55 95 99 33 Døgnåbent

Ring hele døgnet

 • 55 95 99 33
 • Farimagsvej 45, Næstved (kun ved bestilt tid, ingen drop in)

Velkommen til Lavendla Begravelse Næstved

Har du brug for hjælp, så ring til os på 55 95 99 33 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Om Lavendla Bedemand Næstved

Hos Lavendla Bedemand Næstved møder du medmenneskeligt nærvær og høj faglighed. Vi hjælper dig med begravelse, bisættelse og samtale

Når man arrangerer en begravelse, kan det være svært at finde rundt i de mange valg, der skal træffes. Der skal vælges hvilken type af begravelse, vurderes hvilken type af ceremoni, som man ønsker, og hvem der skal deltage ved en eventuel ceremoni. Der skal ligeledes kontaktes familie og pårørende til den afdøde og vælges kiste og gravsted, samt lokation for begivenheden. Der er derfor meget at holde styr på for pårørende. Derfor vælger de fleste at benytte sig af en bedemand.

Hos Lavendla Bedemand Næstved tilbyder vi hjælp med både praktiske og personlige spørgsmål og valg. Vores bedemænd – eller begravelsesrådgivere som vi kalder det – har mange års erfaring indenfor bedemandsfaget, og har stort kendskab til processerne, som skal sættes i gang, når en person dør.

 

Bedemand Næstved

Lavendla Bedemand Næstved: Vi stræber efter at gøre det til en personlig og mindeværdig oplevelse. Få støtte, råd og praktisk hjælp gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 

Et personligt farvel

Vi sætter en stor ære i medmenneskelighed og lydhørhed. Det vigtigste for os er altid, at I får netop den afsked med afdøde, som I ønsker. Derfor forsøger vi altid at sætte os grundigt ind i afdødes person og eventuelle ønsker, samt står til rådighed for ethvert spørgsmål, som I måtte have som pårørende. På den måde hjælper vi jer med at arrangere netop den begravelse eller bisættelse, som I ønsker.

 

Det kan vi hjælpe dig med:

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlige præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.

 

Lavendla Bedemand Næstved kan vi også hjælpe med:

 • Samtale med pårørende og døende – hvis du eller I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.
 • Min sidste vilje – sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.

 

Du er i trygge hænder hos Lavendla Bedemand Næstved

I en sårbar situation er det ekstra vigtigt, at du har tillid til de mennesker, du omgiver dig med. Det gælder også, når du skal vælge en bedemand. Hos Lavendla Bedemand Næstved gør vi meget ud af at lede dig trygt og nænsomt igennem processen at planlægge begravelsen eller bisættelsen og sige det sidste farvel. En begravelse for afdøde er ligesom livets andre store begivenheder noget, som kun finder sted én gang, og som ikke kan gøres om. Derfor er det den samme bedemand/begravelsesrådgiver, du får hos os, som følger dig gennem hele processen. 

 

Læs mere:

 

Omstændighederne omkring en begravelse er ofte svære for de efterladte. Der er mange beslutninger, som skal træffes, og ofte skal de ske med kort varsel. For at imødekomme jeres liv og tidsmæssige udfordringer tilbyder Lavendla Bedemand Næstved derfor flere forskellige mødeformer, som er fleksible med hensyn til tidspunkter. Hos os kan I få almindelige fysiske møder, online videomøder eller telefonmøder – både indenfor og udenfor almindelige kontoråbningstider. På den måde håber vi på, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

 

Kontakt Lavendla Bedemand Næstved

Du velkommen til at kontakte os på telefon, e-mail eller besøge os. Ring til os på 55 95 99 33 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

 

Om Lavendla Begravelse Næstved

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Næstved hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Næstved?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 55 95 99 33 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Næstved.

Ring til os på 55 95 99 33 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 55 95 99 33.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 55 95 99 33

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 55 95 99 33

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Praktisk hjælp til begravelse og bisættelse i Næstved

Hos Lavendla Bedemand Næstved hjælper vi dig med alle de praktiske gøremål og støtter dig i de valg, som skal træffes undervejs.

