81 82 76 99 Døgnåbent

Ring hele døgnet

 • 81 82 76 99
 • Torvet 21, Esbjerg (kun ved bestilt tid, ingen drop in)

Velkommen til Lavendla Begravelse Esbjerg

Har du brug for hjælp, så ring til os på 81 82 76 99 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla, bedemand Esbjerg

Lavendla Begravelse Esbjerg giver tryghed og overblik i hele begravelsesprocessen. Vores erfarne bedemænd, eller begravelsesrådgivere som vi kalder det, kan arrangere begravelser i Esbjerg uanset hvor og hjælpe med alle opgaver i forbindelse med begravelser og bisættelser. Vi står også klar til at besvare de mange spørgsmål der opstår i forbindelse med processen.

Lavendla i Esbjerg har øje for at planlægge en fin og personlig afsked. Vi kan hjælpe med alle de opgaver, en bedemand normalt hjælper med- og mere til! Vi lytter og bistår med rådgivning, sparring og praktiske gøremål, så I får sagt det farvel I ønsker helt ned til mindste detalje.

Vi skaber trygge rammer. I får en personlig kontaktperson, så I altid møder et velkendt ansigt, som er godt inde i jeres situation og behov.

Bedemand møde

Om Lavendla Begravelse Esbjerg

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Esbjerg hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Esbjerg?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 81 82 76 99 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Esbjerg.

Ring til os på 81 82 76 99 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 81 82 76 99.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 81 82 76 99

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 81 82 76 99

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelse Esbjerg

Lavendla Bedemand Esbjerg tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Esbjerg Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.

Kirkelige Begravelser i Esbjerg

Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien foregå i en af de 39 folkekirker, som Esbjerg Kommune råder over. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. Kirkelige begravelser er traditionsrige og tilgængelige for alle medlemmer af den danske folkekirke.

Jerne Kirke: Kirken stammer fra 1100-tallet, men er blevet ombygget af flere omgange. I sin ungdom var kirken bygget i romansk stil, ligesom mange andre tidlige middelalderkirker i Danmark. I løbet af højmiddelalderen skiftede den arkitektoniske mode dog, og derfor blev der i 1400-tallet udbygget med gotiske elementer – såsom våbenhuset og tårnet. Efter reformationen blev der igen foretaget udbygninger på kirken, da der blev tilføjet et gravkapel, som i dag fungerer som sakristi. Jerne Kirke ligger 2,3km fra Esbjerg Station, men med gode busforbindelser. Derudover er der let adgang via bil, og gode parkeringsfaciliteter ved kirken.

Vor Frelsers Kirke: Kirken blev indviet d. 18. december 1887. Årsagen til det nye kirkebyggeri var den eksplosive vækst i befolkningstal, som fulgte efter, at man havde påbegyndt konstruktionen af den nye Esbjerg havn i 1869. Derfor havde sognepræsten ved Jerne Kirke anmodet om et nyt kirkebyggeri i 1880. I første omgang blev det afslået, men efter få år, blev det alligevel vedtaget, at en ny kirke skulle bygges. Oprindeligt var kirken bygget som en langkirke med kor i øst og tårn i vest, men man opdagede hurtigt, at dette ikke var tilstrækkeligt. Derfor blev kirken udvidet med to mindre korsarme, så kirken nu kunne rumme 400 personer. Vor Frelsers Kirke ligger 650meter til fods fra Esbjerg Station, med gode parkeringsfaciliteter på Danmarksgade få meter fra kirken.

Grundtvigskirken: Kirken blev indviet d. 1. juni 1969, men før da, havde der været en længere afbrudt planlægningsproces i gang. Idéen til kirken blev nemlig fremlagt allerede i 1920’erne hos Vor Frelser Kirkes menighedsråd. Men det tog næsten 15 år før, at der lå reelle udkast til kirken, og kommunen havde godkendt planerne. På dette tidspunkt var verdenssituationen dog presset fra flere sider, da 2. verdenskrig var under optrapning. Byggeriet blev derfor forsinket til efter krigens afslutning. Først i 1952 kunne kommunen offentliggøre, at Grundtvigskirken skulle opføres på hjørnet af Ribegade og Grundtvigs Allé. Grundtvigskirken ligger 1,5km til fods fra Esbjerg Station, og har gode parkeringsfaciliteter til dem, som kommer i bil.

Borgerlige Begravelser i Esbjerg

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Esbjerg tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser. En borgerlig begravelse adskiller sig fra en kirkelig begravelse ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men i et kapel eller anden lokation.

Novrup Kirkegårdskapel: Kapellet ligger på Novrup Kirkegård og er bygget i moderne arkitektur. Kapellet kan benyttes af alle, uanset deres religiøse tilhørsforhold. Der er plads til 129 siddende gæster. Desuden er der gode parkeringsfaciliteter, da kapellet ligger i forbindelse med Novrup Kirkegård.

Sydvest Sygehuskapel: Sygehuskapellet i Esbjerg kan benyttes af pårørende til afdøde, som enten er døde på sygehuset eller er bragt til sygehuset efter døden. Derudover er der ingen krav til religiøse tilhørsforhold, og ønsker man særlig pynt, kan dette arrangeres. Kapellet er let at finde vej til, når er ankommer til Esbjerg Sygehus. Derudover er der gode parkeringsfaciliteter i forbindelse med sygehuset.

Begravelsesplads i Esbjerg

I Danmark er det tilladt for alle, uagtet deres religiøse overbevisning, at blive begravet på en af de mange kirkegårde. Dette gælder også i Randers, hvor man kan blive begravet på

Jerne Kirkegård: Jerne Kirkegård ligger tæt ved Jerne Kirke, og er en af de ældste kirkegårde i Esbjerg. På kirkegården findes der mange forskellige gravtyper. Der er både traditionelle gravsteder for kister og urner, og fællesgravsteder for kister og urner – med og uden plade. Derudover er der en særlig børneafdeling, en katolsk afdeling og en muslimsk afdeling. Kirkegården ligger på Strandby Kirkevej, cirka 2,3km fra Esbjerg Station.

Novrup Kirkegård: Kirkegården blev anlagt i 1969, og er tegnet af Olde Guldbrandsen m.f. i moderne stil. Kirkegården har både et kapel og et krematorie. På kirkegården kan der erhverves traditionelle gravsteder for både kister og urner, fællesgravsteder for kister og urner samt anonyme gravsteder for urner. Kirkegården ligger på Novrupvej, cirka 3,9km til fods fra Esbjerg Station. Der er altså lettest adgang via bil, og der er gode parkeringsfaciliteter ved kirkegården.