86 31 70 72 Døgnåbent

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Herning

Har du brug for hjælp, så ring til os på 86 31 70 72 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla, bedemand Herning

Lavendla Begravelse Herning giver tryghed og overblik i hele begravelsesprocessen. Vores erfarne bedemænd, eller begravelsesrådgivere som vi kalder det, kan arrangere begravelser i Herning uanset hvor og hjælpe med alle opgaver i forbindelse med begravelser og bisættelser. Vi står også klar til at besvare de mange spørgsmål der opstår i forbindelse med processen.

Lavendla i Herning har øje for at planlægge en fin og personlig afsked. Vi kan hjælpe med alle de opgaver, en bedemand normalt hjælper med- og mere til! Vi lytter og bistår med rådgivning, sparring og praktiske gøremål, så I får sagt det farvel I ønsker helt ned til mindste detalje.

Vi skaber trygge rammer. I får en personlig kontaktperson, så I altid møder et velkendt ansigt, som er godt inde i jeres situation og behov.

Bedemand møde

Om Lavendla Begravelse Herning

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker. Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt. Ring til os på 86 31 70 72 så fortæller vi dig mere.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Herning?

En begravelse/bisættelse i Herning kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Ring til os på 86 31 70 72 så fortæller vi dig mere.

  • Begravelse fra 13.510,-
  • Bisættelse fra 11.510,-
  • Askespredning fra 9.720,-
  • Bisættelse uden ceremoni fra 8,925,-

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Ring til os på 86 31 70 72 så fortæller vi dig mere.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist. Ring til os på 86 31 70 72 så fortæller vi dig mere.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten. Ring til os på 86 31 70 72 så fortæller vi dig mere.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette. Ring til os på 86 31 70 72 så fortæller vi dig mere.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder. Ring til os på 86 31 70 72 så fortæller vi dig mere.

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne – askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den type begravelse, du ønsker.

Begravelser i Herning

Lavendla Bedemand Herning tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Herning Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.

Kirkelige Begravelser i Herning

Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien foregå i en af de 32 folkekirker i Herning Kommune. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og ritualet vil følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. En kirkelig begravelse er traditionsrig og et yndet valg for langt de fleste medlemmer af folkekirken.

Herning Kirke: Kirken blev bygget i slutningen af 1800tallet, og var den første kirke som arkitekten C.A. Wiinholt designede. Wiinholt var inspireret af den romanske byggestil, og derfor er kirken i Herning tegnet efter disse standarder. Kirken er derfor bygget i teglsten, som en korsformet bygning. Wiinholt var interesseret i at give kirkens indre et dunkelt udtryk, og derfor er alterpartiet forholdsvis mørkt, kun oplyst med kunstig belysning. Til Herning Kirke hører desuden et sakristi mellem koret og den venstre korsarm og et præsteværelse. Herning Kirke ligger centralt i Herning by, og kan nås med fod på 10 minutter fra banegården. Den tætteste parkeringsplads i nærheden er Rådhusparkeringen, som ligger på den anden side af Nygade.

Fredens kirke: Kirken blev indviet i 1963 og blev tegnet af den aarhusianske arkitekt Aksel Skov. Kirken er navngivet Fredens Kirke, da man allerede i slutningen af krigen havde påbegyndt planerne om en ny kirke, og ønskede at give den et navn, som afspejlede den måske vigtigste mærkedag under krigen: befrielsen. Oprindelig skulle Fredens Kirke have været bygget i traditionel stil med teglsten og med et vestvendt tårn. Økonomien efter krigens afslutning gjorde dog, at man måtte finde på en billigere løsning. Derfor står kirken i dag også i en friere arkitektonisk stil, end hvad oprindeligt var planlagt. Fredens Kirke ligger 1,5km fra banegården, men med gode busforbindelser og let adgang med bil.

Sct. Johannes Kirke: Kirken er indviet i 1955 og tegnet af Ejnar Packness fra Aalborg og Søren Jensen fra Herning. Sct. Johannes Kirke blev bygget for at aflaste Herning Kirke, som oplevede et kraftigt stigende antal brugere under og efter 2. Verdenskrig. Idéen var at bygge et boligkvarter med kirke nær hinanden, ligesom ved Grundtvigskirken i København. Selve kirkens stil er meget lig S. Markus kirke i Aalborg og Hasseris Kirke i Aalborg. Bygningen er præget af den klassicistiske stil fra 1920’erne, samt et sammensurium af andre historiske byggestile, der rækker helt tilbage til oldtidskirkerne. På den måde er Sct. Johannes Kirke en sammensmeltning af mange århundreders byggestile. Kirken ligger 2km fra banegården og har gode busforbindelser i nærheden.

Borgerlige Begravelser i Herning

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Herning tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser. En borgerlig begravelse adskiller sig fra en kirkelig begravelse ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men i et kapel eller anden lokation.

Hospitalskapellet: Sygehuskapellet ligger ud til overgade. Der findes en større kapelsal og mindre rum til mindre grupper. Kapellet kan bruges, hvis afdøde døde på Herning sygehus eller blev bragt dertil efter døden indtraf. Kapellet har ingen krav til religiøs overbevisning og kan derfor benyttes af alle, uanset deres religiøse tilhørsforhold.

Kapellet på Vestre Kirkegård:  Kapellet ligger på Vestre Kirkegård og kan benyttes af alle, uanset deres religiøse overbevisning. Tæt ved kapellet forefindes der gode parkeringsmuligheder og let adgang med offentlig transport.

Begravelsesplads i Herning

Nordre Kirkegård: Nordre Kirkegård kom til i 1960’erne, da Vestre Kirkegård blev for lille. En del af kirkegården har en ”skov”, og det er således muligt at få gravsteder under træerne. Derudover findes der plænegravsteder for både kister og urner, med og uden plader og traditionelle gravsteder for både urner og kister. Kirkegården ligger 2,5km fra Herning banegård med nem adgang i bil via Gullestrupvej. Det er mere vanskeligt at komme dertil med offentlig transport, og her kommer man til at gå 1km fra det nærmeste busstop.

Vestre Kirkegård: Kirkegården anses for at være den ældste i Herning og har eksisteret siden 1872. Vestre Kirkegård var dengang meget mindre og er derfor blevet udvidet adskillige gange igennem årene. På Vestre Kirkegård er det muligt at få traditionelle gravsteder for både kister og urner, eller urnegravsteder på plæne. Derudover findes der også en særlig børneafdeling med gravsteder på plæne. Vestre Kirkegård ligger tæt ved et busstop og er let at komme til i bil via Vestergade – eller 1,5km til fods fra Herning banegård.