Bedemand Næstved

Få hjælp af vores lokale begravelsesrådgivere til blandt andet:

 

Planlægning af begravelse i Næstved

Når I skal planlægge en begravelse/bisættelse, skal I tage stilling til, hvor og hvordan I ønsker, at ceremonien skal foregå. Og hvilke behov og ønsker I har.

Bedemand Næstved

Hos Lavendla Bedemand Næstved kan vi tilbyde hjælp til alle typer af begravelser. Hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en borgerlig begravelse, så har vi erfaring med det og kan hjælpe jer. Ønsker I en så bæredygtig og miljørigtig begravelse som muligt, kan vi også sammen arrangere det.

Der findes mange måder at blive begravet på. Begravelse og bisættelse kan også være afhængig af tro og religion, og i Danmark kan det lade sig gøre at blive begravet efter de fleste trosretninger.

Her et udpluk af forskellige typer begravelser og bisættelser:

 • Kistebegravelse
 • Bisættelse
 • Askespredning
 • Skovbegravelse
 • Borgerlig begravelse
 • Bæredygtig begravelse

 

Læs mere: Forskellige typer af begravelse

 

Begravelse Næstved

Lavendla Bedemand Næstved tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Næstved Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ, borgerlig begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre, at alle ønsker bliver hørt.

 

Begravelse i kirke, Næstved

Hvis I ønsker og vælger en kirkelig begravelse eller bisættelse, vil ceremonien typisk foregå i en af folkekirkerne i kommunen, og ceremonien foretages af en præst.

Du kan få hjælp og sparring af Lavendla Bedemand Næstved, hvis du er i tvivl om, hvilken kirke du skal vælge, eller hvordan det foregår. Vores begravelsesrådgivere har god erfaring med kirkerne og hjælper dig med valg af kirke, henvendelse til præsten, koordinering med kordegn, pyntning af kirken med blomster mv.

Når du har valgt en begravelse eller bisættelse i en kirke, foregår det efter de kristne begravelsesritualer, og selve ceremonien er oftest traditionelt bygget op i en bestemt rækkefølge med prædiken og tale, oplæsning fra biblen, salmer, sange og jordpåkastelse. Læs mere her om Kristen begravelse

 

Lad os hjælpe dig med:

 

 • Valg af kirke
 • Henvendelse til præsten
 • Praktisk koordinering med kordegn
 • Bestilling af blomster og pyntning af kirke

Kirker i Næstved

Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien foregå i en af de 41 folkekirker, som Næstved Kommune råder over. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. Kirkelige begravelser er traditionsrige og tilgængelige for alle medlemmer af den danske folkekirke.

Skt. Peders Kirke: Kirkens historie rækker helt tilbage til 1000-tallet, hvor der angiveligt skulle have ligget en trækirke på samme lokation, som nutidens Skt. Peders Kirke. Dengang var kirken ejet af kongen, men blev i 1135 skænket til den katolske kirke, under Skovklostret. Kirken var dengang i romansk stil, og bar det samme stilistiske præg, som mange af de andre købsstadskirker fra 1200-tallets Danmark. Kirken blev dog totalt ombygget i 1300-tallet, og tilpasset tidens gotiske mode. Kirkens kor, arkadebuer og klokkestokværk blev i den forbindelse føjet til kirken. Ved reformationen skiftede Skt. Peders Kirke ejerskab tilbage til kronen indtil 1924, hvor kirken blev selvejende. I dag ligger kirken centralt positioneret i den ældre del af Næstved. Kommer man med tog, er der 800meter fra Næstved Station til Skt. Peders Kirke. Kommer man i bil, kan man køre via Rådmandshaven og Havnegade, hvor der findes gode parkeringsmuligheder.

