35 15 61 00 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Vesterbro

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Vesterbro

Har du brug for hjælp, så ring til os på 35 15 61 00 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla Bedemand Vesterbro

Lavendla Bedemand Vesterbro hjælper pårørende trygt igennem før, under og efter begravelsen. Vores empatiske og erfarne medarbejdere står til rådighed for jeres familie, lytter til jeres behov og ønsker og bistår med planlægningen og den praktiske udførsel. Vi værdsætter den tillid, det er at arrangere det sidste farvel. Vi forstår, at vores vigtigste opgave er at hjælpe jer igennem en svær tid.

Bedemand møde Vesterbro

Om Lavendla Begravelse Vesterbro

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Vesterbro hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Vesterbro?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Vesterbro.

Ring til os på 35 15 61 00 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 35 15 61 00

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 35 15 61 00

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelse på Vesterbro

Lavendla Bedemand Vesterbro arrangerer kirkelige og borgerlige begravelser overalt på og i nærheden af Vesterbro. Vi er behjælpelige med at arrangere både kirkelig begravelse og borgerlig begravelse, så det er i overensstemmelse med afdøde og familiens ønsker.

Kirkelig begravelse på Vesterbro

Der findes i dag mere end syv kirker på Vesterbro, hvorfra beboere og personer med tilknytning til de respektive kirker kan blive begravet fra. Lavendla Bedemand Vesterbro hjælper jer med at tage kontakt til den kirke på Vesterbro, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de oftest benyttede kirker til begravelse på Vesterbro er

 • Eliaskirken
 • Sankts Matthæus Kirke

Eliaskirken

Eliaskirken på Vesterbro er en romansk inspireret kirke på Vesterbro Torv, som blev opført i 1908. Kirken har en totårnet facade, et kor og et tredelt skib med stentrappe fra torvet. Indeni er kirken beklædt med lyse kalksten med otte trin op til skibet. Den har traditionelle bænkerækker med plads til 800 siddende personer til en begravelse. Kirken ligger ca. 10 minutters gang fra Københavns Hovedbanegård, hvortil- og fra der kører busser, toge og metro. Der er parkeringspladser på Vesterbrogade og i Q-park-parkeringshus i Vesterport. Tidspunkt og detaljer om begravelsen kan Lavendla Bedemand Vesterbro hjælpe med at arrangere i samråd med præst og kirke.

Sankt Matthæus Kirke

Sankt Matthæus Kirke blev opført i 1880 og er Vesterbros første kirke. Som så mange andre nyere kirker i København blev den opført, fordi byen voksede i rivende fart. Kirken er på mange måder en meget traditionel kirke i romansk stil med traditionelle bænkerækker, et stort oliemaleri over alteret og hvidkalkede vægge. Der er plads til 1.000 siddende gæster i kirken, som er beliggende 10 minutters gang fra Enghave St. metro og 20 minutter fra Carlsberg S-togsstation, ligesom der kører forskellige busser i nærheden. Det er derudover muligt for gæster til begravelsen at parkere mod betaling på Matthæusgade og i Matthæusgade P-hus.

Kirkelig begravelse Vesterbro fra andre potentielle kirker

 • Getsemanekirken
 • Mariakirken
 • Apostelkirken
 • Kristkirken
 • Enghave Kirke

 

Borgerlig begravelse på Vesterbro

Lavendla Bedemand Vesterbro hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser efter ønske. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Vestre Kirkegårds kapelsal

Lavendla Bedemand Vesterbro hjælper med at arrangere borgerlig begravelse på Vesterbro fra Nordre Kapels store sal på Vestre Kirkegård. Kapellet har 225 siddepladser og plads til i alt 300 personer. Kapellet er handicapvenligt med adgang for kørestole og parkeringspladser lige foran bygningen. Inventaret indeholder messingholdere på hver bænkerækker til blomster eller lys, to syvarmede kandelabre og korsmotiv, som dog kan tildækkes med gardin. Det er muligt at afspille egen medbragt musik på CD, telefon og tablet og bestille organist og sanger ved bookning. Kapellet er åbent for begravelse og ceremonier tirsdag til fredag kl. 13:00 – 14:00, og Lavendla Bedemand Vesterbro hjælper med at tage kontakt til præst og kirke.

Muslimsk begravelse på Vesterbro

Vi er også behjælpelig med at arrangere muslimsk begravelse på Vesterbro fra for eksempel kapellet på Vestre Kirkegård og efterfølgende på en af de fire muslimske afdelinger på Vestre Kirkegård (dog er det primært en enkelt af afdelingerne, der pt. udstedes til begravelser). Der kan vælges mellem gravsteder på græs eller indhegnet med henholdsvis brostenskant, kantsten eller thujahæk . Der kan vælges gravsteder på mindst 3 m2 med plads til en kiste eller mindre gravsteder til børn.

Begravelsesplads på Vesterbro

Vestre Kirkegård

Vestre Kirkegård er en af Københavns fem store kirkegårde, og blev anlagt i 1870. Med knapt 54 hektarer at gøre godt med er det Danmarks største kirkegård og fungerer også som park for de lokale med sine store græsarealer og to søger. Området omkring en af søerne er kendt som gravplads for flere tidligere socialdemokratiske statsministre, også kendt som ”Det røde hav”. Derudover har Vestre kirkegård en række gravpladser dedikeret til etiske, nationale og religiøse mindretal som f.eks. den færøske afdeling, den grønlandske afdeling, katolsk afdeling, muslimsk afdeling og asiatiske gravpladser.

På Vestre kirkegård har man mulighed for at blive begravet på traditionelle kiste- og urnegravsteder. Desuden er der kistefællesgravsted med og uden gravsten, urnefællesgrave, askefællesgraven for de ukendte samt urnegravsted på Stenhøjen, som ligger på et naturskønt og kuperet sted. Lavendla Bedemand Vesterbro kan hjælpe med at vælge gravpladstype og sten samt vælge hvor på kirkegården, afdøde skal begraves.