52 51 64 11 Døgnåbent

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Svendborg

Har du brug for hjælp, så ring til os på 52 51 64 11 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Velkommen til Lavendla, bedemand Svendborg

Lavendla Begravelse Svendborg giver tryghed og overblik i hele begravelsesprocessen. Vores erfarne bedemænd, eller begravelsesrådgivere som vi kalder det, kan arrangere begravelser i Svendborg uanset hvor og hjælpe med alle opgaver i forbindelse med begravelser og bisættelser. Vi står også klar til at besvare de mange spørgsmål der opstår i forbindelse med processen.

Lavendla i Svendborg har øje for at planlægge en fin og personlig afsked. Vi kan hjælpe med alle de opgaver, en bedemand normalt hjælper med- og mere til! Vi lytter og bistår med rådgivning, sparring og praktiske gøremål, så I får sagt det farvel I ønsker helt ned til mindste detalje.

Vi skaber trygge rammer. I får en personlig kontaktperson, så I altid møder et velkendt ansigt, som er godt inde i jeres situation og behov.

Bedemand møde

Om Lavendla Begravelse Svendborg

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Svendborg hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Svendborg?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 52 51 64 11 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Svendborg.

Ring til os på 52 51 64 11 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 52 51 64 11.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 52 51 64 11

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 52 51 64 11

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelser i Svendborg

Lavendla Bedemand Svendborg tilbyder flere forskellige løsninger for begravelse i Svendborg Kommune. Der kan være mange forskellige hensyn at tage ved en begravelse. Men hvad enten I ønsker en traditionel begravelse, bisættelse eller en alternativ begravelse, så har vores bedemænd erfaringen til at sikre at alle ønsker bliver hørt.

Kirkelige Begravelser i Svendborg

Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien blive foretaget i en af de 31 folkekirker, som Svendborg Kommune råder over. Ceremonien vil blive ført af en præst fra den danske folkekirke og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. En kirkelig begravelse er traditionsrig og den foretrukne begravelsesform hos medlemmer af den danske folkekirke.

Vor Frue Kirke: Kirken blev bygget i 1200tallet på samme lokation som et ældre præ-kristent helligsted. Dengang var kirken bygget i senromansk stil med røde mursten. I løbet af middelalderen blev Vor Frue Kirke dog moderniseret efter datidens mode, og fik tilført gotiske tilbygninger, såsom sakristiet, våbenhuset, tårnet og sideskibene. I sin tid som katolsk kirke blev Vor Frue Kirke opkaldt efter Jomfru Maria, hvilket den stadig kendes som i dag. Reformationen betød naturligvis store ændringer for kirken, men dette gjaldt hovedsageligt kirkens indre. Sakristierne blev fjernet, og hovedindgangen blev ændret. Vor Frue Kirke ligger centralt i den gamle del af Svendborg by. Som enhver midtbys-kirke kan det være vanskeligt at finde gode parkeringsmuligheder tæt ved kirken, men i Svendborg er der masser af muligheder tæt ved kirken.

Sankt Nicolai Kirke: Kirken blev bygget i midten af 1100tallet og er derfor den ældste eksisterende kirke i Svendborg. Dengang blev kirken bygget på kampesten, som formodentligt har været fundamentet til en endnu ældre romansk stenkirke. Kirken blev allerede fra start af indviet til den katolske helgen Sankt Nicolaus, som var helgen for de søfarende og børn. Ligesom det var tilfældet for Vor Frue Kirke, blev også Sankt Nicolai Kirke ombygget i gotisk stil i middelalderen. Her blev tårn og sakristi tilføjet til den eksisterende kirkebygning. Kirken ligger få hundrede meter fra Vor Frue Kirke. Sankt Nicolai Kirke er derfor ligeledes en bykirke med gode parkeringsfaciliteter og let adgang fra både gågade og havn.

Sankt Jørgens Kirke: Kirken begyndte sin eksistens i 1100tallet som sygekirke for spedalske. Derfor blev kirken også viet til den katolske helgen Sankt Jørgen, der var helgen for de spedalske. Den første kirke på grunden var en mindre trækirke, men blev i slutningen af 1200tallet udskiftet med en tidlig gotisk stenkirke. Igennem hele middelalderen prægede sygdom Sankt Jørgen Kirke, da der også i 1300tallet skete udbygninger på kirken, som angiveligt har skyldtes pladsmangel på grund af antallet af pestofre. Efter Sankt Jørgengårdene blev ophævet i midten af 1500tallet fungerede Sankt Jørgen Kirke som sognekirke for bønder og fiskere. Kirken ligger 2km fra Svendborg Station, lige ud til Svendborgsund og Svendborgsundbroen. Det er derfor let at finde kirken, hvis man ankommer i bil.

Borgerlige Begravelser i Svendborg

Ønskes der ikke en kirkelig begravelse kan Lavendla Bedemand Svendborg tilbyde forskellige borgerlige begravelsesløsninger. Vi kan hjælpe med begravelser, der tilgodeser andre religiøse forhold samt ateistiske begravelser. En borgerlig begravelse adskiller sig fra en kirkelig begravelse ved, at ceremonien ikke finder sted i en kirke, men i et kapel eller anden lokation.

Svendborg Kirkegårdskapel: Kapellet ligger på Assistens kirkegården, og har gjort det siden 1896. Kapellet har både en større kapelsal, venterum og modtage-kapel. Kapellet kan benyttes af alle – både dem, som ønsker en mindre mindehøjtidelighed, og dem som ønsker en ikke-religiøs eller ikke-kristen mindehøjtidelighed. Der er plads til 94 siddende gæster i kapellet.

Begravelsesplads i Svendborg

Assistens Kirkegård: Kirkegården blev indviet i 1821 og sammenkædede de tidligere kirkegårde hos Vor Frue Kirke, Sankt Nicolaj Kirke og Sankt Jørgen Kirke. Kirkegården er ikke blot det sidste hvilested for mange af Svendborgs borgere, men også et parkanlæg med mange historiske mindesmærker. På kirkegården er det muligt at få traditionelle gravsteder for kister og urner samt fællesplæne gravsteder for kister og urner med og uden plade. Derudover findes der en urnelund og et særligt indrettet område til børnegrave. Assistens kirkegården ligger lige bag Svendborg Sygehus 1km fra Svendborg Station og Svendborg Havn.

Fredens Kirkegård: Kirkegården blev indviet i 1932 og hørte dengang under Vor Frue Kirke. Kirkegården og den tilhørende Fredens Kirke fik deres navne, til minde for afslutningen på 2. Verdenskrig. Fredens Kirkegård fungerer ikke blot som almindelig kirkegård, men også som mindesmærke for krigens ofre. På kirkegården er der en særlig afdeling, hvor flygtninge fra krigen ligger, og som bliver vedligeholdt af Tyskland. På kirkegården findes der både traditionelle grave for kister og urner, urnelund, amalanchierlund og fællesplæne for kister og urner med og uden plade.