35 15 61 00 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Vanløse

Kontakt os

Velkommen til Lavendla Begravelse Vanløse

Har du brug for hjælp, så ring til os på 35 15 61 00 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla Bedemand Vanløse

Som lokal og erfaren bedemand i Vanløse er vi garant for at arrangere en tryg begravelse efter jeres ønsker. Vi håndterer alle pårørende med den største omsorg og respekt, så I får sagt farvel til jeres kære på den bedste måde. Som bedemand 

 • Lytter vi empatisk til alle jeres ønsker til begravelsen
 • Tager kontakt med præst og kirke
 • Bestiller blomster og andet pynt til kirken
 • Sørger for at aftale salmer og musik til kirken
 • Søger begravelseshjælp
 • Bestiller kiste og urne
 • Aftaler påklædning af afdøde med jer og sørger for at klæde afdøde på til begravelsen
 • Lægger afdøde i kisten
 • Bestiller rustvogn
 • Arrangerer andre ønsker, I måtte have

Bedemand møde Vanløse

Om Lavendla Begravelse Vanløse

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Vanløse hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Vanløse?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 13.000 kr., hvis du ønsker en mindre ceremoni. Ønsker du en stor ceremoni, hvor alt er tænkt ind, ligger prisen fra 28.000 kr.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 15.000 kr., hvis du ønsker en mindre ceremoni. Ønsker du en større ceremoni, hvor alt er tænkt ind, ligger prisen på ca. 25.000 kr.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Vanløse.

Ring til os på 35 15 61 00 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 35 15 61 00

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 35 15 61 00

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelse i Vanløse

Lavendla Bedemand Vanløse har mange års erfaring med at arrangere begravelse i Vanløse. Når man mister en, man elsker, kan det være svært at overskue de praktiske ting, som en begravelse indebærer. Vi står ved jeres side og hjælper jer med at arrangere en kirkelig eller borgerlig begravelse efter jeres ønsker.

Kirkelig begravelse i Vanløse

Der findes i dag fire kirker i Vanløse, som borgere kan blive begravet eller bisat fra. To af dem er 

 • Vanløse Kirke og
 • Hyltebjerg Kirke

Vanløse Kirke

Vanløse Kirke er en lidt over 100 år gammel kirke fra 1909 med plads til 160 siddende personer. I 1939 blev nordfløjen- dåbsværelset bygget til, og kirken er flere gange blevet moderniseret indvendigt. Kirken ligger på Ålekistevej ikke så langt fra bus, tog og metro på Vanløse Station. Der findes også adskillige gratis parkeringspladser på Ålekistevej, som i skrivende stund er uden for betalingszonerne i København. Lavendla Bedemand Vanløse kan hjælpe pårørende med at tage kontakt til kirke og præst og aftale tidspunkt for begravelsen og andre detaljer. 

Hyltebjerg Kirke 

Hyltebjerg Kirke er en kirke i Vanløse, som blev åbnet i 1960. Den er blandt andet kendt som en af de første kirker i Danmark, som ikke ligner traditionelle kirker. Den har et moderne udtryk med en sekskantet grundform i røde og gule mursten, som går igen i meget af kirkens inventar. Intentionen var at kombinere det storslåede med det mere nedtonede og minimalistiske danske design. Der er plads til 260 siddende gæster samt yderligere et antal personer i sidefløjen. Der er plads til et begrænset antal gæster på kirkens parkeringsplads, mens øvrige gæster kan parkere på Ålekistevej og sidevejene omkring kirken. Dårligt gående har mulighed for at bestille en gratis kirkebil til og fra begravelsen, hvis de bor i sognet, hvilket Lavendla Bedemand Vanløse kan være behjælpelig med. Der er gode forhold for kørestolsbrugere og folk, som har svært ved at gå på trapper, da der er elevator ved indgangen fra Guldagervej. Derudover er Hyltebjerg Kirke en cykelvenlig kirke med cykelstativer og lån af cykelpumpe. 

Kirkelig begravelse i Vanløse fra andre potentielle kirker

 • Adventskirken

 

Borgerlig begravelse i Vanløse

Lavendla Bedemand Vanløse hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser og ceremonier herunder katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Borgerlig begravelse fra Søndermark kapel

Udover kirkelige begravelser i Vanløse hjælper Lavendla Bedemand Vanløse familier med at arrangere borgerlige begravelser fra Søndermark Kapel på Søndermark Kirkegård. Der findes to sale i Søndermark Kapel: Søndermark Kapels lille sal og store sal. Lille sal har 58 siddepladser og mulighed for at bruge orgel.

Muslimsk begravelse

Lavendla Bedemand Vanløse hjælper familie og pårørende med at arrangere en muslimsk begravelse i overensstemmelse med den muslimske tro og traditioner. Den nærmeste muslimsk dedikerede gravplads ligger i Brøndby, men ellers har de fleste kirker særlige afsnit på deres kirkegårde, som er forbeholdt muslimer. 

Begravelse i Vanløse på kirkegård

Begravelse i Vanløse fra Brønshøj Kirkegård

Borgere i Vanløse kan blive begravet på den nærliggende Brønshøj Kirkegård. Brønshøj Kirkegård blev etableret i det 12. århundrede og ligger rundt om Brønshøj Kirke, som er Københavns ældste fungerede bygning. På  den omkring tre hektar store Brønshøj Kirkegård findes en lang række forskellige muligheder for begravelse. 

Man kan blandt andet blive begravet på et traditionelt kistegravsted, som er afgrænset og kan indeholde individuel gravsten, beplantning og anden pynt. På det traditionelle urnegravsted gælder samme regler som på kistegravstedet. 

Brønshøj Kirkegård har også et urnefællesgravsted, hvor man kender stedet for urnens nedsættelse (i modsætning til askefællesgrave). Området består af græs, og der er ikke afgrænsning mellem gravstederne. 

Endelig har Brønshøj Kirkegård en lille afdeling med gravsteder til børn, som blev anlagt i 2010. Gravstedet er på 1,5 m2 med plads til en enkelt barnekiste.