81 82 76 99 Døgnåbent

Ring hele døgnet

Velkommen til Lavendla Begravelse Varde

Har du brug for hjælp, så ring til os på 81 82 76 99 eller tag selv kontakt til en af vores dygtige, lokale begravelsesrådgivere (bedemand).

Lavendla Begravelsesforretning Varde

Når et menneske dør, skal en række processer sættes i gang. Først og fremmest skal den afdøde meldes død på borger.dk. Dernæst skal selve begravelsen og gravlæggelsen arrangeres. Her skal man vælge begravelsestype, gravsted, lokation, planlægge mindehøjtidelighed og sende invitationer ud til eventuelle gæster. Til slut skal den afdødes bo gøres op, og alle igangværende aftaler afsluttes. Det kan være svært at finde rundt i de mange ting, og derfor vælger mange at benytte en bedemand.

Hos Bedemand Lavendla Varde hjælper vi med både praktiske, juridiske og personlige spørgsmål. Vores bedemænd har mange års erfaring indenfor bedemandsbranchen og kender både til muligheder og faldgruber, når der skal arrangeres begravelse, og en persons liv skal afvikles. Vi er desuden veluddannede indenfor den gældende jura på området og kan assistere, når boet skal gøres op.

Vi sætter en stor ære i vores medmenneskelighed og vores lydhørhed. For os, er det vigtigste, at pårørende og afdøde får netop den afslutning, som de ønsker. Derfor tager vi os altid tid til at sætte os grundigt ind i den afdødes ønsker, samt de pårørendes ønsker og behov. På den måde sikrer vi, at vi får arrangeret den bedste afsked efter netop jeres behov. Vi ved desuden, at tiden omkring en begravelse kan være svær. Derfor tilbyder vi fleksible mødeformer både indenfor og udenfor almindelige åbningstider. Vi tilbyder almindelige fysiske møder, online videomøder og telefonmøder. På den måde håber vi, at vi kan gøre det svære lidt lettere.

Bedemand møde Varde

Om Lavendla Begravelse Varde

På kortet kan du til inspiration se alle kirker og kapeller i dit område.

Det er vores vision at realisere det farvel, du ønsker. Mange års erfaring har lært os, at lydhørhed overfor jer pårørende, er det afgørende for at skabe de mest personlige afskedsceremonier. Derfor har vi bygget hele vores forretning op omkring jer som pårørende.

Vi er drevet af målet om at gøre det svære lettere, og vores værdier afspejler, hvem vi er, hvad vi gør, og også hvordan vi gør det undervejs.

Vores mål er at give dig præcis den støtte, du har brug for, når du planlægger en afsked.

Spørgsmål og svar

Hvordan kan Lavendla Bedemand i Varde hjælpe mig?

At miste en nærtstående kan være svært og udfordrende, og der er mange praktiske opgaver, som skal håndteres. Hos Lavendla Bedemand Odense bestræber vi os på at gøre det svære lettere for dig, som har mistet.

Få støtte, råd og praktisk hjælp af Lavendla Bedemand gennem hele processen, lige fra første samtale og til begravelsen eller bisættelsen er afholdt.

 • Begravelse og bisættelse: Vi planlægger og arrangerer begravelser og bisættelser, så det passer til din personlig præference og tro.
 • Rådgivning: Vores erfarne begravelsesrådgivere yder empatisk og professionel rådgivning om alle aspekter af begravelsen, herunder valg af kiste, urne og gravsted.
 • Administration af formaliteter: Vi tager hånd om alle de nødvendige dokumenter og formelle tilladelser, så du ikke skal fokusere på det.
 • Personlig ceremoni: Vi hjælper dig med at skabe en betydningsfuld og personlig ceremoni, der afspejler afdøde og jeres familie.
 • Min sidste vilje: Vi kommer til dig og sammen udfylder vi dine ønsker for din egen begravelse. På den måde hjælper du dine efterladte.
 • Samtale med pårørende og døende: Støtte og omsorg, hvis I som familie har brug for en samtale, som måske føles svær.

 

Konkret hjælper vi dig med blandt andet:

Hvordan kan jeg få rådgivning fra Lavendla?

Lavendlas rådgivere tilpasser sig dine behov for rådgivning. F.eks kan mødet afholdes i dit eget hjem, online eller på et af Lavendlas kontorer. Du har mulighed for selv at vælge den af Lavendlas begravelsesrådgivere, du ønsker.

Hvad koster en begravelse eller bisættelse i Varde?

Prisen for en begravelse eller bisættelse kan variere afhængig af hvad I vælger, og hvilke ønsker og behov I har, herunder valg af kiste, blomster, transport af kisten og meget mere.

