Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien foregå i en af de 38 folkekirker, som Odense Kommune råder over. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. Kirkelige begravelser er traditionsrige og tilgængelige for alle medlemmer af den danske folkekirke.
Sankt Knuds Kirke: Domkirken i Odense er opkaldt efter den danske Kong Knud ”Den Hellige”, der levede fra cirka år 1040 til 1086. Kongen blev henrettet i kirken, der med tiden blev til Odense Domkirke. Efter at Knud den Hellige blev helgenkåret, begyndte mange at valfarte til kirken, og brugte den som et pilgrimsmål. De pengegaver, som de mange rejsende bragte med sig, bidrog til, at Sankt Knuds Kirke kunne udbygge af flere omgange, og fik derved sin nuværende form. Kirken er bygget som en gotisk katedral, og mange mener, at det er det smukkeste gotiske bygningsværk i Danmark. Sankt Knuds Kirke ligger på klosterbakken, som nabo til Eventyrhaven og tæt ved H.C. Andersens barndomshjem. Til fods er der 900meter fra Odense Banegård
Sankt Hans Kirke: Da kirken blev bygget, lå den i den nordlige yderkant af Odense. Dette var i 1200-tallet, og i dag ligger kirken forholdsvist centralt i Odense. Kirken blev bygget af Johanitterordenen, med en tilhørende præstegård, der også fungerede som hospital. Sankt Hans Kirke har naturligvis været en katolsk kirke, men dette stoppede i 1536, da Danmark blev reformert, og katolicismen bandlyst. Kirken har løbende gennemgået større renoveringer, og derfor er det kun få elementer, der stammer fra den oprindelige kirke. Den seneste renovering fandt skete fra 1997-1998. Sankt Hans Kirke ligger kun 400meter til fods fra Odense Banegård, lige ved siden af Kongens Have og Odense Slot.
Vor Frue Kirke: Kirken skal angiveligt være den ældste kirke i Odense. Den blev opført som korskirke i 1250 af benediktinermunkeordenen. Dengang anvendte man kvadersten til den oprindelige kirke, som udfyldte huller mellem teglstenene – teglstensteknikken var relativt ny på dette tidspunkt. Disse kvadersten er stadigt synlige i dag, hvor man kan se aftegninger af 1250’ernes stenhuggerarbejde. Det antages desuden, at Vor Frue Kirke ligger på samme placering, som en tidligere trækirke, der blev erstattet af den ”nye” teglstenskirke. Vor Frue Kirke ligger 750meter til fods fra Odense Banegårdcenter, og er let at komme til i bil via Frue Kirkestræde.