78 70 63 63 Døgnåbent

Ring hele døgnet

  • 78 70 63 63
  • Svendborgvej 226, Odense S. (kun ved bestilt tid, ingen drop in)

Vi arrangerer begravelser i Odense

Ring til os på 78 70 63 63 eller vælg selv en af vores dygtige, professionelle begravelsesrådgivere til at arrangere en begravelse/bisættelse med dig.

Velkommen til Lavendla, bedemand Odense

Lavendla Begravelse Odense giver tryghed og overblik i hele begravelsesprocessen. Vores erfarne bedemænd, eller begravelsesrådgivere som vi kalder det, kan arrangere begravelser i Odense uanset hvor og hjælpe med alle opgaver i forbindelse med begravelser og bisættelser. Vi står også klar til at besvare de mange spørgsmål der opstår i forbindelse med processen.

Lavendla i Odense har øje for at planlægge en fin og personlig afsked. Vi kan hjælpe med alle de opgaver, en bedemand normalt hjælper med- og mere til! Vi lytter og bistår med rådgivning, sparring og praktiske gøremål, så I får sagt det farvel I ønsker helt ned til mindste detalje.

Vi skaber trygge rammer. I får en personlig kontaktperson, så I altid møder et velkendt ansigt, som er godt inde i jeres situation og behov.

Bedemand møde

Om Lavendla Begravelsesforretning Odense

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker. Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Odense?

En begravelse/bisættelse i Odense kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

  • Begravelse fra 13.510,-
  • Bisættelse fra 11.510,-
  • Askespredning fra 9.720,-
  • Bisættelse uden ceremoni fra 8,925,-

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder. Ring til os på 78 70 63 63 så fortæller vi dig mere.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse Odense

Lavendla Bedemand Odense tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Odense Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.

Kirkelige Begravelser i Odense

Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien foregå i en af de 38 folkekirker, som Odense Kommune råder over. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. Kirkelige begravelser er traditionsrige og tilgængelige for alle medlemmer af den danske folkekirke.

Sankt Knuds Kirke: Domkirken i Odense er opkaldt efter den danske Kong Knud ”Den Hellige”, der levede fra cirka år 1040 til 1086. Kongen blev henrettet i kirken, der med tiden blev til Odense Domkirke. Efter at Knud den Hellige blev helgenkåret, begyndte mange at valfarte til kirken, og brugte den som et pilgrimsmål. De pengegaver, som de mange rejsende bragte med sig, bidrog til, at Sankt Knuds Kirke kunne udbygge af flere omgange, og fik derved sin nuværende form. Kirken er bygget som en gotisk katedral, og mange mener, at det er det smukkeste gotiske bygningsværk i Danmark. Sankt Knuds Kirke ligger på klosterbakken, som nabo til Eventyrhaven og tæt ved H.C. Andersens barndomshjem. Til fods er der 900meter fra Odense Banegård

Sankt Hans Kirke: Da kirken blev bygget, lå den i den nordlige yderkant af Odense. Dette var i 1200-tallet, og i dag ligger kirken forholdsvist centralt i Odense. Kirken blev bygget af Johanitterordenen, med en tilhørende præstegård, der også fungerede som hospital. Sankt Hans Kirke har naturligvis været en katolsk kirke, men dette stoppede i 1536, da Danmark blev reformert, og katolicismen bandlyst. Kirken har løbende gennemgået større renoveringer, og derfor er det kun få elementer, der stammer fra den oprindelige kirke. Den seneste renovering fandt skete fra 1997-1998. Sankt Hans Kirke ligger kun 400meter til fods fra Odense Banegård, lige ved siden af Kongens Have og Odense Slot.

Vor Frue Kirke: Kirken skal angiveligt være den ældste kirke i Odense. Den blev opført som korskirke i 1250 af benediktinermunkeordenen. Dengang anvendte man kvadersten til den oprindelige kirke, som udfyldte huller mellem teglstenene – teglstensteknikken var relativt ny på dette tidspunkt. Disse kvadersten er stadigt synlige i dag, hvor man kan se aftegninger af 1250’ernes stenhuggerarbejde. Det antages desuden, at Vor Frue Kirke ligger på samme placering, som en tidligere trækirke, der blev erstattet af den ”nye” teglstenskirke. Vor Frue Kirke ligger 750meter til fods fra Odense Banegårdcenter, og er let at komme til i bil via Frue Kirkestræde.

Borgerlige Begravelser i Odense

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Odense tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser. En borgerlig begravelse adskiller sig fra en kirkelig begravelse ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men i et kapel eller anden lokation.

Kirkegårdskapellet: På Assistenskirkegården ligger Odenses kirkegårdskapel. Kapellet er særdeles rummeligt. Kapellet må anvendes af alle, uanset deres religiøse overbevisning. Kapellet ligger i den vestlige del af kirkegården, tættest på Heden og har gode parkeringsfaciliteter. Kommer man via offentlig transport, kan man tage bussen eller gå de 2,3km fra Odense Banegård.

Sygehuskapellet: Kapellet ligger på Solfaldsvej, tæt på OUH’s hovedbygning. Kapellet kan benyttes til ceremonier for afdøde, der enten er døde på hospitalet eller er bragt til hospitalet efterfølgende. Der er gode busforbindelser dertil fra Odense Banegård, og gode parkeringsfaciliteter.

Begravelsesplads i Odense

I Danmark er det tilladt for alle, uagtet deres religiøse overbevisning, at blive begravet på en af de mange kirkegårde. Dette gælder også i Odense, hvor man kan blive begravet på

Assistenskirkegården: Kirkegården er den absolut største i Odense, og dækker over et stort areal. Den blev oprettet i 1811, og igennem tiden blevet benyttet som både henrettelsesplads og arbejdsområde for rakkerne, der levede usle liv, hvor de fremstillede giftstoffer og fedtstoffer. Kirkegården er bygget efter 1800-tallets romantiske havedesign, hvilket tydeligt kan ses i dag. Udover at være en begravelsesplads, så rummer Assistenskirkegården også nogle interessante mindesmærker for både faldne under 2. Verdenskrig, kendte danskere, og Danmarks første moderne hedenske gravplads. Den hedenske gravplads blev etableret efter, at Forn Siðr havde ansøgt og fået bevilliget en gravplads af Kirkeministeriet i 2009. Kirkegården ligger 2,2km fra Odense Banegård, men med gode busforbindelser tæt ved. Derudover er der gode parkeringsfaciliteter ved kirkegårdanlægget.

Fredens Kirkegård: Kirkegården blev indviet i 1920 og er designet af havearkitekten P. Wad og gartneren Jacob Pedersen. Oprindeligt var Fredens Kirkegård ikke under offentlig administration, hvilket gjorde, at der kun var én type af gravsteder, som var gratis. I dag findes der flere forskellige gravtyper. Man finder både almindelige traditionelle gravsteder for kister og urner, samt fællesgravsteder for kister og urner. Kirkegården ligger i Skibhuskvarteret i det nordlige Odense, cirka 1,8km til fods fra Odense Banegård. Kommer man i bil, er der gode parkeringsfaciliteter ved kirkegården.