Prisen på en bisættelse ligger fra 11.940 kr, med begravelseshjælp.

Prisen på en begravelse ligger fra ca. 14.135 kr, med begravelseshjælp.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 81 82 76 99 for mere detaljerede oplysninger.

 

Hvad skal jeg medbringe til samtalen med begravelsesrådgiveren?

Ved det første møde med begravelsesrådgiveren er det vigtigt at medbringe afdødes CPR-nummer. Dette er nødvendigt for, at vi kan anmelde dødsfaldet på borger.dk og anmode om kremering eller jordfæstelse. Hvis afdøde har udfyldt et dokument med titlen “Min sidste vilje”, vil det også være nyttigt at tage dette med.

Medbring:

 • Afdødes CPR.nr.
 • Evt. Min sidste vilje

Hvor længe må der gå, før begravelsen skal finde sted?

Som udgangspunkt skal begravelsen/bisættelsen være afholdt 1-2 uger efter dødsfaldet. Hvis dette ikke er en mulighed, kan der ansøges om forlængelse. Det hjælper vi dig med hos Lavendla Bedemand i Varde.

Ring til os på 81 82 76 99 hvis du har spørgsmål eller ønsker flere informationer.

Hvad er forskellen på bisættelse og begravelse?

Den primære forskel mellem en bisættelse og en begravelse er, hvad der sker med kroppen. Ved en bisættelse bliver kroppen kremeret, dvs. brændt og dernæst bisat i en urne. Ved en begravelse ligger kroppen i en kiste, som bliver nedsunket i en grav. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 81 82 76 99.

Eller læs mere her: Begravelse eller bisættelse – hvad er forskellen?

Kan jeg få økonomisk hjælp til udgifter?

Hvis afdøde havde ret til dansk sygesikring, er det muligt for de pårørende at søge om begravelseshjælp til at få dækket udgifter i forbindelse med begravelse eller bisættelse.

Om man gør sig gældende til begravelseshjælp, afhænger af boets formue. Undtagen hvis afdøde er født før 1. april 1957 eller er et barn under 18 år.

 • Altid: Afdøde personer, der er født før 1. april 1957, kan altid få mindst 1.050 kr. i begravelseshjælp
 • Altid: Er afdøde et barn under 18 år er hjælpen på 10.100 kr.
 • Ellers: Begravelseshjælp er ikke muligt, hvis boets formue er over 52.600 kr.

 

Læs mere om begravelseshjælp her

Eller ring til os på 81 82 76 99

Hvad er en mindeside?

På en mindeside kan I dele minder, hilsner og fortællinger om afdøde med hinanden. Der kan både skrives tekst og uploades billeder. Der kan også deles informationer som døds- og takkeannoncer, dato for begravelse mm.

Flere og flere i Danmark benytter sig af muligheden for en mindeside til at hylde afdøde og det levede liv.

Se mindesiderne hos Lavendla her 

 

 

Kan I hjælpe med en borgerlig begravelse?

Der er rig mulighed for at vælge en ikke-kirkelig begravelse eller bisættelse, hvis dette er et ønske.

Mange i dag vælger f.eks. askespredning eller skovbegravelse eller ceremoni i et kapel.

Det bliver mere og mere sædvanligt i Danmark, at pårørende vælger en anderledes og personlig afskedsceremoni for deres afdøde. Vi i Lavendla har stor erfaring med borgerlige afskedsceremonier. Vi hjælper jer gerne med sparring, gode råd og ideer til, hvordan det kan foregå.

Typiske steder for en borgerlig begravelse eller bisættelse kan være:

 • Kapel
 • Forsamlingshus
 • Skov
 • Strand
 • Hav
 • Privat hjemme
 • Restaurant

 

Læs mere på Borgerlig begravelse

 

Er begravelse med anden trosretning muligt gennem jer?

Ja, hos Lavendla kan du sagtens få hjælp og støtte til begravelse med en anden religion eller trosretning.

Læs mere her om:

Kan jeg få en billig begravelse?

Der vil altid være en del udgifter forbundet med en begravelse eller bisættelse, men du har mulighed for en række til- og fravalg, som gør det billigere for dig.

Askespredning er billigt

Den billigste form for begravelse er askespredning. Dvs. afdøde bliver kremeret, og asken spredes over åbent hav.
Der vil være udgifter til kiste, transport og kremering. Men I kan spare udgifter til gravsted og evt. urne.

Se mere her om askespredning

Læs mere her om Billig begravelse

Kan I hjælpe med en bæredygtig begravelse?

