78 70 63 63 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Brønderslev

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Brønderslev

Har du brug for hjælp, så ring til os på 78 70 63 63 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Lavendla Begravelsesforretning Brønderslev

Når et menneske dør, er der en række praktiske ting at gøre. Først og fremmest skal selve begravelsen arrangeres. Der skal vælges begravelsesform, lokaler og sendes invitationer ud til mindehøjtideligheden. Dernæst skal der laves aftaler med kirkegården omkring selve gravstedet. Til slut skal der opgøres bo, og den afdøde skal formelt have afsluttet sit liv. Der er mange ting at holde styr på, og derfor vælger mange at benytte en bedemand.

Lavendla Bedemand Brønderslev kan hjælpe med praktiske såvel som juridiske problemstillinger. Vores bedemænd har meget erfaring indenfor bedemandsfaget og ved præcis, hvilke knapper der kan skrues på, for at skabe den bedste begravelse for den afdøde. Derudover har vores bedemænd omfattende erfaring med den jura, der træder i kraft når et menneske dør. Vores bedemænd vil derfor kunne hjælpe med at få afmeldt den afdødes aftaler og sikret, at boet bliver opgjort korrekt.

Vores bedemænd vil altid forsøge at skabe den bedste begravelse for både den afdøde og de pårørende. Vi vægter medmenneskelighed og lydhørhed overfor den afdødes ønsker og de pårørendes ønsker. Selvom det kan være svært at ramme alle interesser i en begravelse, så gør vi vort bedste for netop dette.

Vi ved, at omstændighederne omkring en begravelse kan være udfordrende. Derfor tilbyder vi forskellige mødeformer, der ikke nødvendigvis behøver at ligge indenfor almindelige kontoråbningstider. Vi tilbyder derfor fysiske møder, online videomøder og telefonmøder med vores kunder. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere for vores kunder.

 

Bedemand møde Brønderslev

Om Lavendla Begravelse Brønderslev

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Brønderslev hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Brønderslev?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 78 70 63 63 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Brønderslev.

Ring til os på 78 70 63 63 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 78 70 63 63.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 78 70 63 63

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 78 70 63 63

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelser i Brønderslev

Lavendla Bedemand Brønderslev tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Brønderslev Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.

Kirkelige Begravelser i Brønderslev

Ønsker I en kirkelig begravelse, vil ceremonien foregå i en af de 20 folkekirker i området. Ceremonien vil blive afholdt af en præst fra den danske folkekirke og følge de evangelisk-lutherske begravelsesritualer. En kirkelig begravelse er en god måde at hævde den danske folkekirketradition på, og noget langt de fleste benytter sig af i dag.

Brønderslev gammel Kirke: Kirken er opført i 1100tallet. Den blev opført i romansk stil af granitkvadre, ligesom mange andre kirker i perioden. Kirken har gennemgået flere renovationer og ombygninger, hvilket har bidraget med visse gotiske elementer i kirkebygningen. Eksempelvis ses det, at vinduerne er gjort større og højden i kirken er øget. Derudover er der tilføjet våbenhus og tårn. Kirken ligger 1,5km fra Brønderslev Station, men kan nås med bil via Knudsgade. Der er gode parkeringsmuligheder tilknyttet kirken.

Brønderslev Kirke: Kirken blev indviet i 1922, da der var pladsmangel i den gamle kirke. Byggeriet af den nye Brønderslev Kirke blev hovedsageligt foretaget af lokale håndværkere, hvilket styrkede byens økonomi, og gjorde det muligt at holde prisen på kirken nede. Da der ikke var råd til et tårn i starten, blev dette først tilføjet i 1926. I løbet af årene gennemgik Brønderslev Kirke adskillige ombygninger og renovationer – senest i 2019, hvor kirken fik nye møbler og tilbygninger og udstyr. Den nye Brønderslev Kirke ligger i bymidten på Bredgade kun 700meter fra Brønderslev Station.

Øster Brønderslev Kirke: Kirken er en gammel landsbykirke, som blev bygget i den tidlige middelalder, omkring år 1150. Kirken skulle efter sigende være den ældste kirke i Vendsyssel. Kirken ligger 5km fra Brønderslev Station med gode busforbindelser og adgang med bil via Elmevej. Kirken har derudover gode parkeringsmuligheder.

Borgerlige Begravelser i Brønderslev

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Brønderslev tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser. En borgerlig begravelse følger ikke de kirkelige ritualforskrifter, og der er således bedre mulighed for at arrangere en begravelse eller bisættelse, som tilgodeser individuelle behov. Borgerlige begravelser kan benyttes både af medlemmer af andre trossamfund end folkekirken eller ateister.

Begravelsesplads i Brønderslev

Brønderslev Kirkegård: Kirkegården ligger tæt ved Brønderslev gammel Kirke på Knudsgade. Der er mulighed for traditionelle gravsteder for både kister og urner og plænegravsteder med og uden plade for kister og urner. Derudover tilbydes der også urnegravsteder og kistegravsteder i den lille skov, som er anlagt på kirkegården.