35 15 22 60 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Gilleleje

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Gilleleje

Har du brug for hjælp, så ring til os på 35 15 22 60 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Om Lavendla Bedemand Gilleleje 

Vi er en kompetent og professionel bedemand i Gilleleje, der hjælper pårørende og familier med at gøre begravelsen til en smuk og mindeværdig afsked. Vi har flere års erfaring med at arrangere begravelser og bisættelser. Vi gør desuden meget ud af, at det er i overensstemmelse med afdødes og pårørendes ønsker og behov. Lavendla Bedemand Gilleleje gør meget ud af at støtte de pårørende gennem hele processen. Fra valg af kirke, de praktiske arrangementer ved begravelsen samt valg af gravsted. 

Begravelse, bisættelse og samtale

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Gilleleje bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet eller måske er tæt på at miste. Vi stiller os til rådighed med hjælp til begravelse, bisættelse og samtale.

Hos Lavendla Bedemand Gilleleje møder du medmenneskeligt nærvær og høj faglighed

Få støtte, råd og praktisk hjælp af vores engagerede begravelsesrådgivere gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

Det kan vi hjælpe dig med:

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Kontakt os

Du velkommen til at kontakte os på telefon, e-mail eller besøge os. Vi vil lytte, rådgive og hjælpe dig.

Ring til os på 35 15 22 60 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Om Lavendla Begravelse Gilleleje

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Gilleleje hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Gilleleje?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 35 15 22 60 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Gilleleje.

Ring til os på 35 15 22 60 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 35 15 22 60.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 35 15 22 60

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 35 15 22 60

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Få støtte og hjælp til det praktiske

Hos Lavendla Bedemand Gilleleje hjælper vi dig med alle de praktiske gøremål og støtter dig i de valg, som skal træffes undervejs.

Få hjælp af vores lokale begravelsesrådgivere til blandt andet:

 

Hvor og hvordan skal begravelsen foregå?

Når I skal planlægge en begravelse/bisættelse, skal I tage stilling til, hvor og hvordan I ønsker, at ceremonien skal foregå, og hvilke behov og ønsker I har.

Hos Lavendla Bedemand Gilleleje kan vi tilbyde hjælp til alle typer af begravelser. Hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ, borgerlig begravelse, så har vi erfaring med det og kan hjælpe jer. Er I optaget af at få en så bæredygtig og miljørigtig begravelse som muligt, er det også noget, vi har fokus på.

Der findes mange måder at blive begravet på. Begravelse og bisættelse kan også være afhængig af tro og religion, og i Danmark kan det lade sig gøre at blive begravet efter de fleste trosretninger.

 

Her et udpluk af forskellige typer begravelser og bisættelser:

 • Kistebegravelse
 • Bisættelse
 • Askespredning
 • Skovbegravelse
 • Borgerlig begravelse
 • Bæredygtig begravelse

 

Læs mere: Forskellige typer af begravelse

 

Kirkelig begravelse i Gilleleje

Hvis I ønsker og vælger en kirkelig begravelse eller bisættelse, vil ceremonien typisk foregå i en af folkekirkerne i kommunen, og ceremonien foretages af en præst.

Du kan få hjælp og sparring af Lavendla Bedemand Gilleleje, hvis du er i tvivl om, hvilken kirke du skal vælge, eller hvordan det foregår. Vores begravelsesrådgivere har god erfaring med kirkerne og hjælper dig med valg af kirke, henvendelse til præsten, koordinering med kordegn, pyntning af kirken med blomster mv.

Når du har valgt en begravelse eller bisættelse i en kirke, foregår det efter de kristne begravelsesritualer, og selve ceremonien er oftest traditionelt bygget op i en bestemt rækkefølge med prædiken og tale, oplæsning fra biblen, salmer, sange og jordpåkastelse. Læs mere her om Kristen begravelse

 

Lad os hjælpe dig med:

 

 • Valg af kirke
 • Henvendelse til præsten
 • Praktisk koordinering med kordegn
 • Bestilling af blomster og pyntning af kirke

Kirker i Gilleleje

Der findes i dag mere end seks kirker i Gilleleje og omegn, som borgere kan blive begravet eller bisat fra. Lavendla Bedemand Gilleleje hjælper jer med at kontakte den præst og kirke i Gilleleje, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de mest brugte kirker i Gilleleje er Gilleleje Kirke og Græsted Kirke.

Gilleleje Kirke
Gilleleje Kirke ligger i Gilleleje Sogn og stod opført i 1538. Kirken er bygget som et langhus, der oprindeligt var bindingsværk af gammelt skibstømmer, men som senere blev fjernet og væggene grundmuret. Taget er kirkens ældste del og er i traditionelle røde teglsten. Indeni er kirken lys med hvide vægge og lofter med store guldlysekroner, rødbrunt stengulv samt hvid-grå bænkerækker med plads til 200 siddende gæster. Kirken ligger centralt i Gilleleje by og omkring 500 meter fra Gilleleje Station og tæt på Hillerødvejen og Parkvej. Der er glimrende parkeringsforhold ved kirken.

 

 

Græsted Kirke
Græsted Kirke er en middelalderkirke fra omkring år 1200. Den er som så mange andre danske middelalderkirker bygget i romansk stil med gotiske tilbygninger. Kirkeskibet er hvidkalket, mens kirketårnet og våbenhuset er i røde mursten. Indeni er kirkerummets loft og vægge hvidmalede med hvælvinger og store guldlysekroner samt lysebrunt stengulv. Bænkerækkerne er ligeledes hvidmalede med grønne firkanter. De har plads til 250 siddende gæster. Græsted Kirke ligger knapt otte kilometer syd for Gilleleje og centralt i Græsted by. Nærmeste station er Gilleleje Station, som også ligger otte kilometer væk. Kirken ligger tæt på Esbønderupvej, og der er gratis parkering på parkeringspladsen ved siden af kirken.

