siddende personer. Gæster kan med P-tilladelse parkere gratis foran kirken på parkeringspladsen, der har plads til otte biler. Ellers er der nem adgang for deltagere ved begravelsen tog til Sydhavn station, der ligger ca. 750 meter fra kirken og busser, som stopper 200 meter derfra. Derudover er der mulighed for at blive kørt med kirkebil til og fra kirken, og der er elevatoradgang til kirken og lift til krypten under kirken samt handicaptoilet.

 

Borgerlige begravelse i Sydhavnen

Det er også muligt at blive begravet på andre måder end den kirkelige begravelse i Sydhavnen. Efter ønsker fra afdøde og aftale med de pårørende kan der afholdes

 •       Katolske ceremonier
 •       Muslimske begravelser
 •       Borgerlige begravelser- for ikke-medlemmer af Folkekirken
 •       Jødiske begravelser
 •       Andre former for begravelser

Lavendla Bedemand Sydhavnen har kapaciteten og erfaringen til at arrangere forberedelser, som er i overensstemmelse med dine religiøse skikke eller de specifikke ønsker, som pårørende og afdøde måtte have. Vælger man en borgerlig begravelse i Sydhavnen eller andre religiøse ceremonier, finder de sted i Nordre Kapels store sal, hvor der er plads til i alt 300 personer, herunder 225 siddepladser på opstillede bænke i kirkeformat. Kapellet indeholder alt udstyr, som skal bruge i forbindelse med en begravelse som et orgel, to syvarmede kandelabere, messingholdere på alle bænkerækkerne, hvor lys eller blomster kan placeres samt et korsmotiv, der kan dækkes til.

Der er gode forhold for kørestolsbrugere, musikanlæg til CD og smartphones samt p-pladser foran kapellet. Der er mulighed for at til- og fravælge klokkeringning i forbindelse med begravelsen, ligesom der kan bestilles organist og sanger i forbindelse med booking af kapellet. Kirkegården har særlige afdelinger for andre trosretninger som den katolske kirkegård, den jødiske kirkegård, den muslimske afdeling fra 1976 samt gravpladsen for ateister, der åbnede i 2013. Desuden er der en færøsk og en grønlandsk afdeling, og der findes mindre afdelinger med fx kinesiske grave. Lavendla Bedemand Sydhavnen hjælper med at arrangere borgerlige begravelser, så det passer til jeres ønsker.

Begravelsesplads i Sydhavnen

Vestre Kirkegård- mere end bare en kirkegård

Hvis det ikke var for de mange gravsteder, kunne man lige så godt have befundet sig i en hvilken som helst anden park i København og ikke på Danmarks og Skandinaviens største kirkegård, Vestre Kirkegård i Sydhavnen. Tror man på et liv efter døden, er det præcis, hvad de afdøde får her: Liv. Selvom man finder den respektfulde ro, der hører sig til på en kirkegård, er der samtidig masser af liv fra de mange mennesker, der til dagligt benytter sig af kirkegårdens fantastiske rammer. I 150 år har denne vidunderlige grønne oase dannet rammen om det sidste hvilested for de døde og givet de pårørende et sted, hvor de kan mindes deres kære.

De 537.000 m2 lægger jord til nogle af dansk politiks, filosofis, kunst og industris største afdøde skikkelser som Herman Bang, Viggo Kampmann, Asta Nielsen, Otto Mønsted og ikke mindst Sydhavnens koryfæ, tidligere statsminister Anker Jørgensen. Her finder du også Frelsens Hærs grave, massegrave for tusindvis af tyskere, der døde som flygtninge i forbindelse med befrielsen efter 2. Verdenskrig samt ikke mindst de særlige æresgrave ved den ene af søerne, som kan tildeles ved særlig ansøgning.