78 70 63 63 Døgnåbent

Kontakt os

Velkommen til Lavendla Begravelse Slagelse

Har du brug for hjælp, så ring til os på 78 70 63 63 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Om Lavendla Bedemand Slagelse

Hos Lavendla Bedemand Slagelse møder du medmenneskeligt nærvær og høj faglighed. Vi tilbyder dig hjælp med begravelse, bisættelse og samtale

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Slagelse bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet eller måske er tæt på at miste. Vi stiller os til rådighed med hjælp til begravelse, bisættelse og samtale.

Lavendla Begravelse Slagelse har øje for at planlægge en fin og personlig afsked. Vi kan hjælpe med alle de opgaver, en bedemand normalt hjælper med- og mere til! Vi lytter og bistår med rådgivning, sparring og praktiske gøremål, så I får sagt det farvel I ønsker helt ned til mindste detalje.

Bedemand Slagelse

Lavendla Bedemand Slagelse: Vi stræber efter at gøre det til en personlig og mindeværdig oplevelse. Få støtte, råd og praktisk hjælp af vores engagerede begravelsesrådgivere gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 

Det kan vi hjælpe dig med:

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlige præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.

 

Lavendla Bedemand Slagelse kan også hjælpe med:

 • Samtale med pårørende og døende – hvis du eller I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.
 • Min sidste vilje – sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.

 

Læs mere:

 

Du er i trygge hænder hos Lavendla Bedemand Slagelse

Det er vigtigt, at du har tillid til de mennesker, du omgiver dig med, når du står overfor en begravelse. Det gælder også med hensyn til valg af bedemand. Hos Lavendla Bedemand Slagelse gør vi meget ud af at lede dig trygt og nænsomt igennem processen, og du bliver selvfølgelig fast tilknyttet den samme bedemand/begravelsesrådgiver. 

 

Kontakt os

Du velkommen til at kontakte os på telefon, e-mail eller besøge os. Vi vil lytte, rådgive og hjælpe dig.

Ring til os på 78 70 63 63 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Om Lavendla Begravelse Slagelse

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Slagelse hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Slagelse?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 13.000 kr., hvis du ønsker en mindre ceremoni. Ønsker du en stor ceremoni, hvor alt er tænkt ind, ligger prisen fra 28.000 kr.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 15.000 kr., hvis du ønsker en mindre ceremoni. Ønsker du en større ceremoni, hvor alt er tænkt ind, ligger prisen på ca. 25.000 kr.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 78 70 63 63 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Slagelse.

Ring til os på 78 70 63 63 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 78 70 63 63.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 78 70 63 63

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 78 70 63 63

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Hjælp til begravelsen i Slagelse

Hos Lavendla Bedemand Slagelse hjælper vi dig med alle de praktiske gøremål og støtter dig i de valg, som skal træffes undervejs.

Bedemand Slagelse

Få hjælp af vores lokale begravelsesrådgivere til blandt andet:

 

Planlægning af begravelse

Når I skal planlægge en begravelse/bisættelse, skal I tage stilling til, hvor og hvordan I ønsker, at ceremonien skal foregå. Og hvilke behov og ønsker I har.

Bedemand Slagelse

Hos Lavendla Bedemand Slagelse kan vi tilbyde hjælp til alle typer af begravelser. Hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en borgerlig begravelse, så har vi erfaring med det og kan hjælpe jer. Ønsker I en så bæredygtig og miljørigtig begravelse som muligt, kan vi også sammen arrangere det.

Der findes mange måder at blive begravet på. Begravelse og bisættelse kan også være afhængig af tro og religion, og i Danmark kan det lade sig gøre at blive begravet efter de fleste trosretninger.

Her et udpluk af forskellige typer begravelser og bisættelser:

 • Kistebegravelse
 • Bisættelse
 • Askespredning
 • Skovbegravelse
 • Borgerlig begravelse
 • Bæredygtig begravelse

 

Læs mere: Forskellige typer af begravelse

 

Begravelse Slagelse

Lavendla Bedemand Slagelse tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Slagelse Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ, borgerlig begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre, at alle ønsker bliver hørt.

 

Kirkelig begravelse i Slagelse

Hvis I ønsker og vælger en kirkelig begravelse eller bisættelse, vil ceremonien typisk foregå i en af folkekirkerne i kommunen, og ceremonien foretages af en præst.

Du kan få hjælp og sparring af Lavendla Bedemand Slagelse, hvis du er i tvivl om, hvilken kirke du skal vælge, eller hvordan det foregår. Vores begravelsesrådgivere har god erfaring med kirkerne og hjælper dig med valg af kirke, henvendelse til præsten, koordinering med kordegn, pyntning af kirken med blomster mv.

Når du har valgt en begravelse eller bisættelse i en kirke, foregår det efter de kristne begravelsesritualer, og selve ceremonien er oftest traditionelt bygget op i en bestemt rækkefølge med prædiken og tale, oplæsning fra biblen, salmer, sange og jordpåkastelse. Læs mere her om Kristen begravelse

 

Lad os hjælpe dig med:

 

 • Valg af kirke
 • Henvendelse til præsten
 • Praktisk koordinering med kordegn
 • Bestilling af blomster og pyntning af kirke

Kirker i Slagelse

Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien foregå i en af de 44 folkekirker, som Slagelse Kommune råder over. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. Kirkelige begravelser er traditionsrige og tilgængelige for alle medlemmer af den danske folkekirke.

Skt. Mikkels Kirke: Kirken blev opført i 1300-tallet og var dengang tiltænkt til at være byens hovedkirke, selvom der allerede eksisterede andre ældre kirker på egnen. På samme lokation havde der forinden stået en ældre kirke, der var viet til ærkeenglen Mikael. I 1288 blev den gamle kirke dog revet ned, og den nye Skt. Mikkels Kirke stod opført i 1333. Den nye kirke var bygget efter tidens mode i gotisk stil, med himmelstræbende hvælvinger og dets lige, som skulle løfte menighedens blik imod himmelen. Tårnet blev tilføjet i 1450. Ligesom mange andre kirker i Danmark, blev også Skt. Mikkels Kirke raseret i forbindelse med reformationens billedforbud. Derfor er det i dag relativt sparsommeligt med udsmykning i den gamle kirke. Kirken ligger centralt i den ældre del af Slagelse, kun 600m fra Slagelse Station. Kommer man i bil, er det lettest at køre via Bredgade eller Løvegade til kirken. Der findes gode parkeringsfaciliteter tæt ved, på Rådhuspladsens parkeringsplads.

Skt. Peders Kirke: Kirken blev opført i 1100-tallet og attesterer til byens dengang vigtige rolle i det danske kongerige. Kendskabet til den gamle kirke er forholdsvis lille. Det vides dog, at der eksisterede en stenkirke inden år 1200, og var dengang bygget af granitblokke, fundet omkring i det lokale landskab. Derudover var der anvendt teglsten, hvilket var i tråd med datidens mode for kirkebyggerier. Fra 1200-tallet og til 1300-tallet gennemgik kirken en større ombygning, da den blev ombygget i gotisk stil. Den gotiske stil var særligt udbredt i middelalderen, og havde særlige himmelstræbende elementer som karakteristika. Skt. Peders Kirke ligger i den sydvestlige del af den gamle del af Slagelse. Man når kirken i bil via Bredgade, hvor der i sidegaden Korsgade findes gode parkeringsmuligheder. Kommer man med tog, er der cirka 700meter fra Slagelse Station til Skt. Peders Kirke.

Borgerlig begravelser i Slagelse

Ønsker du ikke en kirkelig begravelse, kan vi tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi sætter en ære i at imødekomme jeres individuelle ønsker. Sammen kan vi planlægge en helt særlig ceremoni, med mulighed for, at det bliver nærværende, personligt og helt unikt.

En borgerlig begravelse eller bisættelse adskiller sig fra en kirkelig ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men typisk i et kapel eller et andet sted. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor det kan være.

Din begravelsesrådgiver hos Lavendla Bedemand Slagelse giver gerne sparring og gode råd, hvis du har behov for det.

Ring til os på 78 70 63 63 eller udfyld vores formular, så kontakter vi dig.

Hvor kan en borgerlig begravelse foregå?

En borgerlig afskedsceremoni kan foregå i et kapel, i naturen, privat eller på restaurant.  Typiske steder kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere om Borgerlig begravelse

Kapeller i Slagelse

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Slagelse tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser. En borgerlig begravelse adskiller sig fra en kirkelig begravelse ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men i et kapel eller anden lokation.

Skt. Mikkels Kirkegårdkapel: Kapellet ligger på Skt. Mikkels Kirkegård, som er den ældste i byen. Kapellet kan benyttes af alle, uanset deres religiøse overbevisning. Der findes desuden gode parkeringsmuligheder tæt ved kirkegården.

Skt. Peders Kirkegårdskapel: Kapellet ligger på Skt. Peders Kirkegård, der, sammen med Skt. Mikkels Kirkegård, er kirkegård for by-sognene Skt. Peders, Skt. Mikkels, Nørrevang og Antvorskov. Tæt ved kirkegården findes der gode parkeringsmuligheder.

Begravelsesplads i Slagelse

I Danmark er det tilladt for alle, uagtet deres religiøse overbevisning, at blive begravet på en af de mange kirkegårde. Dette gælder også i Slagelse, hvor man kan blive begravet på

Skt. Mikkels Kirkegård: Kirkegården er byens ældste og fungerede oprindeligt som annekskirkegård for Skt. Mikkels Kirke – ligesom Skt. Peders Kirkegård var annekskirkegård for Skt. Peders Kirke. Kirkegården rummer flere historiske seværdigheder, da der både findes gamle mausoleer og en ældre Mosaisk kirkegård, som var i brug fra 1863-1912. Kirkegården har derudover også et område dedikeret til frihedskæmpere under 2. Verdenskrig, samt gravsteder for tyske soldater og flygtninge fra krigen.

Skt. Peders Kirkegård: Kirkegården var oprindeligt tilknyttet Skt. Peders kirke, og dækker i dag over et areal på 5 hektar jord. På kirkegården findes der både krematorium og kapel, som har eksisteret på kirkegården siden 1926. Kirkegården er i dag præget af tidens mode, hvor de fleste vælger bisættelse fremfor begravelse. Derfor er der en dejlig parkatmosfære på kirkegården. Af gravsteder er det muligt for både traditionelle gravsteder for kister og urner, samt fællesplæne gravsteder for kister og urner med og uden plade. Skt. Peders Kirkegård ligger godt 1,4km fra Slagelse Station i den sydvestlige del af Slagelse. Kommer man i bil, kan kirkegården nås via Mariendals Alle og Hans Tausensgade.

 

Anden religion eller trosretning
Ønsker du en kirkegård eller begravelsesplads med en anden religion eller trosretning end kristen, så få mere information ved at kontakte den religiøse organisation eller forening i Danmark eller tal med os om det i Lavendla, som ved besked og har erfaring med det. Du kan også læse mere her: