DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Vesterbro

Ring hele døgnet

Vesterbrogade 149, København V. (kun aftalte tidspunkter, ingen uanmeldte besøg)
Døgnåbent 78 70 63 63

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Vesterbro

Det at arrangerer og planlægge en begravelse sammen handler meget om tillid og værdier. Nedenfor kan du læse om vores rådgivere og selv være med til at vælge, hvem du gerne vil samarbejde med omkring din afsked. Ring til os på 78 70 63 63.

Velkommen til Lavendla Bedemand Vesterbro

Lavendla Bedemand Vesterbro hjælper pårørende trygt igennem før, under og efter begravelsen. Vores empatiske og erfarne medarbejdere står til rådighed for jeres familie, lytter til jeres behov og ønsker og bistår med planlægningen og den praktiske udførsel. Vi værdsætter den tillid, det er at arrangere det sidste farvel. Vi forstår, at vores vigtigste opgave er at hjælpe jer igennem en svær tid.

Bedemand møde Vesterbro

Om Lavendla Begravelsesforretning Vesterbro

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Vesterbro?

En begravelse/bisættelse i Vesterbro kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Se priseksempler.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse på Vesterbro

Lavendla Bedemand Vesterbro arrangerer kirkelige og borgerlige begravelser overalt på og i nærheden af Vesterbro. Vi er behjælpelige med at arrangere både kirkelig begravelse og borgerlig begravelse, så det er i overensstemmelse med afdøde og familiens ønsker.

Læs mere Læs mindre

Kirkelig begravelse på Vesterbro

Der findes i dag mere end syv kirker på Vesterbro, hvorfra beboere og personer med tilknytning til de respektive kirker kan blive begravet fra. Lavendla Bedemand Vesterbro hjælper jer med at tage kontakt til den kirke på Vesterbro, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de oftest benyttede kirker til begravelse på Vesterbro er

  • Eliaskirken
  • Sankts Matthæus Kirke

Eliaskirken

Eliaskirken på Vesterbro er en romansk inspireret kirke på Vesterbro Torv, som blev opført i 1908. Kirken har en totårnet facade, et kor og et tredelt skib med stentrappe fra torvet. Indeni er kirken beklædt med lyse kalksten med otte trin op til skibet. Den har traditionelle bænkerækker med plads til 800 siddende personer til en begravelse. Kirken ligger ca. 10 minutters gang fra Københavns Hovedbanegård, hvortil- og fra der kører busser, toge og metro. Der er parkeringspladser på Vesterbrogade og i Q-park-parkeringshus i Vesterport. Tidspunkt og detaljer om begravelsen kan Lavendla Bedemand Vesterbro hjælpe med at arrangere i samråd med præst og kirke.

Sankt Matthæus Kirke

Sankt Matthæus Kirke blev opført i 1880 og er Vesterbros første kirke. Som så mange andre nyere kirker i København blev den opført, fordi byen voksede i rivende fart. Kirken er på mange måder en meget traditionel kirke i romansk stil med traditionelle bænkerækker, et stort oliemaleri over alteret og hvidkalkede vægge. Der er plads til 1.000 siddende gæster i kirken, som er beliggende 10 minutters gang fra Enghave St. metro og 20 minutter fra Carlsberg S-togsstation, ligesom der kører forskellige busser i nærheden. Det er derudover muligt for gæster til begravelsen at parkere mod betaling på Matthæusgade og i Matthæusgade P-hus.

Kirkelig begravelse Vesterbro fra andre potentielle kirker

  • Getsemanekirken
  • Mariakirken
  • Apostelkirken
  • Kristkirken
  • Enghave Kirke

 

Læs mere Læs mindre

Borgerlig begravelse på Vesterbro

Lavendla Bedemand Vesterbro hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser efter ønske. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Vestre Kirkegårds kapelsal

Lavendla Bedemand Vesterbro hjælper med at arrangere borgerlig begravelse på Vesterbro fra Nordre Kapels store sal på Vestre Kirkegård. Kapellet har 225 siddepladser og plads til i alt 300 personer. Kapellet er handicapvenligt med adgang for kørestole og parkeringspladser lige foran bygningen. Inventaret indeholder messingholdere på hver bænkerækker til blomster eller lys, to syvarmede kandelabre og korsmotiv, som dog kan tildækkes med gardin. Det er muligt at afspille egen medbragt musik på CD, telefon og tablet og bestille organist og sanger ved bookning. Kapellet er åbent for begravelse og ceremonier tirsdag til fredag kl. 13:00 – 14:00, og Lavendla Bedemand Vesterbro hjælper med at tage kontakt til præst og kirke.

Muslimsk begravelse på Vesterbro

Vi er også behjælpelig med at arrangere muslimsk begravelse på Vesterbro fra for eksempel kapellet på Vestre Kirkegård og efterfølgende på en af de fire muslimske afdelinger på Vestre Kirkegård (dog er det primært en enkelt af afdelingerne, der pt. udstedes til begravelser). Der kan vælges mellem gravsteder på græs eller indhegnet med henholdsvis brostenskant, kantsten eller thujahæk . Der kan vælges gravsteder på mindst 3 m2 med plads til en kiste eller mindre gravsteder til børn.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads på Vesterbro

Vestre Kirkegård

Vestre Kirkegård er en af Københavns fem store kirkegårde, og blev anlagt i 1870. Med knapt 54 hektarer at gøre godt med er det Danmarks største kirkegård og fungerer også som park for de lokale med sine store græsarealer og to søger. Området omkring en af søerne er kendt som gravplads for flere tidligere socialdemokratiske statsministre, også kendt som ”Det røde hav”. Derudover har Vestre kirkegård en række gravpladser dedikeret til etiske, nationale og religiøse mindretal som f.eks. den færøske afdeling, den grønlandske afdeling, katolsk afdeling, muslimsk afdeling og asiatiske gravpladser.

På Vestre kirkegård har man mulighed for at blive begravet på traditionelle kiste- og urnegravsteder. Desuden er der kistefællesgravsted med og uden gravsten, urnefællesgrave, askefællesgraven for de ukendte samt urnegravsted på Stenhøjen, som ligger på et naturskønt og kuperet sted. Lavendla Bedemand Vesterbro kan hjælpe med at vælge gravpladstype og sten samt vælge hvor på kirkegården, afdøde skal begraves.

Læs mere Læs mindre