35 15 61 00 Døgnåbent

Vi gør det svære lettere

Lavendla Bedemand Gladsaxe

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Gladsaxe

Har du brug for hjælp, så ring til os på 35 15 61 00 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla Bedemand Gladsaxe.

I mange år har vi hjulpet familier med at planlægge bisættelse, ceremonier og begravelse i Gladsaxe. Vi kan også hjælpe jer med vores empatiske og professionelle tilgang til at stå ved familiens side i alle de praktiske spørgsmål vedrørende begravelse er vi det naturlige valg som bedemand i Gladsaxe. Vi sidder altid klar pr. mail, telefon eller chat til at snakke med jer. Fra de indledende tanker om, hvordan begravelsen skal foregå, til I har truffet jeres valg, og planlægningen skal føres ud i praksis. 

Bedemand møde Gladsaxe

 

Om Lavendla Begravelse Gladsaxe

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Gladsaxe hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

  • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
  • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
  • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
  • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
  • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
  • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Gladsaxe?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Vi har sammensat nogle eksempler på vores hjemmeside, men husk at alle begravelser/bisættelser er unikke.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

  • Afdødes CPR.nr.
  • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Gladsaxe.

Ring til os på 35 15 61 00 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

  • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
  • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
  • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 35 15 61 00

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

  • Kapel
  • Forsamlingshus
  • Skov
  • Strand
  • Hav
  • Privat hjemme
  • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 35 15 61 00

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelse i Gladsaxe

Lavendla Bedemand hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser overalt i Gladsaxe.

Kirkelig begravelse i Gladsaxe

Der findes i dag mere end syv kirker i Gladsaxe og omegn, som borgere kan blive begravet eller bisat fra. Lavendla Bedemand Gladsaxe hjælper jer med at kontakte den præst og kirke i Gladsaxe, hvor I ønsker at afholde begravelsen.

Buddinge Kirke

Buddinge kirke er en relativt ny kirke opført mellem 1967 og 1982. Den har et moderne udseende i rødt tegl og træ med et rustikt præg. Kirkerummets vægge er bygget i samme røde mursten med sænket loft i lyst træ, og på gulvet er lagt rødbrune kakler. På de lave, moderne kirkebænke i lyst træ med hvide hynder kan der sidde 240 gæster. Kirken ligger centralt i Buddinge på Buddingevej, og der kan parkeres foran kirken ved indkørsel fra Kildebakken og fra Søborg Hovedgade via Rådhuspassagen. Der kører flere forskellige busser til og fra Buddinge Torv, 200 meter fra kirken.

Gladsaxe Kirke

Strandmarkskirken, som ligger i Søborg,  blev indviet i 1968. Kirkebygningens østside består af et stort vinduesparti og har et klokketårn på nordsiden. Selve kirkerummet er 260 m2 og har plads til 260 siddende gæster, hvoraf 150 kan sidde i sideskibet. Kirken ligger på Strandmarksvej ikke så langt fra Friheden station, og ellers er det blandt andet muligt at parkere ubegrænset på alle Frihedens Butikscenters parkeringsområder i nærheden. Hvis I ønsker at holde en kirkelig begravelse for afdøde, kan Lavendla Bedemand Søborg være behjælpelige med at kontakte kirken og aftale et tidspunkt for begravelsen.

 

Borgerlig begravelse i Gladsaxe

Lavendla Bedemand Gladsaxe hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Kapel i Gladsaxe 

Borger som ønsker en ceremoni i forbindelse med en borgerlig begravelse kan afholde den i kapellet på Gladsaxe Kirkegård. Her findes musikanlæg, orgel for uddannede organister samt to elektriske kandelabre samt to grønne planter til pynt.

Begravelsesplads i Gladsaxe

Begravelse i Gladsaxe fra Gladsaxe Kirkegård 

På Gladsaxe Kirkegård kan afdøde vælge mellem forskellige typer af gravsteder. Kirkegåden tilbyder to typer kistegravsteder: Almindelige kistegravsteder til en eller flere kister og kistegravsteder udlagt i græs. De almindelige kirkegravsteder er afgrænsede med hæk, og der er frit valg beplantning. På kistegravstederne i græs må der kun sættes afskårne blomster i maks. to nedgravede vaser pr. gravsted. Graven kan markeres af en liggesten på maks. 60 x 50 x 10 cm med huggede bogstaver i længderetningen. 

Derudover tilbydes følgende typer urnegravsteder:

  • Almindelige urnegravsted, hvor enten de pårørende eller kirkegården sørge for vedligeholdelse af beplantning. Gravene er mellem 1 og 1,5 m2. 
  • Urnegrave med fast beplantning, hvor  pårørende ikke må ændre på indretningen, og gravstenene er halvt liggende.
  • Urnegrave med fast beplantning og gravsten. Her må der kun sætte afskårne blomster
  • Urnegræsgrave i græsplæne med eller uden individuel markering. Her udlægges gravstenen i græs, og der må ikke ændres på indretningen. Man må dog gerne placere en gravsten, hvis man ønsker det. Afskårne blomster må placeres i udleverede vaser fra kirkegården.
  • Urnefællesgrav (de ukendtes grav), hvor urner udlægges på fælles græsplæne uden markering eller adskillelse. Pårørende må ikke deltage ved urnenedsænkning. Blomster efterlades på særligt indrettede blomsterpladser.