35 15 61 00 Døgnåbent

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Valby

Har du brug for hjælp, så ring til os på 35 15 61 00 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla Bedemand Valby.

Lavendla Bedemand er et begravelses- og juristfirma, som hjælper pårørende i forbindelse med et dødsfald. Vi har både erfaring med begravelser og bisættelser samt juridiske eksperter, som har viden om testamenter, arv og skifteret, dødsboer m.m.

Vi hjælper jer godt igennem begravelsen. Lavendla har mange års erfaring, og vi har styr på tingene. Vi kender Valby og kan derfor hjælpe jer med sparring og inspiration til, hvordan begravelsen skal finde sted. 

I får en fast kontaktperson. Vi er det åbenlyse valg som bedemand i Valby. I får en fast kontaktperson, så I altid har kontakt til en person, som kender til jeres familie, afdøde og ønskerne til en begravelse.

Bedemand møde Dalby

Om Lavendla Begravelse Valby

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Valby hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Valby?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Valby.

Ring til os på 35 15 61 00 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 35 15 61 00

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 35 15 61 00

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelse i Valby

Lavendla bedemand hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser overalt i Valby. 

Kirkelig begravelse i Valby

I Valby findes et stort udvalg af kirker inden for kort afstand, som borgere med bopæl i eller tilknytning til sognet kan vælge at blive begravet eller bisat fra.

Timotheus Kirke

Timotheus Kirke ligger på Christen Bergs Allé i det centrale Valby. Kirken blev bygget i 1911 og er bygget i gotisk stil med rødbrune sten, skråt tag og et smalt kirketårn. Kirkerummet blev renoveret i forbindelse med kirkens 100-års jubilæum og fremstår i dag med lyse vægge og lofter, mørke bænkerækker i processionsgangen, stolepladser i korsskæringen og egetræsgulv med indlagt gulvvarme. Kirken har plads til 650 siddende gæster. Der er en del parkeringspladser, både gratis og mod betaling, i området omkring Timotheus kirke, men kirken ligger også godt placeret tre minutters gang fra Langgade Station. Hvis I ønsker at holde en kirkelig begravelse for afdøde i kirken, kan Lavendla Bedemand Valby være behjælpelige med at kontakte kirken og aftale et tidspunkt for begravelsen.

 

 

Jesuskirken

Jesuskirken, som ligger i Valby,  blev indviet i 1891. Kirken blev bygget på grundlag af brygger Carl Jacobsens arv, da Valby var i vækst og derfor havde behov for deres egen kirke. Kirken er bygget i klassisk basilikastil med langt skib, sideskibe og et 18,5 meter højt kor. Over koret er en nikantet kuppel med pyramidespir, og tårnet er fritstående ved kirkens nordøstlige hjørne. Kirken fungerer desuden som mausoleum for bryggeren og hans familie med sarkofager i krypten under kirken. Kirken har plads til ca. 700 siddende gæster. Jesuskirken ligger under 10 minutters gang fra Valby station, og der kører derudover busser næsten lige til døren. Til gengæld er der begrænsede parkeringsmuligheder omkring kirken, og de fleste pladser er mod betaling.

Andre kirker i Valby

 • Johannes Døbers Kirke
 • Margrethe Kirke
 • Vigerslev Kirke
 • Ålholm Kirke

 

Borgerlig begravelse i Valby

Lavendla Bedemand Valby hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Søndermark Kapel i Valby

Søndermark Kapel, som ligger på Søndermark Kirkegård på Roskildevej på Frederiksberg, har to sale: Den ene er Søndermarks Kapels Lille Sal, som har plads til 58 siddende gæster. Der er orgel, musikanlæg og teleslynge. I kapellets Store Sal er der 183 siddepladser, og der er venterum med faneplads. Lavendla Bedemand Valby kan være behjælpelige med booke kapellet gennem Borgerservice og pynte det, så det passer til den ceremoni, I vil holde.

Muslimsk begravelse i Valby

Lavendla Bedemand Valby kan hjælpe familier med at arrangere muslimske begravelser. Muslimer kan blive begravet på en af de særlige muslimske afdelinger på Københavns kirkegårde eller på Den muslimske gravplads i Brøndby. Vi bistår desuden med alle praktiske ting som bestilling af rustvogn, afvaskning og påklædning af afdøde samt praktiske opgaver under selve begravelsen.

Begravelsesplads i Valby

Begravelse i Valby fra Vestre Kirkegård 

Vestre Kirkegård er en af Københavns fem store kirkegårde og blev anlagt i 1870. Med knapt 54 hektarer at gøre godt med er det Danmarks største kirkegård og fungerer også som park for de lokale med sine store græsarealer og to søer. Området omkring en af søerne er kendt som gravplads for flere tidligere socialdemokratiske statsministre, også kendt som ”Det Røde Hav”. Derudover har Vestre kirkegård en række gravpladser dedikeret til etiske, nationale og religiøse mindretal som f.eks. den færøske afdeling, den grønlandske afdeling, katolske afdeling, muslimske afdeling og asiatiske gravpladser.

På Vestre kirkegård har man mulighed for at blive begravet på traditionelle kiste- og urnegravsteder. Desuden er der kistefællesgravsted med og uden gravsten, urnefællesgrave, askefællesgraven for de ukendte samt urnegravsted på Stenhøjen, der ligger på et naturskønt og kuperet sted. Lavendla Bedemand Valby kan hjælpe med at vælge gravpladstype og sten samt vælge, hvor på kirkegården, afdøde skal begraves.

Andre kirkegårde i Valby

 • Søndermark Kirkegård