86 31 70 72 Døgnåbent

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Herning

Har du brug for hjælp, så ring til os på 86 31 70 72 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla, bedemand Herning

Lavendla Begravelse Herning giver tryghed og overblik i hele begravelsesprocessen. Vores erfarne bedemænd, eller begravelsesrådgivere som vi kalder det, kan arrangere begravelser i Herning uanset hvor og hjælpe med alle opgaver i forbindelse med begravelser og bisættelser. Vi står også klar til at besvare de mange spørgsmål der opstår i forbindelse med processen.

Lavendla i Herning har øje for at planlægge en fin og personlig afsked. Vi kan hjælpe med alle de opgaver, en bedemand normalt hjælper med- og mere til! Vi lytter og bistår med rådgivning, sparring og praktiske gøremål, så I får sagt det farvel I ønsker helt ned til mindste detalje.

Vi skaber trygge rammer. I får en personlig kontaktperson, så I altid møder et velkendt ansigt, som er godt inde i jeres situation og behov.

Bedemand møde

Om Lavendla Begravelse Herning

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Herning hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

  • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
  • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
  • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
  • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
  • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
  • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Herning?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 86 31 70 72 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

  • Afdødes CPR.nr.
  • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Herning.

Ring til os på 86 31 70 72 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 86 31 70 72.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

  • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
  • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
  • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 86 31 70 72

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

  • Kapel
  • Forsamlingshus
  • Skov
  • Strand
  • Hav
  • Privat hjemme
  • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 86 31 70 72

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelser i Herning

Lavendla Bedemand Herning tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Herning Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.

Kirkelige Begravelser i Herning

Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien foregå i en af de 32 folkekirker i Herning Kommune. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og ritualet vil følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. En kirkelig begravelse er traditionsrig og et yndet valg for langt de fleste medlemmer af folkekirken.

Herning Kirke: Kirken blev bygget i slutningen af 1800tallet, og var den første kirke som arkitekten C.A. Wiinholt designede. Wiinholt var inspireret af den romanske byggestil, og derfor er kirken i Herning tegnet efter disse standarder. Kirken er derfor bygget i teglsten, som en korsformet bygning. Wiinholt var interesseret i at give kirkens indre et dunkelt udtryk, og derfor er alterpartiet forholdsvis mørkt, kun oplyst med kunstig belysning. Til Herning Kirke hører desuden et sakristi mellem koret og den venstre korsarm og et præsteværelse. Herning Kirke ligger centralt i Herning by, og kan nås med fod på 10 minutter fra banegården. Den tætteste parkeringsplads i nærheden er Rådhusparkeringen, som ligger på den anden side af Nygade.

Fredens kirke: Kirken blev indviet i 1963 og blev tegnet af den aarhusianske arkitekt Aksel Skov. Kirken er navngivet Fredens Kirke, da man allerede i slutningen af krigen havde påbegyndt planerne om en ny kirke, og ønskede at give den et navn, som afspejlede den måske vigtigste mærkedag under krigen: befrielsen. Oprindelig skulle Fredens Kirke have været bygget i traditionel stil med teglsten og med et vestvendt tårn. Økonomien efter krigens afslutning gjorde dog, at man måtte finde på en billigere løsning. Derfor står kirken i dag også i en friere arkitektonisk stil, end hvad oprindeligt var planlagt. Fredens Kirke ligger 1,5km fra banegården, men med gode busforbindelser og let adgang med bil.

Sct. Johannes Kirke: Kirken er indviet i 1955 og tegnet af Ejnar Packness fra Aalborg og Søren Jensen fra Herning. Sct. Johannes Kirke blev bygget for at aflaste Herning Kirke, som oplevede et kraftigt stigende antal brugere under og efter 2. Verdenskrig. Idéen var at bygge et boligkvarter med kirke nær hinanden, ligesom ved Grundtvigskirken i København. Selve kirkens stil er meget lig S. Markus kirke i Aalborg og Hasseris Kirke i Aalborg. Bygningen er præget af den klassicistiske stil fra 1920’erne, samt et sammensurium af andre historiske byggestile, der rækker helt tilbage til oldtidskirkerne. På den måde er Sct. Johannes Kirke en sammensmeltning af mange århundreders byggestile. Kirken ligger 2km fra banegården og har gode busforbindelser i nærheden.

Borgerlige Begravelser i Herning

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Herning tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser. En borgerlig begravelse adskiller sig fra en kirkelig begravelse ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men i et kapel eller anden lokation.

Hospitalskapellet: Sygehuskapellet ligger ud til overgade. Der findes en større kapelsal og mindre rum til mindre grupper. Kapellet kan bruges, hvis afdøde døde på Herning sygehus eller blev bragt dertil efter døden indtraf. Kapellet har ingen krav til religiøs overbevisning og kan derfor benyttes af alle, uanset deres religiøse tilhørsforhold.

Kapellet på Vestre Kirkegård:  Kapellet ligger på Vestre Kirkegård og kan benyttes af alle, uanset deres religiøse overbevisning. Tæt ved kapellet forefindes der gode parkeringsmuligheder og let adgang med offentlig transport.

Begravelsesplads i Herning

Nordre Kirkegård: Nordre Kirkegård kom til i 1960’erne, da Vestre Kirkegård blev for lille. En del af kirkegården har en ”skov”, og det er således muligt at få gravsteder under træerne. Derudover findes der plænegravsteder for både kister og urner, med og uden plader og traditionelle gravsteder for både urner og kister. Kirkegården ligger 2,5km fra Herning banegård med nem adgang i bil via Gullestrupvej. Det er mere vanskeligt at komme dertil med offentlig transport, og her kommer man til at gå 1km fra det nærmeste busstop.

Vestre Kirkegård: Kirkegården anses for at være den ældste i Herning og har eksisteret siden 1872. Vestre Kirkegård var dengang meget mindre og er derfor blevet udvidet adskillige gange igennem årene. På Vestre Kirkegård er det muligt at få traditionelle gravsteder for både kister og urner, eller urnegravsteder på plæne. Derudover findes der også en særlig børneafdeling med gravsteder på plæne. Vestre Kirkegård ligger tæt ved et busstop og er let at komme til i bil via Vestergade – eller 1,5km til fods fra Herning banegård.