Lavendla Bedemand Slagelse tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Slagelse Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.
Kirkelige Begravelser i Slagelse
Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien foregå i en af de 44 folkekirker, som Slagelse Kommune råder over. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. Kirkelige begravelser er traditionsrige og tilgængelige for alle medlemmer af den danske folkekirke.
Skt. Mikkels Kirke: Kirken blev opført i 1300-tallet og var dengang tiltænkt til at være byens hovedkirke, selvom der allerede eksisterede andre ældre kirker på egnen. På samme lokation havde der forinden stået en ældre kirke, der var viet til ærkeenglen Mikael. I 1288 blev den gamle kirke dog revet ned, og den nye Skt. Mikkels Kirke stod opført i 1333. Den nye kirke var bygget efter tidens mode i gotisk stil, med himmelstræbende hvælvinger og dets lige, som skulle løfte menighedens blik imod himmelen. Tårnet blev tilføjet i 1450. Ligesom mange andre kirker i Danmark, blev også Skt. Mikkels Kirke raseret i forbindelse med reformationens billedforbud. Derfor er det i dag relativt sparsommeligt med udsmykning i den gamle kirke. Kirken ligger centralt i den ældre del af Slagelse, kun 600m fra Slagelse Station. Kommer man i bil, er det lettest at køre via Bredgade eller Løvegade til kirken. Der findes gode parkeringsfaciliteter tæt ved, på Rådhuspladsens parkeringsplads.
Skt. Peders Kirke: Kirken blev opført i 1100-tallet og attesterer til byens dengang vigtige rolle i det danske kongerige. Kendskabet til den gamle kirke er forholdsvis lille. Det vides dog, at der eksisterede en stenkirke inden år 1200, og var dengang bygget af granitblokke, fundet omkring i det lokale landskab. Derudover var der anvendt teglsten, hvilket var i tråd med datidens mode for kirkebyggerier. Fra 1200-tallet og til 1300-tallet gennemgik kirken en større ombygning, da den blev ombygget i gotisk stil. Den gotiske stil var særligt udbredt i middelalderen, og havde særlige himmelstræbende elementer som karakteristika. Skt. Peders Kirke ligger i den sydvestlige del af den gamle del af Slagelse. Man når kirken i bil via Bredgade, hvor der i sidegaden Korsgade findes gode parkeringsmuligheder. Kommer man med tog, er der cirka 700meter fra Slagelse Station til Skt. Peders Kirke.