55 95 99 33 Døgnåbent

Ring hele døgnet

 • 55 95 99 33
 • Jernbanevej 1, Ringsted (kun ved bestilt tid, ingen drop in)

Velkommen til Lavendla Begravelse Ringsted

Har du brug for hjælp, så ring til os på 55 95 99 33 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Om Lavendla Bedemand Ringsted

Hos Lavendla Bedemand Ringsted møder du medmenneskeligt nærvær og høj faglighed. Vi tilbyder dig hjælp med begravelse, bisættelse og samtale

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Ringsted bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet eller måske er tæt på at miste. Vi stiller os til rådighed med hjælp til begravelse, bisættelse og samtale.

Lavendla Begravelse Ringsted har øje for at planlægge en fin og personlig afsked. Vi kan hjælpe med alle de opgaver, en bedemand normalt hjælper med- og mere til! Vi lytter og bistår med rådgivning, sparring og praktiske gøremål, så I får sagt det farvel I ønsker helt ned til mindste detalje.

Bedemand Ringsted

Lavendla Bedemand Ringsted: Vi stræber efter at gøre det til en personlig og mindeværdig oplevelse. Få støtte, råd og praktisk hjælp af vores engagerede begravelsesrådgivere gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 

Det kan vi hjælpe dig med:

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlige præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.

 

Lavendla Bedemand Ringsted kan også hjælpe med:

 • Samtale med pårørende og døende – hvis du eller I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.
 • Min sidste vilje – sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.

 

Læs mere:

 

Du er i trygge hænder hos Lavendla Bedemand Ringsted

Det er vigtigt, at du har tillid til de mennesker, du omgiver dig med, når du står overfor en begravelse. Det gælder også med hensyn til valg af bedemand. Hos Lavendla Bedemand Ringsted gør vi meget ud af at lede dig trygt og nænsomt igennem processen, og du bliver selvfølgelig fast tilknyttet den samme bedemand/begravelsesrådgiver. 

 

Kontakt os

Du velkommen til at kontakte os på telefon, e-mail eller besøge os. Vi vil lytte, rådgive og hjælpe dig.

Ring til os på 55 95 99 33 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Om Lavendla Begravelse Ringsted

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Ringsted hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Ringsted?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 55 95 99 33 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Ringsted.

Ring til os på 55 95 99 33 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 55 95 99 33.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 55 95 99 33

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 55 95 99 33

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Hjælp til begravelsen i Ringsted

Hos Lavendla Bedemand Ringsted hjælper vi dig med alle de praktiske gøremål og støtter dig i de valg, som skal træffes undervejs.

Bedemand Ringsted

Få hjælp af vores lokale begravelsesrådgivere til blandt andet:

 

Planlægning af begravelse

Når I skal planlægge en begravelse/bisættelse, skal I tage stilling til, hvor og hvordan I ønsker, at ceremonien skal foregå. Og hvilke behov og ønsker I har.

Bedemand Ringsted

Hos Lavendla Bedemand Ringsted kan vi tilbyde hjælp til alle typer af begravelser. Hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en borgerlig begravelse, så har vi erfaring med det og kan hjælpe jer. Ønsker I en så bæredygtig og miljørigtig begravelse som muligt, kan vi også sammen arrangere det.

Der findes mange måder at blive begravet på. Begravelse og bisættelse kan også være afhængig af tro og religion, og i Danmark kan det lade sig gøre at blive begravet efter de fleste trosretninger.

Her et udpluk af forskellige typer begravelser og bisættelser:

 • Kistebegravelse
 • Bisættelse
 • Askespredning
 • Skovbegravelse
 • Borgerlig begravelse
 • Bæredygtig begravelse

 

Læs mere: Forskellige typer af begravelse

 

Begravelse i Ringsted

Lavendla Bedemand hjælper familier med at arrangere kirkelige og borgerlige begravelser overalt i Ringsted og omegn.

Kirkelig begravelse i Ringsted

Hvis I ønsker og vælger en kirkelig begravelse eller bisættelse, vil ceremonien typisk foregå i en af folkekirkerne i kommunen, og ceremonien foretages af en præst.

Du kan få hjælp og sparring af Lavendla Bedemand Ringsted, hvis du er i tvivl om, hvilken kirke du skal vælge, eller hvordan det foregår. Vores begravelsesrådgivere har god erfaring med kirkerne og hjælper dig med valg af kirke, henvendelse til præsten, koordinering med kordegn, pyntning af kirken med blomster mv.

Når du har valgt en begravelse eller bisættelse i en kirke, foregår det efter de kristne begravelsesritualer, og selve ceremonien er oftest traditionelt bygget op i en bestemt rækkefølge med prædiken og tale, oplæsning fra biblen, salmer, sange og jordpåkastelse. Læs mere her om Kristen begravelse

 

Lad os hjælpe dig med:

 

 • Valg af kirke
 • Henvendelse til præsten
 • Praktisk koordinering med kordegn
 • Bestilling af blomster og pyntning af kirke

Kirker i Ringsted

Der findes i dag mere end 17 kirker i Ringsted og omegn, som borgere kan blive begravet eller bisat fra, hvis de er bosiddende i eller har tilknytning til den pågældende kirkes sogn. Lavendla Bedemand Ringsted hjælper jer med at kontakte den præst og kirke i Ringsted, hvor I ønsker at afholde begravelsen. To af de mest brugte kirker i Ringsted er Sct. Bendts Kirke og Benløse Kirke.

Sct. Bendts Kirke

Den nuværende Sct. Bendts Kirke er sognekirke for Ringsted Sogn og ligger midt i Ringsted. Oprindeligt blev kirken opført som klosterkirke omkring år 1170 af Valdemar den Store, og næst efter Roskilde Domkirke er det den danske kirke, som har flest kongegrave. Kirken er bygget i Valdemarstidens romanske teglstensarkitektur. Sct. Bendts Kirke har bogstavelig talt højt til loftet inde i kirkerummet med unggotiske hvælvinger, kalkmalerier og røde murstensarkitektur. På de traditionelle mahognifarvede bænkerækker er der siddepladser til omkring 600 personer. Som sagt ligger kirken centralt, og der er da også kun en kilometer til Ringsted Station. Der er parkeringspladser udenfor kirken, hvoraf de fleste i dagtimerne er begrænset til tre timers parkering. Derudover kan der også parkeres på Torvet i Ringsted og Ole Hansens Vej.

Benløse Kirke

Benløse Kirke ligger i Benløse lidt nord for Ringsted og blev opført omkring år 1250. Koret og skibet er opført i teglsten og kirken har flere blændede romanske vinduer. Tårnet, våbenhuset og sakristiet er opført omkring år 1500, hvor kor og skib også fik indført krydshvælv i sengotisk stil. Kirkeskibet er hold i lyse farver med hvide vægge, hvælvinger og lofter pyntet med store guldlysekroner. De traditionelle bænkerækker er i lyst træ og har plads til 140 siddende gæster. Kirken ligger centralt i Benløse, men et stykke fra offentlig transport.

Borgerlig begravelse i Ringsted

Ønsker du ikke en kirkelig begravelse, kan vi tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi sætter en ære i at imødekomme jeres individuelle ønsker. Sammen kan vi planlægge en helt særlig ceremoni, med mulighed for, at det bliver nærværende, personligt og helt unikt.

En borgerlig begravelse eller bisættelse adskiller sig fra en kirkelig ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men typisk i et kapel eller et andet sted. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor det kan være.

Din begravelsesrådgiver hos Lavendla Bedemand Ringsted giver gerne sparring og gode råd, hvis du har behov for det.

Ring til os på 55 95 99 33 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig.

Hvor kan en borgerlig begravelse foregå?

En borgerlig afskedsceremoni kan foregå i et kapel, i naturen, privat eller på restaurant.  Typiske steder kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere om Borgerlig begravelse

Kapel i Ringsted

Lavendla Bedemand Ringsted hjælper pårørende med at arrangere borgerlige begravelser. Vi kan for eksempel hjælpe med at arrangere katolske ceremonier, muslimske begravelser, ikke-religiøse begravelser og jødiske begravelser.

Kapel i Ringsted

Hvis I som pårørende til afdøde ønsker at afholde en borgerlig begravelsesceremoni i Ringsted, kan den finde sted fra Ringsted Kirkegård og kapel. Det ligger mellem Næstvedvej, Køgevej og Rønnedevej og kan bruges gratis, hvis man er medlem af folkekirken og mod lejegebyr, hvis man ikke er.

Begravelsesplads i Ringsted

Begravelse i Ringsted fra Ringsted Kirkegård 

På Ringsted Kirkegård kan afdøde blive begravet på mange forskellige traditionelle og moderne måder. Lunden er et græsområde med få stier og gravsten i plænen, der kun tilbydes som dobbeltgrave. Det skal være et område, som er præget af natur, og derfor må planter kun sættes i kummen, ligesom der kun må lægges organiske kranse og tilsvarende. 

Tre af afdelingerne er udlagt til individuelle kistegravsteder på 1,25 m x 2,50 m, typisk indhegnet med hæk. Disse gravsteder fås som enkelte, dobbelte eller tredobbelte gravpladser traditionelt anlagt med perlesten, som dog kan erstattes af bunddækkende stauder, trædesten, grus o.a.

Kirkegårdens tre individuelle urnegravsteder måler 1,25 x 1,25 m, er ofte indhegnet af hæk og kan købes som enkelte eller dobbelte. Ligesom kistegravstederne anlægges de traditionelt med perlesten, som kan udskiftes med bunddækkende stauder, trædesten, grus med mere.

En af afdelingerne er bed i Græs, som er kistegravsteder med plads til en kiste eller seks urner. De måler ca. 1,25 x 1,25 meter, med hæk på tre sider og har brostenskant mod græsrabatten. Disse gravsteder fås som enkelt- eller dobbeltgravplads og anlægges med perlesten eller andet dække efter ønske. Gravstenen har ofte en kumme foran sig til årstidens blomster, så jord og belægning ikke bliver blandet sammen.

Gravhaverne på Ringsted Kirkegård er to små haver, som er omkranset af hække og belægninger i chaussesten og gravsten i natursten med granitvaser. I Gravhave 1 skal gravsten være i Bohus granit ru, 55 cm bred og 45 cm høj med indhugget navn og navn og data i sort. I Gravhave 3 skal stenene være af Halmstad brændt granit, være 55 cm brede og 45 cm høje med indhugget navn og navn og data i sort.

Kirkegården har mange afdelinger med plade i græs som kistegrav eller urnegrav med natursten, der flugter med græsset. Stenen skal være 40 x 60 cm med indhuggede inskriptioner i skrifttypen Helvetica uden farve og to cm høj. I dette område er der plads til fire urner på hvert gravsted.

Kirkegården har også både en kendt og en anonym fællesgrav. På den kendte fællesgrav ved kun de pårørende, hvor afdøde ligger, mens det på den anonyme fællesgrav er helt ukendt for alle. Forskellen på de to gravtyper er desuden, at der på den kendte fællesgrav er granitvaser i græsset med et indhugget gravnummer. Begge gravpladser har plads til både urner og kister.

Begravelse i Ringsted fra andre kirkegårde

 • Benløse Kirkegård