DIN NÆRMESTE RÅDGIVER

Lavendla Bedemand Ringsted

Ring hele døgnet

Jernbanevej 1, Ringsted (kun aftalte tidspunkter, ingen uanmeldte besøg)
Døgnåbent 78 70 63 63

Vi hjælper dig med at arrangere begravelser i Ringsted

Det at arrangerer og planlægge en begravelse sammen handler meget om tillid og værdier. Nedenfor kan du læse om vores rådgivere og selv være med til at vælge, hvem du gerne vil samarbejde med omkring din afsked. Ring til os på 78 70 63 63.

Velkommen til Lavendla Bedemand Ringsted

Vi er et lokalt bedemandsfirma i Ringsted, som har mange års erfaring med at arrangere begravelse og bisættelse. Vi mener, at alle mennesker er unikke, og det samme bør deres begravelse være. Vi tilbyder en lang række services, som ærer jeres families ønsker og traditioner. Vi bevarer overblikket for jer, udfører de praktiske opgaver, mens vi hele tiden har jeres behov for øje. 

Hos Lavendla Bedemand Ringsted har vi også dygtige jurister ansat, som kan hjælpe jer med at komme trygt igennem et boskifte. Vi kan svare på spørgsmål om arv og testamente, og hvis I ønsker det, står vi ved jeres side, til jeres sag er færdigbehandlet i skifteretten.

Bedemand møde Ringsted

 

Om Lavendla Begravelsesforretning Ringsted

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende i at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Lydhørhed og mod, kvalitet og kreativitet. Det er Lavendla!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan Lavendla hjælpe med?

Lavendlas engagerade begravelsesrådgivere støtter de pårørende og sørger for at de får skabt den afsked, de ønsker.

Begravelsesrådgiveren yder råd og vejledning gennem hele processen – fra første samtale og til ceremonien er afholdt.

Hvad koster en begravelse / bisættelse i Ringsted?

En begravelse/bisættelse i Ringsted kan variere meget i pris. Prisen afhænger af valg af kiste, blomster mv. ligesom det har betydning, hvornår og hvor mange gange rustvognen skal køre kisten. Se priseksempler.

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer.

Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker. Se dine lokale rådgivere her.

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Afdødes cpr.nr. er vigtigt at medbringe, da begravelsesrådgiveren skal anmelde dødsfaldet og anmode om kremering og jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt “Min sidste vilje”, er det en god ide også at tage dette dokument med.

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal afskedsceremonien være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Det er muligt at søge om at forlænge denne frist.

Hvad er forskellen på en bisættelse og en begravelse?

Ved en bisættelsen, kremeres kisten. Ved begravelse jordfæstes kisten.

Kan jeg få et økonomisk hjælp til udgifter ifm bisættelse / begravelse?

Regler for begravelseshjælp: Er afdøde født før 1957 udbetales et minimumsbeløb på 1050 kr. Er afdøde født efter 1957 kan der søges om formuebestemt begravelseshjælp. Forsikringer og fagforeninger yder også begravelseshjælp, hvis afdøde har aftale om dette.

Hvad er fordelene ved Lavendlas mindesider?

Med en mindeside har de pårørende mulighed for at dele information om afskedsceremonien. Via mindesiden kan der ligeledes købes blomster, vises dødsannonce mv.

Mindesidens vigtigste funktion er dog at være et sted, hvor de efterlevende kan dele minder og fortællinger om afdøde. På mindesiden kan der både skrives tekst og up-loades billeder.

Forskellige typer begravelser

Begravelser varierer fra både religion og lokale traditioner. Lavendla har omfattende erfaring med alle typer begravelser, og vi arrangerer den type begravelse, du ønsker.

Begravelse i Ringsted

Lavendla Bedemand hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser overalt i Ringsted og omegn.

Læs mere Læs mindre

Kirkelig begravelse i Ringsted

Der findes i dag mere end 17 kirker i Ringsted og omegn, som borgere kan blive begravet eller bisat fra, hvis de er bosiddende i eller har tilknytning til den pågældende kirkes sogn. Lavendla Bedemand Ringsted hjælper jer med at kontakte den præst og kirke i Ringsted, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de mest brugte kirker i Ringsted er Sct. Bendts Kirke og Benløse Kirke.

Sct. Bendts Kirke

Den nuværende Sct. Bendts Kirke er sognekirke for Ringsted Sogn og ligger midt i Ringsted. Oprindeligt blev kirken opført som klosterkirke omkring år 1170 af Valdemar den Store, og næst efter Roskilde Domkirke er det den danske kirke, som har flest kongegrave. Kirken er bygget i Valdemarstidens romanske teglstensarkitektur. Sct. Bendts Kirke har bogstavelig talt højt til loftet inde i kirkerummet med unggotiske hvælvinger, kalkmalerier og røde murstensarkitektur. På de traditionelle mahognifarvede bænkerækker er der siddepladser til omkring 600 personer. Som sagt ligger kirken centralt, og der er da også kun en kilometer til Ringsted Station. Der er parkeringspladser udenfor kirken, hvoraf de fleste i dagtimerne er begrænset til tre timers parkering. Derudover kan der også parkeres på Torvet i Ringsted og Ole Hansens Vej.