Ja, det kan vi.

I Lavendla har vi stor fokus på omtanke for miljøet og naturen. Vi vælger derfor kun danskproducerede produkter og har flere miljørigtige, bæredygtige valg i vores sortiment af kister, urner og gravsten. Vi bruger også kun lokale, bæredygtige blomster og genbrugspapir til sanghæfter.

Kontakt os endelig, hvis du vil drøfte dine muligheder. Sammen kan vi skabe en så miljørigtig, miljøvenlig og bæredygtig begravelse som muligt.

Ring til os på 81 82 76 99

Læs mere her om Bæredygtig Begravelse

 

Forskellige typer begravelser

Kistebegravelse eller bisættelse i urne, askespredning, borgerlig begravelse eller skovbegravelse. Der findes mange måder at blive begravet på i dag. Lavendla har erfaring med alle typer begravelser, og vi hjælper dig med at planlægge lige den begravelse, som du ønsker.

Begravelse i Varde

Lavendla Bedemand i Varde hjælper jer med at arrangere den type begravelse I ønsker – hvad enten det er en kirkelig eller borgerlig begravelse.

Kirkelige Begravelser i Varde

Vælger I en kirkelig begravelse, vil ceremonien foregå i en af de 32 folkekirker i Varde kommune. Ceremonien vil blive foretaget af en præst fra den danske folkekirke, og følge det evangelisk-lutherske begravelsesritual. Kirkelige begravelser er ofte meget traditionsrige og et yndet valg for de fleste medlemmer af folkekirken.

Sct. Jacobi Kirke: Kirken blev bygget mellem 1150 og 1225. Dengang var det en stor kvaderstensbygning, og fulgte derfor datidens mode. Kirken blev viet til den katolske helgen Sankt Jakob, der var en af Jesus’ 12 disciple. I løbet af middelalderen blev kirken moderniseret efter datidens mode, og fik tilført sit tårn i 1400tallet. I begyndelsen af 1800tallet gennemgik kirken en større ombygning, hvor kirken blev omdannet til korskirke. Årsagen til dette var en befolkningsstigning, og at den anden sognekirke i Varde var blevet revet ned. Man benyttede de tidligere bygningsmaterialer fra Sct. Nicolai kirke til udbygningen af tværskibene på Sct. Jacobi Kirke, og derved lever den gamle kirke altså videre i den nuværende. Kirke ligger 600m fra Varde Station i Varde Midtby. Ankommer man via bil, er der gode parkeringsmuligheder tæt ved på Smedegade.

Østerlund Kirkesal: Kirkesalen blev oprindeligt oprettet som kapel med mulighed for brug til gudstjenester i 1981. Men efterhånden begyndte man at lave flere og flere gudstjenester i kirkesalen. I dag kendes Østerlund Kirkesal som Vardes anden kirke. Bygningen er designet af Richard Aas og Herløv Thorup samt kunstneren Erik Heide. Stilen er typisk nordisk byggestil med røde teglsten og gulvfliser. Kirkesalen ligger i forbindelse med Østerlund Kirkegård, og kan nås i bil via Lundvej, hvor der er gode parkeringsmuligheder.

Borgerlige Begravelser i Varde

Såfremt der ikke ønskes en kirkelig begravelse eller bisættelse kan I få arrangeret en borgerlig begravelse. En borgerlig begravelse/bisættelse vil ske fra kapellet ved Arnbjerg Kirkegård.

Begravelsesplads i Varde

I Danmark er det tilladt for alle, uanset deres religiøse overbevisning, at blive begravet på en af de mange kirkegårde. Det samme gør sig gældende i Varde.

Arnbjerg Kirkegård: Kirkegården blev etableret i 1880 og ligger med Arnbjerganlægget tæt ved, hvilket har givet kirkegården dens navn. Kirkegården er ikke blot til brug for moderne gravsteder, men også et kulturelt mindesmærke for 7 frihedskæmpere, der kæmpede imod den tyske besættelsesmagt under 2. Verdenskrig. På Arnbjerg Kirkegård er der mulighed for traditionelle gravsteder og urnegravsteder i græs. Derudover findes der også en fællesplæne. Kirkegården ligger 1km fra Varde Station og nås lettest med bil via Lundvej.

Østerlund Kirkegård: Kirkegården blev oprettet i 1952 og taget i brug i 1967. Det er både muligt at få traditionelle gravsteder og urnegravsteder, samt gravsteder på fællesplænen. Østerlund Kirkegård har desuden et stort kapel, som blev bygget i 1981, og til i dag ofte bliver brugt til almindelige gudstjenester.