Skt. Mortens Kirke: Kirken bliver første gang omtalt i 1292, hvor der blev givet en større pengegave til kirken. Man antager dog, at kirken på daværende tidspunkt har eksisteret i små 100 år. Dengang hørte Skt. Morten Kirke under den katolske kirke, og, mere lokalt, under Skovklostret. I modsætning til de fleste andre kirker i Næstved, var Skt. Mortens Kirke altid beregnet til at være sognekirke – og båndene til det katolske kirkevæsen var derfor løsere, end hos f.eks. Skt. Peders Kirke. Skt. Mortens Kirke er opkaldt efter Martin af Tours, som var en katolsk helgen. I Danmark kender vi bedst Martin af Tours, som ophavsmanden til Mortens aften. Kirken ligger centralt i den ældre del af Næstved, kun 450meter fra Næstved Station. Kommer man i bil, er det lettest at køre via Østergade og Kattebjerg, hvor der tæt ved dagligvarer forretningen Menu findes gode parkeringsmuligheder.

Borgerlig begravelse i Næstved

Ønsker du ikke en kirkelig begravelse, kan vi tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi sætter en ære i at imødekomme jeres individuelle ønsker. Sammen kan vi planlægge en helt særlig ceremoni, med mulighed for, at det bliver nærværende, personligt og helt unikt.

En borgerlig begravelse eller bisættelse adskiller sig fra en kirkelig ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men typisk i et kapel eller et andet sted. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor det kan være.

Din begravelsesrådgiver hos Lavendla Bedemand Næstved giver gerne sparring og gode råd, hvis du har behov for det.

Ring til os på 55 95 99 33 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig.

Hvor kan en borgerlig begravelse foregå?

En borgerlig afskedsceremoni kan foregå i et kapel, i naturen, privat eller på restaurant.  Typiske steder kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere om Borgerlig begravelse

Kapeller i Næstved

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Næstved tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser. En borgerlig begravelse adskiller sig fra en kirkelig begravelse ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men i et kapel eller anden lokation.

Østre Kapel: Kapellet ligger på Østre Kirkegård og er typisk derfra, at de fleste ceremonier i Næstved foregår. Kapellet gennemgik en større renovering i 1989, hvor der blev installeret et nyt orgel. Der er plads til ca. 120 siddende personer, og der er gode parkeringsmuligheder tæt ved kirkegården.

Gl. Kapel: Det gamle kapel ligger på Præstøvej 1 og har plads til ca. 100 siddende personer. Kapellet ligger på den gamle kirkegård, og har gode parkeringsmuligheder tæt ved.

Begravelsesplads Næstved

I Danmark er det tilladt for alle, uagtet deres religiøse overbevisning, at blive begravet på en af de mange kirkegårde. Dette gælder også i Næstved, hvor man kan blive begravet på:

 • Østre Kirkegård: Kirkegården blev etableret i 1949, da den gamle kirkegård var blevet for lille til indbyggertallet i Næstved. Kirkegården er indrettet efter en særlig arkitektur, hvor gravpladserne er arrangeret i oktagoner, med hver sin individuelle karakteristika. På kirkegården er det muligt at få traditionelle gravsteder for både kister og urner, fællesplæne gravsteder for både kister og urner – og med og uden plade. Derudover findes der både en afdeling for skovgravpladser og en afdeling for naturgravpladser.
 • Gamle Kirkegård: Kirkegården blev etableret i 1821 og erstattede de gamle middelalderkirkegårde, som lå i forbindelse med Skt. Peder og Skt. Mortens Kirke. Gamle Kirkegård er indrettet som et smukt og fredfyldt parkanlæg, der benyttes af Næstveds borgere, når de ønsker lidt fred og ro. På kirkegården er det muligt at få traditionelle gravpladser for kister og urner, og gravpladser på den anonyme afdeling af kirkegården.

 

 

Anden religion eller trosretning
Har I brug for en kirkegård eller begravelsesplads med en anden religion eller trosretning end kristen, så få mere information ved at kontakte den religiøse organisation eller forening i Danmark eller tal med os om det i Lavendla, som ved besked og har erfaring med det. Du kan også læse mere her: