35 15 61 00 Døgnåbent

Vi gør det svære lettere

Lavendla Bedemand Østerbro

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Østerbro

Har du brug for hjælp, så ring til os på 35 15 61 00 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla Bedemand Østerbro

Lavendla Bedemand Østerbro hjælper ved dødsfald familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser overalt på Østerbro. Tabet af den, du elsker, kan få dig til at stå tilbage med mange ubesvarede spørgsmål og tunge følelser, som er svære at håndtere. Hos Lavendla Bedemand Østerbro letter vi noget af presset ved overtage de praktiske opgaver. På en lyttende og empatisk måde planlægger vi en værdig og respektfuld begravelse. Vores dedikerede bedemænd- og kvinder rådgiver jer og sparrer med jer i forhold til valg af blomster, kiste, kirke og alt andet i forbindelse med en begravelse. 

Bedemand møde Østerbro

Om Lavendla Begravelse Østerbro

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Østerbro hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

  • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
  • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
  • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
  • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
  • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
  • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Østerbro?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Vi har sammensat nogle eksempler på vores hjemmeside, men husk at alle begravelser/bisættelser er unikke.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

  • Afdødes CPR.nr.
  • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Østerbro.

Ring til os på 35 15 61 00 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 35 15 61 00.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

  • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
  • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
  • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 35 15 61 00

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

  • Kapel
  • Forsamlingshus
  • Skov
  • Strand
  • Hav
  • Privat hjemme
  • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 35 15 61 00

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelse i Østerbro

Lavendla Bedemand hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser overalt i Østerbro og omegn.

Kirkelig begravelse på Østerbro

Der findes i dag mere end 14 kirker på Østerbro, som borgere kan blive begravet eller bisat fra. Lavendla Bedemand Østerbro hjælper jer med at kontakt den præst og kirke på Østerbro, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de ofte anvendte kirker på Østerbro ved begravelser er Fredens Kirke og Frihavnskirken.

Fredens kirke

Fredens Kirke er opkaldt efter Fredensgade, som ligger i nærheden. Den blev bygget i 1890erne, da københavnerne i det omkringliggende kvarter manglede en kirke. Kirken blev delvis bygget på fundamentet af en kirke, som tilhørte forlystelsesstedet Sortedamslund. Kirken består af en grundbygning i røde mursten med tagpaptækket tag og rundbuede vinduer og en tværbygning i to etager med våbenhus, sakristi og menighedssal. Desuden er der et tårn i røde og grå sten på tværbygningen med et sekskantet spir med kors. Kirkerummet har plads til 350 siddende gæster og er et rektangulært, hvidmalet rum med blåt gulvtæppe. Der kan parkeres mod betaling flere steder i nærheden af kirken. Ellers ligger den knapt 700 meters gang fra Trianglen, hvortil der kører både bus og metro. Lavendla Bedemand Østerbro hjælper jer med at kontakte til kirken og aftale et tidspunkt for begravelsen.

Frihavnskirken

Frihavnskirken på hjørnet  af Willemoesgade og Fiskedamsgade er en anden kirke, som ofte bruges til begravelse på Østerbro. Den er opkaldt efter Københavns Frihavn, som var et sted de fattigste i samfundet kunne have som tilholdssted. Opført i 1905-06 af arkitekten Thorvald Jørgensen hæver kirkebygningen sig i sine røde mursten og stor rundbuede vinduer. Kirkerummet er dækket af tøndehvælv, en overdækning af rummet i en dyb bue og har plads til 220 siddende gæster. Der kan betales mod parkering på Willemoesgade eller bruges offentlig transport til og fra Østerport Station. Her kører både bus, tog og metro, og der er ca. 900 meters gang til og fra stationen. Lavendla Bedemand Østerbro kan kontakte kirken og hjælpe med det praktiske ting, inklusive bestilling af kirkebil for gangbesværede i nærheden. 

Kirkelig begravelse på Østerbro fra andre potentielle kirker

  • Nazaret Kirke
  • Sankt Jakobs Kirke
  • Luther Kirken
  • Davidskirken
  • Esajas Kirke 
  • Hans Egedes Kirke
  • Kastelskirken
  • Sions Kirke
  • Taksigelseskirken
  • Kildevældskirken
  • Lundehuskirken
  • Rigshospitalets Kirke

Borgerlig begravelse på Østerbro

Lavendla Bedemand Østerbro kan hjælpe jer med at arrangere en borgerlig begravelse, som I ønsker den. Vi har erfaring med at arrangere både muslimske og jødiske begravelser samt katolske og ikke-religiøse ceremonier. 

Holmens Kirkegård kapel

Hvis I ønsker at holde en borgerlig begravelse for afdøde, er det muligt at booke Holmens Kirkegårds Kapel til formålet. Kapellet er fra 1902, og her er plads til 110 siddende personer. Det kan benyttes til både bisættelse, mindehøjtidelighed og begravelse på Østerbro. I kapellet er der orgel, som kan benyttes af organister og musikanlæg til cd og smartphone, som kan benyttes af pårørende. Der er adgang til kapellet ca. en time før, begravelsen eller ceremonien skal finde sted, og de fleste ceremonier var ca. en halv time. Kapellet har et alterbord med seks levende lys og to buketter blomster.

Muslimsk begravelse på Østerbro

Lavendla Bedemand Østerbro hjælper muslimske familier med at arrangere begravelse. Vi har mange års erfaring med at arrangere muslimsk begravelse, så det efterlever islamisk skik og brug. Muslimer kan vælge at blive begravet på en af de mange særlige muslimske begravelsespladser på de københavnske kirkegårde eller på Den muslimske Gravplads i Brøndby.

Begravelse på Østerbro på kirkegårde

Holmens Kirkegård

Holmens Kirkegård blev anlagt i 1619 og indviet i 1666 af Christian den IV. Den ligger på Dag Hammarskjölds Allé på Østerbro, og oprindeligt blev den brugt til fattige matroser og deres familier. Det er Københavns ældste kirkegård, som stadig er i brug, og her ligger blandt andet faldne fra Slaget på Reden i 1801.

Lavendla Bedemand Østerbro kan hjælpe borgere med at vælge gravsted og form til begravelse på Holmens Kirkegård. Her kan afdøde blandt andet blive begravet på et traditionelt kistegravsted med plads til en kiste og seks urner eller et urnegravsted med plads til med plads til fire urner. Begge typer gravpladser med hæk omkring og på fælles græsplæne. Desuden kan man blive begravet i en urnefællesgrav, hvor urnenedsættelsen foretages på en græsplæne, og blomster lægges på en brostensbelagt ankerplads.