Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien foregå i en af de 32 folkekirker, som Kolding Kommune råder over. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. Kirkelige begravelser er traditionsrige og tilgængelige for alle medlemmer af den danske folkekirke.
Sankt Nicolais Kirke: Kirken er bygget omkring cirka år 1250, og var dengang betydeligt mindre, end den er i dag. Kirken var viet til Sankt Nicolaus, ligesom mange andre danske købstadskirker. Sankt Nicolaus var helgen for de søfarende og for børnene, og idéen om ham, som gavegiver, udviklede sig senere hen til myten om Julemanden. Sankt Nicolais kirke havde oprindeligt intet tårn, men i middelalderen blev kirken udbygget i gotisk stil, og fik derved tilføjet et kirketårn. Kirken har løbende set flere større ombygninger – blandt andet i mellem 1753 og 1758. Her var kirken faldefærdig, og gulvet ødelagt, af de mange begravelser inde i kirken. Derfor blev der rejst nye mure fra vinduerne og op, samt nye barokpiller, der skulle støtte konstruktionen. Sankt Nicolais Kirke ligger 750meter til fods fra Kolding Station.
Simon Peters Kirke: Kirken er relativt ny, og blev indviet d. 2. september 1979. Der havde siden 1960’erne eksisteret et ønske om en ny kirke i Kolding. I 1965 erhvervede menighedsrådet for Sankt Nicolais Kirke en grund ved Galgebjergvej. Her var den oprindelige plan, at der skulle være et større uddannelses og tilbedelses-center med børnehave, fritidshjem og andet. Man måtte dog sande, at det var for meget. Derfor blev det ”blot” til en kirke på lokationen. Kirken blev hovedsageligt konstrueret af lokale håndværkere, og bidrog i en længere periode med mange jobs på egnen. Simon Peters Kirke ligger 2,1km til fods fra Kolding Station, med gode parkeringsfaciliteter ved kirken.
Brændkjærkirken: Ligesom med Simon Peters Kirke, er også Brændkjærkirken relativt ung, sammenlignet med Sankt Nicolais Kirke. Den blev indviet d. 4. juli 1971, og var designet af den lokale arkitekt M.a.a. H. Noes Pedersen. Kirken er bygget i moderne stil, hvor der særligt har været fokus på lysindfaldet, og på de himmelstræbende elementer, som særligt ses i kirkens opadvendte struktur og design. Der er løbende blevet tilføjet nye fløje og bygninger til kirkekomplekset – eksempelvis blev der i 1981 indviet to undervisningslokaler, kordegnekontor, køkken og toiletter. I 2010 blev der tilføjet yderligere en kontorfløj til præsterne, kirketjenerne og sognemedhjælperne. Brændkjærkirken ligger i det sydlige Kolding, godt 1,5km til fods fra Kolding Station.