35 15 61 00 Døgnåbent

DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Nørrebro

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Nørrebro

Har du brug for hjælp, så ring til os på 35 15 61 00 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla Bedemand Nørrebro

En begravelse eller en bisættelse er det sidste farvel til en, man har kær. Derfor er det vigtigt, at det bliver en både smuk og mindeværdig højtidelighed. Hos Lavendla Bedemand Nørrebro bistår vi de pårørende med at tage hånd om alt det praktiske, så I kan koncentrere jer om jeres sorg. Vi hjælper med at tage kontakt til kirken, bestiller pynt til kisten, blomster, bårebuket osv. Vi aftaler desuden på jeres vegne, hvilke salmer og ord, der skal synges og siges til begravelsen. 

For os er det vigtigt, at en begravelse lever op til afdøde og familiens ønsker. Vi gør derfor vores bedste for at efterleve dem. En begravelse er sørgelig, men det er også en smuk og vigtig begivenhed, hvor familien har mulighed for at vise den sidste respekt. 

Bedemand møde Nørrebro

Om Lavendla Begravelse Nørrebro

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Nørrebro hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Nørrebro?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Nørrebro.

Ring til os på 35 15 61 00 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 35 15 61 00

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 35 15 61 00

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelse på Nørrebro

Lavendla Bedemand arrangerer kirkelige og borgerlige begravelser overalt på Nørrebro, så I ikke står alene med planlægningen.

Kirkelig begravelse på Nørrebro

Der findes i dag mere end 10 kirker på Nørrebro, som borgere kan blive begravet eller bisat fra. I Danmark har borgerne ret til at blive bisat eller begravet fra en af de kirker, som hører til det sogn, de bor i. Lavendla Bedemand Nørrebro hjælper jer med at tage kontakt til den præst og kirke på Nørrebro, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de mest brugte kirker på Nørrebro er Hellig Kors Kirke og Bethlehemskirken.

Bethlehemskirken

Bethlehemskirken, der er bygget i den gotiske byggestil i røde mursten, blev indviet i 1938. Den ligger på Åboulevard tæt ved Peblinge Sø og Søpavillonen godt skjult bag de omkringliggende etageejendomme. Det treskibede kirkerum er i modsætning til det ydre bygget i gule mursten, og rummet giver en fornemmelse af at være meget højere end langt. Bethlehemskirken var den første kirke i Danmark, som forsøgte sig med stolerækker af pindestole i bøg med flettet papirgarnsæde i stedet for bænke, og giver i dag plads til 200 siddende gæster. Hvis man ønsker at afholde en kirkelig begravelse fra stedet, kan Lavendla Bedemand hjælpe med at tage kontakt til præsterne og fastsætte dato og tidspunkt. Begravelsesfølget kan parkere på Blågårdsgade mod betaling eller gå fra Forum Metrostation, hvilket tager syv-otte minutter.

Hellig Kors Kirke

Hellig Kors kirke er blandt Nørrebros største og hyppigst brugte kirker til begravelse og bisættelse og har plads til 800 siddende tilhørere. Kirken ligger på Kapelvej og blev indviet tilbage i 1890. Den er bygget i gotisk stil med forskellige typer mursten og et 55 meter højt kirketårn. Selve kirken består af et våbenhus og et kirkerum med to sideskibe, og interiøret er holdt i beskedne grundfarver i grå, grøn og rød. Kirken har en lille parkeringsplads til gæster med få pladser, og ellers er der parkeringspladser mod betaling ved Julius Thomsens Plads og Guldbergsgade. Lavendla Bedemand kan hjælpe familien med at tage kontakt til præsten og aftale tidspunkt for begravelse.

 • Brorsons Kirke
 • Sankt Stefans Kirke
 • Blågårds Kirke
 • Simeons Kirke
 • De Gamles Bys kirke
 • Anna Kirke
 • Kingos Kirke
 • Samuels Kirke

 

Borgerlig begravelse på Nørrebro

Lavendla Bedemand Nørrebro hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Rigshospitalet kapel

Hvis familien ønsker at sige farvel til afdøde ved en borgerlig begravelse eller ceremoni kan det foregå fra Rigshospitalets kapel på Blegdamsvej. Højtideligheden må vare maks. en halv time i forbindelse med afhentning af afdøde. Alle trossamfund kan bruge det til at holde en ceremoni i henhold til deres egne skikke og traditioner, og Lavendla Bedemand Nørrebro kan hjælpe med at bestille kor og organist.

Muslimsk begravelse

Lavendla Bedemand Nørrebro kan hjælpe familier med at arrangere muslimske begravelser. Vi har stor erfaring med at arrangere begravelse af rettroende muslimer, som skal begraves i kiste på en af de særlige muslimske afdelinger på Københavns kirkegårde eller på Den muslimske gravplads i Brøndby. Vi sørger for bestilling af rustvogn til den lokale moske, hvor selve det religiøse ritual finder sted. Her tager en imam og familien imod kisten, og i moskeen bliver afdøde vasket og påklædt i hvidt ligklæde ifølge islamisk skik. Det kan dog også foregå i kapellet, hvis familien ikke ønsker at bruge moskeen. Herefter køres fra moskeen til kirkegården, hvor Lavendla Bedemand Nørrebro har sørget for, at alt er klar. Kisten bæres til gravpladsen, hvor afdøde lægges i jorden, og alle tilstedeværende kaster en håndfuld jord på kisten.

Begravelse på Nørrebro på kirkegårde

Begravelse på Nørrebro fra Assistens Kirkegård 

Assistens Kirkegård er en af Danmarks mest kendte kirkegårde, som blev taget i brug efter en epidemi i 1760, der kostede mere end 23.000 mennesker livet. Beliggende midt på Nørrebro er den i dag både museumsområde, kirkegårdspark og lokal kirkegård med et kæmpe udvalg af urne- og kirkegravsteder, urnefællesgrave og askefællesgraven for de ukendte. Lavendla Bedemand kan hjælpe med at træffe foranstaltninger omkring valg af gravplads, hvis pårørende og afdøde ønsker en begravelse i København fra Assistens Kirkegård.

Lavendla Bedemand Nørrebro hjælper familier med at arrangere begravelse på Nørrebro. På Assistens Kirkegård kan man blive begravet på traditionelle kistegravsteder på 3 m2 og opefter. På kistegravstederne kan der desuden sættes urner. Kirkegården har også kistegravsteder, som er udlagt i græs med fælles staudebed, hvor gravstenene placeres bagerst og kistefællesgrave på græs uden afgrænsning og med flad liggesten. 

Desuden findes der fire forskellige urnegravsteder på Assistens Kirkegård. De traditionelle urnegravsteder er på mindst 1 m2, og på afdeling Iris har gravstederne stenkant eller buksbomhæk og ligger i en rund urnehave. På afdeling Malus er de mindst to m2 store urnegravsteder anlagt omkring et paradisæbletræ blandt græs og stauder. Endelig har kirkegården en urnefællesgrav på græs uden afgrænsning mellem de enkelte gravsteder, men med mulighed for at sætte en liggesten.

Den anonyme askefællesgrav, De ukendtes grav, er anlagt omgivet af paradisæbletræer. Her har pårørende mulighed for at komme og overvære urnenedsættelsen. Siden 2013 har der eksisteret en askefællesgrav for Gadens Folk, som er forbeholdt hjemløse med et mindesmærke af kunstneren Leif Sylvester Petersen.

På kirkegårdens børneafdeling findes der to typer gravsteder: Et kistefællesgravsted udlagt i græs uden indhegning og et indhegnet gravsted med sider af buksbomhæk eller stenkant.