DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Tune

Velkommen til Lavendla Bedemand Tune

Velkommen til Lavendla bedemandsforretning i Tune. Vi er et begravelses- og juristfirma med ekspertviden inden for begravelse og bisættelse samt testamenter, arv og skifteret, dødsboer m.m. Denne viden og erfaring har gjort os blandt Danmarks førende og foretrukne bedemænd, og den har vi nu taget med os til Tune.

Vi giver tryghed i en svær tid. Når vi mennesker mister en vi elsker, kan det være svært at koncentrere sig om selv rutiner og dagligdags gøremål. Hos Lavendla har vi gjort det til vores vigtigste opgave at hjælpe efterladte gennem en svær tid. Vi kan ikke erstatte det, I har mistet, men vi kan gøre afskeden smuk, mindeværdig og tryg. 

Vi træder til med vores ekspertise ved begravelse i Tune. Vi hjælper både med de praktiske forhold med at arrangere en begravelse, der passer til jeres og afdødes ønsker, og bidrager med vores kæmpe viden om juridiske aspekter af dødsfald og begravelse.

Vi er her for jer. Har jeres familie brug for en bedemand i Tune, må I endelig kontakte os. I kan møde os personligt, pr. telefon eller chat, som det passer jer bedst, og vi kan vejlede om den traditionelle begravelse og bidrage med ideer og input til den praktiske gennemførelse, hvis I selv har alternative tanker om og ideer til begravelsen.

bedemand møde Tune

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Tune

Om Lavendla Begravelsesforretning Tune

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Tune?

En begravelse/bisættelse i Tune kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse i Tune

Lavendla Bedemand hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser overalt i Tune. 

 

Læs mere Læs mindre

Kirkelig begravelse i Tune

Der findes én kirke i Tune, som borgere kan blive begravet eller bisat fra. Lavendla Bedemand Tune hjælper jer med at kontakte præsten og kirken i Tune eller omegn, hvor I ønsker at afholde begravelsen. 

Tune Kirke

Tune er en landsbykirke og den ældste bygning i byen dateret tilbage omkring 1100-tallet. Kirken er bygget af kalksten fra Stevns Klint og derudover pudset og hvidtet. Som så mange andre middelalderkirker er den ældste og mindste del bygget i romansk stil, og efterfølgende er der i 13-1400-tallet tilbygget våbenhus, orgelrum og tårn i nygotisk stil med røde mursten. Kirkerummet har lavt loft med store hvide hvælvinger og militærgrønne bænkerækker med et guldagtigt skær med plads til 125 siddende gæster. Ydermere er loftet prydet med store guldlysekroner. Tune Kirke ligger centralt i Tune, men nærmeste station er Greve Station, som ligger ca. 10 kilometer væk. Køge Bugt Motorvejen ligger i ca. samme afstand, og der kan parkeres ved kirken eller ved Tune-Parkering ved det sydøstlige Hedeland Naturpark 750 meter derfra.

 

Læs mere Læs mindre

Borgerlig begravelse i Tune

Lavendla Bedemand Tune hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Borgerlig begravelse i Tune fra Køge Kapel

Der findes ingen kapeller i Tune, men hvis afdøde har ønsket en borgerlig begravelse, kan det blandt andet foregå i Køge Kapel, som ligger på Parkvej, det tidligere Køge Krematorium. Her kan der både afholdes ikke-kirkelige bisættelser og anden form for borgerlig begravelse.  

Muslimsk begravelse i Tune

Lavendla Bedemand Tune kan hjælpe familier med at arrangere muslimske begravelser. Vi har mange års erfaring med at arrangere begravelse af muslimer. Vi ved, at muslimer i overensstemmelse med islamisk skik skal begraves i kiste, og vi kan hjælpe med at arrangere det på en af de særlige muslimske afdelinger på Københavns kirkegårde eller på Den muslimske gravplads i Brøndby. Vi er desuden behjælpelig med alle de praktiske ting som bestilling af rustvogn til den lokale moske, hvor det religiøse ritual kan finde sted, hvis afdøde og familien ønsker det. Det kan også foregå i kapellet, hvis det ønskes. I moskeen tager imamen og familien imod kisten og den døde bliver vasket og klædt i hvidt ligklæde, som den islamiske tradition foreskriver. Endelig køres afdøde til kirkegården, hvor Lavendla Bedemand Tune har sørget for alt det praktiske. Kisten bæres til gravpladsen, hvor afdøde lægges i jorden, og alle tilstedeværende kaster en håndfuld jord på kisten.

 

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Tune

Begravelse i Tune fra Tune Kirkegård 

På Tune Kirkegård kan afdøde blive begravet på alle de traditionelle måder som selvstændige kistegrave og urnegrave og fælles anonyme kistegrave og urnegrave. Hvis I ønsker at begrave afdøde på kirkegården, kan Lavendla Bedemand Tune  være behjælpelige med at kontakte kirken og aftale et tidspunkt for begravelsen.

Læs mere Læs mindre