52 51 30 44 Døgnåbent

Ring hele døgnet

 • 52 51 30 44
 • Gymnasievej 21, Køge (kun ved bestilt tid, ingen drop in)

Velkommen til Lavendla Begravelse Køge

Har du brug for hjælp, så ring til os på 52 51 30 44 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Om Lavendla Bedemand Køge

Hos Lavendla Bedemand Køge møder du medmenneskeligt nærvær og høj faglighed. Vi hjælper dig med begravelse, bisættelse og samtale

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Køge bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet eller måske er tæt på at miste. Vi stiller os til rådighed med hjælp til begravelse, bisættelse og samtale.

 

Bedemand Køge

Lavendla Bedemand Køge: Vi stræber efter at gøre det til en personlig og mindeværdig oplevelse. Få støtte, råd og praktisk hjælp gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 

Det kan vi hjælpe dig med:

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlige præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.

 

Lavendla Bedemand Køge kan vi også hjælpe med:

 • Samtale med pårørende og døende – hvis du eller I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.
 • Min sidste vilje – sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.

 

Du er i trygge hænder hos Lavendla Bedemand Køge

I en sårbar situation er det ekstra vigtigt, at du har tillid til de mennesker, du omgiver dig med. Det gælder også, når du skal vælge en bedemand. Hos Lavendla Bedemand Køge gør vi meget ud af at lede dig trygt og nænsomt igennem processen at planlægge begravelsen eller bisættelsen og sige det sidste farvel. En begravelse for afdøde er ligesom livets andre store begivenheder noget, som kun finder sted én gang, og som ikke kan gøres om. Derfor er det den samme bedemand/begravelsesrådgiver, du får hos os, som følger dig gennem hele processen. 

 

Læs mere:

 

 

Kontakt os

Du velkommen til at kontakte os på telefon, e-mail eller besøge os. Ring til os på 52 51 30 44 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Om Lavendla Begravelse Køge

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Køge hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Køge?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 52 51 30 44 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Køge.

Ring til os på 52 51 30 44 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 52 51 30 44.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 52 51 30 44

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 52 51 30 44

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Hjælp til begravelse i Køge

Hos Lavendla Bedemand Køge hjælper vi dig med alle de praktiske gøremål og støtter dig i de valg, som skal træffes undervejs.

Bedemand Køge

Få hjælp af vores lokale begravelsesrådgivere til blandt andet:

 

Planlægning af begravelse

Når I skal planlægge en begravelse/bisættelse, skal I tage stilling til, hvor og hvordan I ønsker, at ceremonien skal foregå. Og hvilke behov og ønsker I har.

Bedemand Køge

Hos Lavendla Bedemand Køge kan vi tilbyde hjælp til alle typer af begravelser. Hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en borgerlig begravelse, så har vi erfaring med det og kan hjælpe jer. Ønsker I en så bæredygtig og miljørigtig begravelse som muligt, kan vi også sammen arrangere det.

Der findes mange måder at blive begravet på. Begravelse og bisættelse kan også være afhængig af tro og religion, og i Danmark kan det lade sig gøre at blive begravet efter de fleste trosretninger.

Her et udpluk af forskellige typer begravelser og bisættelser:

 • Kistebegravelse
 • Bisættelse
 • Askespredning
 • Skovbegravelse
 • Borgerlig begravelse
 • Bæredygtig begravelse

 

Læs mere: Forskellige typer af begravelse

 

Begravelse i Køge

Lavendla Bedemand arrangerer kirkelige og borgerlige begravelser i Køge og omegn. Om I ønsker en borgerlig eller kirkelig begravelse, kan I trygt lægge alle de praktiske forberedelser i hænderne på os.

Kirkelig begravelse i Køge

Hvis I ønsker og vælger en kirkelig begravelse eller bisættelse, vil ceremonien typisk foregå i en af folkekirkerne i kommunen, og ceremonien foretages af en præst.

Du kan få hjælp og sparring af Lavendla Bedemand Køge, hvis du er i tvivl om, hvilken kirke du skal vælge, eller hvordan det foregår. Vores begravelsesrådgivere har god erfaring med kirkerne og hjælper dig med valg af kirke, henvendelse til præsten, koordinering med kordegn, pyntning af kirken med blomster mv.

Når du har valgt en begravelse eller bisættelse i en kirke, foregår det efter de kristne begravelsesritualer, og selve ceremonien er oftest traditionelt bygget op i en bestemt rækkefølge med prædiken og tale, oplæsning fra biblen, salmer, sange og jordpåkastelse. Læs mere her om Kristen begravelse

 

Lad os hjælpe dig med:

 

 • Valg af kirke
 • Henvendelse til præsten
 • Praktisk koordinering med kordegn
 • Bestilling af blomster og pyntning af kirke

Kirker i Køge

Der findes i dag fire kirker i Køge, som borgere kan blive begravet eller bisat fra. I Danmark har borgerne ret til at blive bisat eller begravet fra en af de kirker, som hører til det sogn, de bor i. Men personer har også ret til at vælge en kirke, som man har et tilhørsforhold til- det kan for eksempel være en kirke, personen er døbt, konfirmeret, gift i eller, som ligger i en by, vedkommende har boet i i mange år. Lavendla Bedemand Køge hjælper jer med at kontakte den præst og kirke i Køge, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de hyppigt anvendte kirker i Køge er:

 • Sankt Nicolai Kirke (Køge Kirke)
 • Boholte Kirke
 • Sankt Nicolai Kirke (Køge Kirke)

Skt. Nikolai Kirke, som også går under navnet Køge Kirke i daglig tale, kan dateres tilbage til omkring år 1250. Meget lidt af den oprindelige kirke eksisterer i dag, og kirken har gennem tiden været genstand for mange ud- og ombygninger. Kirken er en købstadskirke og er opkaldt efter søfarendes helgen Sankt Nikolaus. Den murstensrøde kirke ligger midt i Køge by og har plads til omkring 700 siddepladser. Kirkerummet er også meget traditionelt med mahognifarvede bænkerækker, hvidkalkede vægge med store malerier og enorme guldlysekroner i loftet. Lavendla Bedemand Køge kan bistå jer med at kontakte kirken, hvis I ønsker at afholde begravelse af afdøde der. Kirken ligger på Kirkestræde, hvor det er muligt at parkere en time gratis, dog uden mulighed for forlængelse. Desuden ligger den ca. 300 meter fra Køge Station, hvorfra- og til der kører busser og tog.

Boholte Kirke

Boholte kirke  blev indviet i  1981 i den sydvestlige del af Køge. Kirken deler bygning med Køge Tekniske Skole og med sin store firkantede røde murstensbygning, ligner det ikke en traditionel kirke. Indeni er kirken holdt i lysebrune mursten og er udsmykket med blandt andet et helligåndsrelief i farver og den høje, smalle altertavle kaldet Himmelsstigen. Kirken har plads til 180 siddende gæster, men ved større arrangementer kan kirkerum og menighedssal slås sammen til en stor kirke med plads til 400 personer. Boholte Kirke ligger ca. 3 km fra Køge Station, hvor der afgår busser og tog. Lavendla Bedemand Køge kan kontakte præsten på kirkekontoret på familiens vegne og aftale et tidspunkt for begravelse i Boholte Kirke.

Kirkelig begravelse i Køge fra andre potentielle kirker

 • Ølby  Kirke
 • Valløby kirke

Borgerlig begravelse i Køge

Ønsker du ikke en kirkelig begravelse, kan vi tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi sætter en ære i at imødekomme jeres individuelle ønsker. Sammen kan vi planlægge en helt særlig ceremoni, med mulighed for, at det bliver nærværende, personligt og helt unikt.

En borgerlig begravelse eller bisættelse adskiller sig fra en kirkelig ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men typisk i et kapel eller et andet sted. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor det kan være.

Din begravelsesrådgiver hos Lavendla Bedemand Køge giver gerne sparring og gode råd, hvis du har behov for det.

Ring til os på 52 51 30 44 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig.

Hvor kan en borgerlig begravelse foregå?

En borgerlig afskedsceremoni kan foregå i et kapel, i naturen, privat eller på restaurant.  Typiske steder kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere om Borgerlig begravelse

Kapel i Køge

Lavendla Bedemand Køge hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser efter ønske. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Borgerlig begravelse i Køge Kapel

Hvis afdøde har ønsket en borgerlig begravelse, kan det blandt andet foregå i Køge Kapel, som ligger på Parkvej, det tidligere Køge Krematorium. Her kan der både afholdes ikke-kirkelige bisættelser og anden form for borgerlig begravelse.  

Muslimsk begravelse i Køge

Køge ligger ikke så langt fra Brøndby, hvor Danmarks første muslimske gravplads, som ikke ligger i forlængelse af en kristen kirkegård, blev opført i 2006. Området her dækker ca. 50.000 m2. Lavendla Bedemand Køge hjælper muslimske familier med at arrangere islamiske begravelser i overensstemmelse med islamisk skik og tro, så familien kan tage en værdig afsked med afdøde.

Begravelsesplads i Køge

Køge Kirkegårde består af tre kirkegårde, der alle ligger midt i Køge by og ikke så langt fra Sankt Nicolai Kirke (Køge Kirke). Den ene er klosterkirkegården i Vestergade, som ligger på hjørnet af Ågade og Vestergade, og tidligere hed  Gråbrødreklosterets kirkegård og fattigkirkegård. Kirkegården menes at kunne spore sin historie helt tilbage til 1429, hvor Erik af Pommern købte en gård på den grund, hvor kirkegården i dag ligger. Kirkegården anvendes i dag kun til urnenedsættelser.

Den anden kirkegård er Assistens Kirkegård mellem Nyportstræde og Kirkestræde, som blev taget i brug i 1835, da Klosterkirkegården var blevet for lille. Ny Sct. Nicolai Kirkegård mellem Sygehusvej og Nørre Boulevard ligger i byens nordligste del og blev grundlagt i 1890. Den indeholder blandt andet en ny anlagt fællesgrav, som blev etableret i 1998.

 

Anden religion eller trosretning
Ønsker du en kirkegård eller begravelsesplads med en anden religion eller trosretning end kristen, så få mere information ved at kontakte den religiøse organisation eller forening i Danmark eller tal med os om det i Lavendla, som ved besked og har erfaring med det. Du kan også læse mere her: