Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien foregå i en af de 39 folkekirker, som Esbjerg Kommune råder over. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. Kirkelige begravelser er traditionsrige og tilgængelige for alle medlemmer af den danske folkekirke.
Jerne Kirke: Kirken stammer fra 1100-tallet, men er blevet ombygget af flere omgange. I sin ungdom var kirken bygget i romansk stil, ligesom mange andre tidlige middelalderkirker i Danmark. I løbet af højmiddelalderen skiftede den arkitektoniske mode dog, og derfor blev der i 1400-tallet udbygget med gotiske elementer – såsom våbenhuset og tårnet. Efter reformationen blev der igen foretaget udbygninger på kirken, da der blev tilføjet et gravkapel, som i dag fungerer som sakristi. Jerne Kirke ligger 2,3km fra Esbjerg Station, men med gode busforbindelser. Derudover er der let adgang via bil, og gode parkeringsfaciliteter ved kirken.
Vor Frelsers Kirke: Kirken blev indviet d. 18. december 1887. Årsagen til det nye kirkebyggeri var den eksplosive vækst i befolkningstal, som fulgte efter, at man havde påbegyndt konstruktionen af den nye Esbjerg havn i 1869. Derfor havde sognepræsten ved Jerne Kirke anmodet om et nyt kirkebyggeri i 1880. I første omgang blev det afslået, men efter få år, blev det alligevel vedtaget, at en ny kirke skulle bygges. Oprindeligt var kirken bygget som en langkirke med kor i øst og tårn i vest, men man opdagede hurtigt, at dette ikke var tilstrækkeligt. Derfor blev kirken udvidet med to mindre korsarme, så kirken nu kunne rumme 400 personer. Vor Frelsers Kirke ligger 650meter til fods fra Esbjerg Station, med gode parkeringsfaciliteter på Danmarksgade få meter fra kirken.
Grundtvigskirken: Kirken blev indviet d. 1. juni 1969, men før da, havde der været en længere afbrudt planlægningsproces i gang. Idéen til kirken blev nemlig fremlagt allerede i 1920’erne hos Vor Frelser Kirkes menighedsråd. Men det tog næsten 15 år før, at der lå reelle udkast til kirken, og kommunen havde godkendt planerne. På dette tidspunkt var verdenssituationen dog presset fra flere sider, da 2. verdenskrig var under optrapning. Byggeriet blev derfor forsinket til efter krigens afslutning. Først i 1952 kunne kommunen offentliggøre, at Grundtvigskirken skulle opføres på hjørnet af Ribegade og Grundtvigs Allé. Grundtvigskirken ligger 1,5km til fods fra Esbjerg Station, og har gode parkeringsfaciliteter til dem, som kommer i bil.