Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien blive foretaget i en af de 31 folkekirker, som Svendborg Kommune råder over. Ceremonien vil blive ført af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. En kirkelig begravelse er traditionsrig og den foretrukne begravelsesform hos medlemmer af den danske folkekirke.
Vor Frue Kirke: Kirken blev bygget i 1200tallet på samme lokation som et ældre præ-kristent helligsted. Dengang var kirken bygget i senromansk stil med røde mursten. I løbet af middelalderen blev Vor Frue Kirke dog moderniseret efter datidens mode, og fik tilført gotiske tilbygninger, såsom sakristiet, våbenhuset, tårnet og sideskibene. I sin tid som katolsk kirke blev Vor Frue Kirke opkaldt efter Jomfru Maria, hvilket den stadig kendes som i dag. Reformationen betød naturligvis store ændringer for kirken, men dette gjaldt hovedsageligt kirkens indre. Sakristierne blev fjernet, og hovedindgangen blev ændret. Vor Frue Kirke ligger centralt i den gamle del af Svendborg by. Som enhver midtbys-kirke kan det være vanskeligt at finde gode parkeringsmuligheder tæt ved kirken, men i Svendborg er der masser af muligheder tæt ved kirken.
Sankt Nicolai Kirke: Kirken blev bygget i midten af 1100tallet og er derfor den ældste eksisterende kirke i Svendborg. Dengang blev kirken bygget på kampesten, som formodentligt har været fundamentet til en endnu ældre romansk stenkirke. Kirken blev allerede fra start af indviet til den katolske helgen Sankt Nicolaus, som var helgen for de søfarende og børn. Ligesom det var tilfældet for Vor Frue Kirke, blev også Sankt Nicolai Kirke ombygget i gotisk stil i middelalderen. Her blev tårn og sakristi tilføjet til den eksisterende kirkebygning. Kirken ligger få hundrede meter fra Vor Frue Kirke. Sankt Nicolai Kirke er derfor ligeledes en bykirke med gode parkeringsfaciliteter og let adgang fra både gågade og havn.
Sankt Jørgens Kirke: Kirken begyndte sin eksistens i 1100tallet som sygekirke for spedalske. Derfor blev kirken også viet til den katolske helgen Sankt Jørgen, der var helgen for de spedalske. Den første kirke på grunden var en mindre trækirke, men blev i slutningen af 1200tallet udskiftet med en tidlig gotisk stenkirke. Igennem hele middelalderen prægede sygdom Sankt Jørgen Kirke, da der også i 1300tallet skete udbygninger på kirken, som angiveligt har skyldtes pladsmangel på grund af antallet af pestofre. Efter Sankt Jørgengårdene blev ophævet i midten af 1500tallet fungerede Sankt Jørgen Kirke som sognekirke for bønder og fiskere. Kirken ligger 2km fra Svendborg Station, lige ud til Svendborgsund og Svendborgsundbroen. Det er derfor let at finde kirken, hvis man ankommer i bil.