78 70 63 63 Døgnåbent

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Thisted

Har du brug for hjælp, så ring til os på 78 70 63 63 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla, bedemand Thisted

Lavendla Begravelse Thisted giver tryghed og overblik i hele begravelsesprocessen. Vores erfarne bedemænd, eller begravelsesrådgivere som vi kalder det, kan arrangere begravelser i Thisted uanset hvor og hjælpe med alle opgaver i forbindelse med begravelser og bisættelser. Vi står også klar til at besvare de mange spørgsmål der opstår i forbindelse med processen.

Lavendla i Thisted har øje for at planlægge en fin og personlig afsked. Vi kan hjælpe med alle de opgaver, en bedemand normalt hjælper med- og mere til! Vi lytter og bistår med rådgivning, sparring og praktiske gøremål, så I får sagt det farvel I ønsker helt ned til mindste detalje.

Vi skaber trygge rammer. I får en personlig kontaktperson, så I altid møder et velkendt ansigt, som er godt inde i jeres situation og behov.

Bedemand møde

Om Lavendla Begravelse Thisted

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker. Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Thisted?

En begravelse/bisættelse i Thisted kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

  • Begravelse fra 13.510,-
  • Bisættelse fra 11.510,-
  • Askespredning fra 9.720,-
  • Bisættelse uden ceremoni fra 8,925,-

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse, bisættelse eller askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den type begravelse, du ønsker.

Begravelser i Thisted

Lavendla Bedemand Thisted tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Thisted Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.

Kirkelige Begravelser i Thisted

Vælger I en kirkelig begravelse vil ceremonien foregå i en af de 59 folkekirker i Thisted Kommune. Ceremonien vil blive varetaget af en præst fra den danske folkekirke, og følge de evangelisk-lutherske ritualforskrifter for begravelsesritualet.

Thisted Kirke: Kirken er opført i midt-middelalderen omkring 1500tallet og bærer derfor et gotisk præg. Det menes dog, at kirken formodentligt har haft en forgænger i form af en romansk granitkirke. Mange af disse gamle granitelementer er brugt i den ”nye” kirke fra 1500tallet og kan eksempelvis ses som adskillige figursten. Da Thisted blev købstad, opstod der et behov for en større kirkebygning, hvorfor man valgte at rive den gamle romanske kirke ned og bygge denne i gotisk stil. Kirken har løbende fået tilbygninger og senest i 1863 blev våbenhuset og sakristiet udvidet.

Sct. Thøgers Kirke: Thøgers Kirke er Thisteds katolske kirke. Dermed er kirken kun åben for begravelser for medlemmer af den katolske menighed i Danmark. Kirken er viet til helgenen Sankt Thøger, der var missionær i Danmark omkring år 1000. Den ligger mellem Thisted Station og Thisted Kirkegård, som begge kan nås i gåafstand fra kirken.

Skinnerup Kirke: Kirken er formodentligt bygget sidst i 1100tallet af de karakteristiske jyske granitkvadersten, som så mange andre kirker på egnen. Dengang kirken blev bygget, var området omkring Skinnerup centralt for handlende og vandrende, som alle måtte passere igennem egnen. Derfor var det selvfølgeligt vigtigt at have en kirke i området, som de mange rejsende kunne benytte.

Borgerlige Begravelser i Thisted

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Thisted tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser.

Kapellet ved Thisted Kirkegård: Kapellet kan benyttes af alle, uanset deres religiøse overbevisning, til mindegudstjenester, begravelser eller bisættelser. Kapellet har plads til 120 gæster. Det er desværre ikke muligt at tilføje egen pynt, såsom blomster eller lys til mindehøjtidelighed i kapellet. I kommer til Thisted Kirkegårdskapel via Møllevej, hvor der er gode parkeringsforhold.

Begravelsesplads i Thisted

I Danmark er det tilladt for alle, uanset deres religiøse overbevisning, at blive begravet på en dansk kirkegård. Dette gælder også kirkegården i Thisted.

Thisted Kirkegård: Kirkegården ligger tæt ved Thisted Station og kan nås efter 1km gang. Alternativt er det let at finde dertil via Møllevej, hvor der også er gode parkeringsmuligheder. Kirkegården tilbyder mange forskellige gravtyper. Der er mulighed for traditionelle gravsteder for både kister og urner, og plænegravsteder for både kister og urner med og uden plade. Kirkegården har desuden et kapel, som kan benyttes til mindehøjtideligheder, hvis man ikke ønsker en kirkelig begravelse.