 

Kirkelig begravelse i Gilleleje fra andre potentielle kirker

 • Smidstrup Strandkirke
 • Søborg Kirke
 • Villingerød Kirke
 • Blistrup Kirke

 

Borgerlig begravelse i Gilleleje

Ønsker du ikke en kirkelig begravelse, kan vi tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi sætter en ære i at imødekomme jeres individuelle ønsker. Sammen kan vi planlægge en helt særlig ceremoni, med mulighed for, at det bliver nærværende, personligt og helt unikt.

En borgerlig begravelse eller bisættelse adskiller sig fra en kirkelig ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men typisk i et kapel eller et andet sted. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor det kan være.

Din begravelsesrådgiver hos Lavendla Bedemand Gilleleje giver gerne sparring og gode råd, hvis du har behov for det.

Ring til os på 35 15 22 60 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig.

Hvor kan en borgerlig begravelse foregå?

En borgerlig afskedsceremoni kan foregå i et kapel, i naturen, privat eller på restaurant.  Typiske steder kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere om Borgerlig begravelse

Kapel i Gilleleje

Lavendla Bedemand Gilleleje hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Kapel i Gilleleje

Personer, som ønsker en borgerlig begravelse, kan afholde den i Gilleleje Kirke & Kapel. 

Muslimsk begravelse i Gilleleje

Lavendla Bedemand Gilleleje kan hjælpe familier med at arrangere muslimske begravelser. Vi har mange års erfaring med at arrangere begravelse af muslimer. Vi ved, at muslimer i overensstemmelse med islamisk skik skal begraves i kiste, og vi kan hjælpe med at arrangere det på en af de særlige muslimske afdelinger på Københavns kirkegårde eller på Den muslimske gravplads i Brøndby. Vi er desuden behjælpelig med alle de praktiske ting som bestilling af rustvogn til den lokale moske, hvor det religiøse ritual kan finde sted, hvis afdøde og familien ønsker det. Det kan også foregå i kapellet, hvis det ønskes. I moskeen tager imamen og familien imod kisten og den døde bliver vasket og klædt i hvidt ligklæde, som den islamiske tradition foreskriver. Endelig køres afdøde til kirkegården, hvor Lavendla Bedemand Gilleleje har sørget for alt det praktiske. Kisten bæres til gravpladsen, hvor afdøde lægges i jorden, og alle tilstedeværende kaster en håndfuld jord på kisten.

Begravelsesplads i Gilleleje

Begravelse i Gilleleje fra Gilleleje Kirkegård 

På Gilleleje Kirkegård kan familien vælge at begrave afdøde på forskellige typer af gravsteder. Kirkegården tilbyder tre typer kistegravsteder: Almindelige kistegravsteder til en eller flere kister, kistegravsteder på pladeplæne samt anonym kistefællesgrav. De almindelige kirkegravsteder er afgrænsede med tujahæk, hvor der må nedsættes op til seks urner. Gravstederne kan have forskellige størrelser alt efter, hvor mange kister, der skal ligge . På pladeplænen må der kun nedsættes kister, og der må ikke plantes på gravstedet. Hvert gravsted måler ca. 2,5 x 1,25 cm, men er ikke afgrænset. Der skal lægges pladesten i niveau med græsset, og blomster kan sættes i to udleverede plastvaser og graves ned. Endelig er der den anonyme kistefællesgrav uden gravsten og gravsted, hvor blomster placeres i udleverede vaser eller ved stenen.

Derudover tilbydes følgende typer urnegravsteder:

 • Almindelige urnegravsted, som er omkranset af tujahæk, og hvor der kan nedsættes op til fire urner. Gravene måler 130 x 130 cm. 
 • Tre forskellige urneplæner, som er udlagt i græs, og som passes af kirkegården. Urneplæne 1 har plads til fire urner pr. gravsted, og det er obligatorisk at opsætte gravsten. Urneplæne 2 har ikke markering af graven udover stenen og evt. bed. Der kan plantes et bed foran stenen af kirkegården til blomster, men der må ikke plantes flerårige planter, og det må ikke omkranses af sten o. lign. Pårørende kan være med ved urnenedsættelsen. Urneplæne 3 er udlægning på et fælles græsareal, hvor graven kun markeres af sten og eventuelt bed. Hvert gravsted kan indeholde seks urner. Der skal opsættes en gravsten, og derudover kan der nedlægges en gravsten mere i græsset. Der må ikke plantes flerårige planter, og der må ikke lægges bed rundt om gravstedet. Pårørende kan være med ved urnenedsættelsen.
 • Urnefællesgrav med plads til fire urner pr. gravsted, hvor der skal opsættes gravsten. Kirkegården planter et bed foran graven, hvor der må plantes blomster. Pårørende må gerne være med ved urnenedsættelse.
 • Skovkirkegården, hvor graven er i bed, men ikke i græs, er gravsteder, som måler 130 x 130 cm. Der skal opsættes sten, som skal være mindst 25 x 25 cm og maks. 50 x 50 cm. Der må ikke nedgraves planter og blomster, men man må gerne anvende vaser og potter og nedgrave løg.

 

 

 

Er der behov for en kirkegård eller begravelsesplads med en anden religion eller trosretning end kristen, så få mere information ved at kontakte den religiøse organisation eller forening i Danmark eller tal med os om det i Lavendla, som ved besked og har erfaring med det. Du kan også læse mere her: