DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Tranbjerg

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Tranbjerg

Det at arrangerer og planlægge en begravelse sammen handler meget om tillid og værdier. Nedenfor kan du læse om vores rådgivere og selv være med til at vælge, hvem du gerne vil samarbejde med omkring din afsked. Ring til os på 78 70 63 63.

Lavendla Begravelsesforretning Tranbjerg

Når et menneske dør, skal en række processer sættes i gang. Der skal vælges begravelsesform, lokation for ceremonien, sendes invitationer ud, planlægges kom-sammen efter ceremonien og meget mere. Dertil kommer de juridiske aspekter, når den afdødes liv formelt skal afsluttes. Det kan være en stressende tid for pårørende, der selv skal stå for det hele. Derfor vælger mange at hyre en bedemand, som kan hjælpe til undervejs.

Hos Lavendla bedemand Tranbjerg hjælper vi med praktiske, juridiske og personlige spørgsmål og gøremål. Vores begravelsesrådgivere har megen erfaring indenfor bedemandsbranchen, og kan assistere med alt fra valg af kistemateriale til kontakt med myndighederne. Derudover er vores begravelsesrådgivere særligt uddannet indenfor den gældende jura på området, og kan assistere, når boet skal gøres op og arven fordeles.

Vi ved, at omstændighederne omkring en begravelse kan være svære. Der skal tages mange beslutninger på kort tid. Derfor tilbyder vi fleksible mødeformer og mødetidspunkter til vores kunder. Hos os, kan I booke almindelige fysiske møder, online videomøder eller telefonmøder – både indenfor og udenfor normale kontoråbningstider. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

bedemand møde Tranbjerg

Om Lavendla Begravelsesforretning Tranbjerg

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Tranbjerg?

En begravelse/bisættelse i Tranbjerg kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Se priseksempler.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse Tranbjerg

Lavendla Bedemand i Tranbjerg hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Læs mere Læs mindre

Kirkelige Begravelser i Tranbjerg

Kirkelige begravelser er ofte meget traditionsrige, og det som langt de fleste medlemmer af folkekirken vælger.

Tranbjerg Kirke: Kirken blev opført mellem 1150 og 1250 i den romanske stils storhedstid. Derfor har kirken også den klassiske danske kirke-stil, som man kender fra mange andre kirker, der er bygget i samme periode. Murværket består af granitkvadre på skråkantsokkel, som er typisk for mange jyske småkirker. I middelalderen blev der tilføjet gotiske træk, såsom våbenhus og kirketårn. Oprindeligt var kirken viet til Sankt Ursula, der var helgen for de forældreløse og de studerende. Kirken ligger 850meter til fods fra Tranbjerg Station. Kommer man i bil, kører man blot via Kirketorvet, hvor der også er gode parkeringsfaciliteter.

Læs mere Læs mindre

Borgerlige Begravelser i Tranbjerg

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra kapellet ved Tranbjerg Kirkegård.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Tranbjerg

I Danmark er det tilladt for alle, uanset deres religiøse tilhørsforhold, at blive begravet på en dansk kirkegård. Det samme er gældende i Tranbjerg.

Tranbjerg Kirkegård: Kirkegården omkredser Tranbjerg Kirke, og har derfor formodentligt også eksisteret siden det blev ulovligt at begrave inde i de danske kirker i 1805. På kirkegården findes der traditionelle gravsteder for kister og urner, fællesgravsteder for kister og urner og anonym fællesplæne for urnegrave. Kirkegården ligger som sagt i forbindelse med Tranbjerg Kirke, og man kommer derfor dertil på samme måde, som med kirken.

Læs mere Læs mindre