Benløse Kirke

Benløse Kirke ligger i Benløse lidt nord for Ringsted og blev opført omkring år 1250. Koret og skibet er opført i teglsten og kirken har flere blændede romanske vinduer. Tårnet, våbenhuset og sakristiet er opført omkring år 1500, hvor kor og skib også fik indført krydshvælv i sengotisk stil. Kirkeskibet er hold i lyse farver med hvide vægge, hvælvinger og lofter pyntet med store guldlysekroner. De traditionelle bænkerækker er i lyst træ og har plads til 140 siddende gæster. Kirken ligger centralt i Benløse, men et stykke fra offentlig transport. 

 

Kirkelig begravelse i Ringsted fra andre potentielle kirker

 • Sneslev Kirke 
 • Høm Kirke
 • Klostermarkskirken
 • Vetterslev Kirke
 • Ørslev Kirke
 • Vigersted Kirke
 • Sigersted Kirke
 • Nordrupøster Kirke
 • Kværkeby Kirke
 • Farendløse Kirke
 • Sankt Knuds Kirke
 • Haraldsted Kirke
 • Bringstrup Kirke
 • Allindemagle Kirke
 • Gyrstinge Kirke

 

Læs mere Læs mindre

Borgerlig begravelse i Ringsted

Lavendla Bedemand Ringsted hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Kapel i Ringsted

Hvis pårørende til afdøde ønsker at afholde en borgerlig begravelsesceremoni i Ringsted, kan den finde sted fra Ringsted Kirkegård og kapel. Det ligger mellem Næstvedvej, Køgevej og Rønnedevej og kan bruges gratis, hvis man er medlem af folkekirken og mod lejegebyr, hvis man ikke er.

Muslimsk begravelse i Ringsted

Lavendla Bedemand Ringsted kan med vores mange års erfaring hjælpe familier med at arrangere muslimske begravelser. Muslimer kan blive begravet på et af de særligt indrettede afsnit på en kirkegård i Ringsted eller omegn eller vælge at blive begravet på Den muslimske gravplads i Brøndby.

Læs mere Læs mindre

Begravelsesplads i Ringsted

Begravelse i Ringsted fra Ringsted Kirkegård 

På Ringsted Kirkegård kan afdøde blive begravet på mange forskellige traditionelle og moderne måder. Lunden er et græsområde med få stier og gravsten i plænen, der kun tilbydes som dobbeltgrave. Det skal være et område, som er præget af natur, og derfor må planter kun sættes i kummen, ligesom der kun må lægges organiske kranse og tilsvarende. 

Tre af afdelingerne er udlagt til individuelle kistegravsteder på 1,25 m x 2,50 m, typisk indhegnet med hæk. Disse gravsteder fås som enkelte, dobbelte eller tredobbelte gravpladser traditionelt anlagt med perlesten, som dog kan erstattes af bunddækkende stauder, trædesten, grus o.a.

Kirkegårdens tre individuelle urnegravsteder måler 1,25 x 1,25 m, er ofte indhegnet af hæk og kan købes som enkelte eller dobbelte. Ligesom kistegravstederne anlægges de traditionelt med perlesten, som kan udskiftes med bunddækkende stauder, trædesten, grus med mere.

En af afdelingerne er bed i Græs, som er kistegravsteder med plads til en kiste eller seks urner. De måler ca. 1,25 x 1,25 meter, med hæk på tre sider og har brostenskant mod græsrabatten. Disse gravsteder fås som enkelt- eller dobbeltgravplads og anlægges med perlesten eller andet dække efter ønske. Gravstenen har ofte en kumme foran sig til årstidens blomster, så jord og belægning ikke bliver blandet sammen.

Gravhaverne på Ringsted Kirkegård er to små haver, som er omkranset af hække og belægninger i chaussesten og gravsten i natursten med granitvaser. I Gravhave 1 skal gravsten være i Bohus granit ru, 55 cm bred og 45 cm høj med indhugget navn og navn og data i sort. I Gravhave 3 skal stenene være af Halmstad brændt granit, være 55 cm brede og 45 cm høje med indhugget navn og navn og data i sort.

Kirkegården har mange afdelinger med plade i græs som kistegrav eller urnegrav med natursten, der flugter med græsset. Stenen skal være 40 x 60 cm med indhuggede inskriptioner i skrifttypen Helvetica uden farve og to cm høj. I dette område er der plads til fire urner på hvert gravsted.

Kirkegården har også både en kendt og en anonym fællesgrav. På den kendte fællesgrav ved kun de pårørende, hvor afdøde ligger, mens det på den anonyme fællesgrav er helt ukendt for alle. Forskellen på de to gravtyper er desuden, at der på den kendte fællesgrav er granitvaser i græsset med et indhugget gravnummer. Begge gravpladser har plads til både urner og kister.

 

Begravelse i Ringsted fra andre kirkegårde

 • Benløse Kirkegård

 

Læs mere Læs mindre