78 70 63 63 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Tønder

Ring hele døgnet

  • 78 70 63 63
  • Alexandrinevej 1, Tønder (kun ved bestilt tid, ingen drop in)

Velkommen til Lavendla Begravelse Tønder

Har du brug for hjælp, så ring til os på 78 70 63 63 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Lavendla Begravelsesforretning Tønder

Når et menneske dør, skal personens liv formelt afsluttes via myndighederne. Man skal derfor, som noget af det første, melde personens død på borger.dk. Derefter vælger mange at planlægge en mindehøjtidelighed, hvor pårørende får lov til at sige farvel til den afdøde. Der kan være mange lokale og kulturelle variationer i, hvilken type mindehøjtidelighed man vælger. De mange svære valg kan være overvældende, når man står i en stressende situation, og derfor vælger mange at benytte en bedemand.

Hos Lavendla Bedemand Tønder hjælper vi med planlægningen af begravelsen, juridisk bistand og svar på personlige spørgsmål. Vores bedemænd er veluddannede og har mange års erfaring indenfor bedemandsfaget. Vi kender både de praktiske muligheder og de juridiske faldgruber, som man skal være opmærksom på. Derudover sætter vi en stor ære i vores medmenneskelighed. Vi vil altid forsøge at skabe de bedste rammer for jeres sidste farvel.

Vi ved, at tiden ofte er knap i det moderne menneskes liv. Derfor tilbyder vi forskellige mødeløsninger, med intentionen om, at det kan frigive noget tid til jer. I har mulighed for at booke almindelige fysiske møder, online videomøder og telefonmøder hos os. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

Bedemand møde Tønder

Om Lavendla Begravelse Tønder

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker. Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Tønder?

En begravelse/bisættelse i Tønder kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

  • Begravelse fra 13.510,-
  • Bisættelse fra 11.510,-
  • Askespredning fra 9.720,-
  • Bisættelse uden ceremoni fra 8,925,-

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse, bisættelse eller askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den type begravelse, du ønsker.

Begravelser i Tønder

Lavendla Bedemand i Tønder hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Kirkelige Begravelser i Tønder

En kirkelig begravelse vil foregå i en af de 30 folkekirker som Tønder Kommune råder over. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke.

Tønder Kristkirke: Kirken er opført i 1500tallet med dele fra den ældre Sct. Nicolai Kirke, som blev revet ned i 1591. Kirken erstattede derved de gamle katolske kirker i Tønder og fik funktion, som den nye lutheranske hovedkirke. Kristkirken blev indviet d. 4. oktober 1592. Byggestilen er i høj grad inspireret af senmiddelalderens stilistik og ses med de røde ydermure og den tredelte kirkeskibsstruktur. Kirken ligger centralt i Tønder kun 900m fra Tønder Station. Der er gode parkeringsfaciliteter 190m fra kirken på Nørregade.

Borgerlige Begravelser i Tønder

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra et af kapellet ved Tønder Kirkegård.

Begravelsesplads i Tønder

Tønder Kirkegård: Kirkegården har eksisteret siden 1814, da man fandt det uhygiejnisk at have en kirkegård i bymidten. På Tønder Kirkegård er det muligt at få traditionelle gravsteder for både kister og urner, samt plænegravsteder for urner med og uden plade. Derudover kan man få urner begravet på skovafdelingen af kirkegården.