Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien foregå i en af de 11 folkekirker, som Fredericia Kommune råder over. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. Kirkelige begravelser er traditionsrige og tilgængelige for alle medlemmer af den danske folkekirke.
Trinitatis Kirke: Kirken blev indviet i 1690 som erstatning for en ældre kirkebygning på omtrent samme lokation. Den er opført som et bindingsværkshus oprindeligt, hvor de omkringliggende mure blot tjente til at skjule træskellettet. Træet som blev brugt til kirken, var taget fra de lokale skove. Kongen skænkede disse egetræer fra Stenderup Skov til konstruktionen. En af de årsager som er givet til, hvorfor kirkens træskellet skulle mures til var, at det ville gøre den tyske menighed på egnen forlegen, da deres bygning ikke havde dette. Kirken er inspireret af sengotisk stil, men selve strukturen ligner meget 1600tallets protestantiske byggestil. Trinitatis Kirke ligger centralt indenfor Fredericias bymure kun 1,7km fra banegården. Der er gode parkeringsfaciliteter tæt ved.
Sct. Michaelis Kirke: Kirken blev indviet i 1668. Den er bygget som en langhusbygning i bindingsværk. Bindingsværket blev dog efterhånden ombygget til at få en grundmur igennem 1700tallet. Der var mange udbygninger af kirken i løbet af 1700- og 1800tallet, som gav kirken dens nuværende udseende. I 1955 brændte Sct. Michaelis Kirke, hvilket betød nye ombygninger af kirken og renovationer af daværende bygningselementer. Heldigvis valgte menighedsrådet at fastholde kirkens stil, og derfor ligner den i dag i store træk sit oprindelig selv. Kirken er viet til ærkeenglen Skt. Mikael, der særligt er kendt for Johannes Åbenbaringen 12:7, hvor han bekæmper dragen/djævelen.
Christians Kirke: Kirken blev indviet i sin nuværende form i 1972 og er altså af nyere dato. Arkitekterne bag bygningen var Ib Zachariassen og Bodulf Billund. Oprindeligt var kirken blot kapel, men blev hurtigt taget i brug til almindelige gudstjenester, hvorfor man valgte at udvide og etablere en reel kirke. Den store demografiske udvikling i 1930’erne bidrog i høj grad til dette, hvorfor det blev besluttet i 1960, at kirken skulle udvides. Bygningen er derfor bygget i flere etaper. Kirken er døbt efter kong Christian X, som var konge under 2. Verdenskrig. Christianskirken ligger nord for Fredericia, udenfor den gamle bydel. Fredericia banegård ligger godt 2km fra Christianskirken og nås lettest med bil.