Vælger I en kirkelig begravelse vil det foregå fra en af de 30 kirker i Haderslev Kommune. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual.
Haderslev Domkirke: Der har været kirke i Haderslev siden 1100tallet, hvor en kvaderstenskirke blev bygget på samme lokation som den nuværende Haderslev Domkirke. Denne kirke blev dog revet ned efter en større ødelæggelse, og genbrugt i konstruktionen af en teglstenskirke i romansk-gotisk stil i 1200tallet. Kirkens struktur blev her ændret til en mere nordtysk stilistik med to sideskibe, hvorfor kirkens størrelse blev betydeligt udvidet. Da Flensborg faldt i 1431 efter krigen mellem de holstenske grever og Erik af Pommern, blev den igangværende udvidelse af Haderslev Katedral opgivet. Men kirkebygningens historie var ikke slut endnu, for i 1627 brændte store dele af kirken, som følge af Trediveårskrigens hærgen. Kirkebygningen blev aldrig genskabt, som den stod før, men var dog brugbar igen fra 1650. Efter genforeningen i 1922 blev kirken til Haderslev Domkirke. Kirken ligger centralt i Haderslev, med gode parkeringsfaciliteter nær ved.
Hertug Hans Kirke: Kirken blev grundlagt af Christian III’s bror, Hans den Ældre i 1569. Den gang var kirken knyttet til hertugens hospital, som stod helt færdig i 1726. Fra starten af var hospitalet og kirken tiltænkt de fattige og de syge, og attesterer dermed til den vældfærdsfunktion som både hertugen og kirken havde kort efter reformationens indtog i Danmark. Udenfor kirken er der placeret et mindesmærke til ære for to soldater, som blev dræbt om morgenen d. 9. april 1940, da Tyskland besatte Danmark. Kirken ligger 350m fra Domkirken og er dermed også centralt beliggende i Haderslev.